Farming Simulator 2013

(Kuva: Focus Home Interactive/Giants Software / Farming Simulator 2013)

Farmville lienee kaikkien aikojen tunnetuin maanviljelykseen keskittyvä peli. Pelaajia on ala-asteikäisistä eläkeläisiin. Jos maanviljelyn maailma kiinnostaa, löytyy kauppojen hyllyiltä myös vähän realistisempi vaihtoehto – Farming Simulator 2013.


Farming Simulatorin sydän on uramoodi, jossa pelaajan on yksinkertaisesti rakennettava mahdollisimman hyvin tuottava maatila. Pelkkään peltojen kyntämiseen ei tarvitse tyytyä, vaan halutessaan maatilalla voi kasvattaa myös karjaa tai vaikkapa lampaita. Maatilan tuotteita myydään ja saadulla rahalla voidaan hankkia lisää peltoja tai uudempaa kalustoa. Maanviljelyskoneiden määrä onkin vähintään riittävä. Pelin aikana päästään jos jonkinlaisen traktorin, puimurin ja muun maatalouskoneen puikkoihin. Eri ajokeissa on omat jipponsa, joten pelifiilis vaihtelee ajokin mukaan. Myös työkoneiden yksityiskohtiin on panostettu.

Valitettavasti kyntökoneiden ja aurojen ulkoiset yksityiskohdat eivät vielä tee peliä. Alun innostuksen jälkeen Farming Simulator 2013 menettää hohtonsa, sillä peli toistaa itseään aivan liikaa. Lisäksi pelaajalta vaaditaan paikoin naurettavan paljon kerta toisensa jälkeen toistuvia töitä farmin pyörittämiseksi. Ehkä tällä halutaan vain kuvastaa sitä kuinka rankkaa maanviljelys on, mutta rajansa kaikella. Pari pienempää murhetta ovat ohjeistuksen vähäisyys ja huvittavaksi äityvä fysiikan mallinnus.

Kokonaisuutena Farming Simulator 2013:ssa on siis hauska idea, jonka viehätyksen voimalla omaa maatilaa jaksaa kasvattaa yhden illan ajan. Pelissä on kuitenkin aivan liian vähän vaihtelua. Ei olisi yllätys jos joku tähän peliin jää koukkuun, mutta kannattaa silti suhtautua tietyllä varauksella.

ARVOSTELIJA
MIKKO MATILAINEN

PLUSSAT
PALJON TYÖKALUJA
HAUSKA IDEA KANTAA VÄHÄN AIKAA

MIINUKSET
PIDEMMÄN PÄÄLLE TYLSÄ
TOISTOA, TOISTOA, TOISTOA

PÄÄSTÖTODISTUS
Hauska idea, mutta liikaa toistoa.