Jurassic Park: The Game

Telltale Games on kunnostautunut seikkailupeligenren uudelleenherättäjänä lisenssipelien avulla. Sam & Max -sarja ja Paluu tulevaisuuteen -pelit ovat ilahduttaneet nostalgiapelaajia, ja nyt vuorossa on Jurassic Park.

Telltalen Jurassic Park käynnistyy rinnakkain alkuperäisen elokuvan tapahtumien kanssa. Neliosaisessa pelisarjassa seurataan, mitä tapahtui Dennis Nedry -hahmon varastamille dinosaurusten sikiöille. Ne katosivat saaren viidakkoon teollisuusvakoilijan jouduttua saurusten syömäksi. Pelin päähenkilöitä ovat saaren johtava eläinläkäri Gerry Harding ja hänen tyttärensä Jess sekä naispuoleinen palkkasotilas Nima.

Perinteisten seikkailupelien ystäville peli käynnistyy melkoisella shokilla. Jurassic Park alkaa rytinällä Niman paetessa viidakossa näkymättömiin jääviä hirmuliskoja. Tämä tapahtuu nopeatempoisen ”quick time eventin” avulla, eli painamalla mahdollisimman hyvin ruudulle ilmestyviä painikkeita ohjeiden mukaan. Kun tästä selvitään, siirrytään Gerryn ja Jessin kanssa tiirailemaan näköalapaikalle dinosauruksia.

Tämä tapahtuu kääntelemällä näkymää ja klikkailemalla ruudulla olevia kysymysmerkkejä. Ja tässä pelimekaniikka sitten olikin. Jurassic Park: The Game on nipin napin interaktiivinen elokuva, jossa ei ole hiventäkään seikkailupelien etsimisen ja oivaltamisen riemusta. Kaikki tutkittavat esineet on merkitty kysymysmerkillä, eikä varsinaisia puzzleja ole kuin pari kappaletta.

Suurin osa pelistä etenee nenästä vetäen. Ajoitus on outoa: välillä napinpainalluksiin liittää mielin määrin aikaa, välillä vaaditaan niin nopeita reaktioita, että painallukset pitää vain opetella ulkoa kuolemalla viisi kertaa putkeen.
Pelin käsikirjoitus on perusidean pöhköyden alla aivan mukiinmenevää toimintahuttua ja hahmot ovat suhteellisen onnistuneita.

Jurassic Park: The Game on Telltale Gamesin ensimmäinen kunnon huti. Jos julkaisuun suhtautuu puhtaasti interaktiivisena elokuvana, kokemus on ihan mukiinmenevä. Seikkailupeliä odottaneille pettymys on karvas.

TESTATTU
Mac

ARVOSTELIJA
JANOS HONKONEN

PÄÄSTÖTODISTUS
Ei tarpeeksi interaktiivinen elokuva.