Guild Wars 2

19.09.2012

(Kuva: ArenaNet / Guild Wars 2)

Pitkään odotettu Guild Wars 2 on päällisin puolin tuttua verkkoroolipelien massaa. Pelaaja kirmaa pitkin maita kullan ja kunnian toivossa, listien kaiken mikä liikkuu. Kun peliä pelaa, käy ilmi että Guild Wars romuttaa suuren osan lajityyppinsä kliseistä.

Perinteinen massiivimoninpeli palkitsee pelaajan vain tehtävistä ja taisteluista, mutta Guild Wars 2 kerryttää hahmojen kokemusta ihan kaikesta. Puun ja malmin kerääminen? Kokemusta. Sopan keittäminen? Kokemusta. Tutkimusmatkailu? Kokemusta. Tällä on vapauttava vaikutus, sillä missään vaiheessa ei tunnu siltä, että hassaisi aikaa turhanpäiväisyyksiin.


Guild Wars 2 vetää uusiksi myös taistelumekaniikan. Pelaajan pitää aktiivisesti väistellä iskuja ja hakeutua parempiin asemiin. Se tuo tappelemiseen uutta tenhoa. Kykyvalikoimaa säädetään aseistusta vaihtamalla, ja vain kolme taitoa on vapaasti valittavissa. Tämä pakottaa miettimään omaa roolia ryhmässä tarkasti, mutta samalla roolin vaihtaminen on helppoa. Ketään ei pakoteta parantajaksi, sillä jokainen hahmo osaa parannustaikoja.

Tehtävämekanismikin on uusi. Ympäristö tyrkyttää tehtäviä orgaanisesti suoritettavaksi. Valitettavasti tehtävät eivät aina jaksa innostaa, sillä ne ovat perinteistä “hae kymmenen karvamöykkyä” -tasoa.

Erityiset avoimet tehtävä ovat aivan toista maata. Niihin voi osallistua kuka tahansa paikalle osuva ja ne tarjoavat epiikkaa ja kunnon vastuksen. Isommat tapahtumat vaativat kymmenien pelaajien panosta.

Guild Wars 2 loistaa erityisesti pelaajien välisissä World vs. World -tappeluissa. Näissä massiivisissa otteluissa linnakkeiden valtaaminen vaatii sotajoukoilta muurinmurtajia ja kunnollista taktiikkaa. Jokainen taisteluun osallistuva pelaa samalla kokemustasolla, joten upeat ja eeppiset kiltasodat ovat käsillä heti alussa.

Guild Wars 2 on verkkoroolipelien uusi ruhtinas. Se on sulava, helposti lähestyttävä, palkitseva, monipuolinen, sisältörikas, tasapainoinen ja viihdyttävä. Se myös pyörii nätisti vanhoillakin koneilla. Mikä parasta, pelillä ei ole kuukausimaksuja.

ARVOSTELIJA
JORI VIRTANEN

PLUSSAT
ADDIKTOIVA PELIMEKANIIKKA
PYÖRII VANHOILLAKIN KONEILLA
ILMAINEN PELATA

MIINUKSET
TYLSÄT PERUSTEHTÄVÄT
HEIKKO ÄÄNINÄYTTELEMISEN TASO

PÄÄSTÖTODISTUS
Mahdollisesti paras tähän mennessä julkaistu MMO

Lisää luettavaa