Euro Truck Simulator 2

(Kuva: Wendros / SCS Software / Euro Truck Simulator 2)

Rekkasimulaattori, siis simulaattori jossa ajetaan rekalla. Kuulostaa hidastempoiselta, jopa tylsältä. Hidasta se onkin, mutta tylsää ei. Euro Truck Simulator 2:n ideana on pistää pelaaja rekan rattiin ja kuskaamaan tavaraa Euroopan laidalta toiselle.

Alussa luodaan oma kuskiprofiili ja sen jälkeen lähdetään kehittämään omaa rekkabisnestä. Ensin käytössä on vuokra-autot ja bisnestä tehdään liiterissä, mutta myöhemmin pelaaja voi hankkia omia rekkoja, customoida niitä ja palkata renkejä. Ajosimulaattorin lisäksi Euro Truck Simulator 2 on siis myös kevyt business-simulaattori.

Rekalla kaahailu on mukavaa puuhaa, mutta vaatii rauhallista mieltä. Punaisia päin ajamisesta sakotetaan ja kolareistakaan ei saa kiitosta. Pelaajan on ajettava mahdollisimman puhtaasti, jotta lasti ja lompakko säilyvät koskemattomana. Rekan ohjaukseen on tarjolla monia eri vaihtoehtoja automaattivaihteisesta näppäimistöstä täysin manuaalivaihteiseen ratti ja poljin -yhdistelmään, jolla simulaatio on luonnollisesti parhaimmillaan.

Maisemilla on pelissä suuri rooli. Kaupungit ovat turhan pieniä, mutta yksityiskohtia on mukavasti, eivätkä pidemmätkään maaseututaipaleet tunnu tylsiltä. Vähän väliä tekee mieli kuikuilla näkymiä rekan ikkunoiden ulkopuolella. Peli on kerrassaan upean näköinen ja kun kontrollitkin toimivat, on virtuaalisen rekkakuskin elämä yllättävän hauskaa.

Euro Truck Simulator 2 on siis onnistunut peli ja positiivinen yllätys. Nykypäivänä kunnon simulaattorit ovat joutuneet väistymään kaikki-heti-mulle-nyt -tyyppisten pelien tieltä, mutta Euro Truck Simulator 2 puhaltaa henkeä kuihtuvaan genreen. Peli toki vaatii asennoitumista melko hidastempoiseen pelitapaan, mutta jos mielenlaatu on kohdillaan, tarjoaa Euro Truck Simulator 2 tekemistä pitkäksi aikaa.

ARVOSTELIJA
MIKKO MATILAINEN

PLUSSAT
ERINOMAINEN PELATTAVUUS
KOMEAT MAISEMAT

MIINUKSET
PAIKOIN KOVIN HIDAS TEMPO

PÄÄSTÖTODISTUS
Hieno rekkasimulaatio, joka vaatii rauhallista mielenlaatua.