Ensikosketuksessa takavuosien hittielokuvasta väännetty Blair Witch

Microsoft tarjosi Gamescom-messuilla ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä käsiksi Blair Witch -kauhutteluun. Kuinka rankasti pelottelu ui Tilt.fin toimituksen liiveihin?

Blair Witchin messudemo oli jaettu kolmeen osaan, jossa jokaisessa esiteltiin löyhästi kauhuttelun pelimekaniikoita. Demossa käytiin läpi pelaajan Bullet-koiran käyttäytymistä sekä karvakaveriin liittyviä toimintoja. Bullet auttaa pelaajaa seikkailullaan varoittamalla tätä metsässä piilevistä uhista ja esimerkiksi etsimällä maastosta mielenkiintoisia tavaroita. Koiraa voi toki myös silitellä ja leikitellä, mikä auttaa pitämään pelaajan ja Bulletin välistä suhdetta positiivisemmalla puolella.

Kokeilussa käsiteltiin myös puolustuskeinoja Blairin metsän hirviöitä vastaan. Pelaajalla on käytettävissä näppärä taskulamppu, jota käytetään mörköjen hidastamiseen. Mistään toimintapelimekaniikasta ei ole kyse, vaan puhtaasta välimatkan pidentämisestä itsensä ja hirvityksen välillä. Blair Witchissä käytetään suosittua ”pakene ja piiloudu” -pelimekaniikkaa tutkiskelun lomassa.

Viimeisessä demo-osiossa esiteltiin pelaajan hallussa olevan kameran ominaisuuksia. Näppärä käsikamera toimii pimeässä hyvänä näkölaitteena niissä tilanteissa, joissa taskulampun käyttäminen olisi liian riskialtista. Kameralla on myös synkempi tausta, sillä sen linssin läpi pystyy näkemään tavallisen ihmissilmän ulottumattomissa olevia asioita. Kauhuttelun varrelta löytyy myös vanhoja kasetteja, joita katselemalla ja kelaamalla voi muokata todellisuutta. Demossa käytettiin yhtä nauhaa avaamaan yksi tiukasti lukittu ovi, joten mielenkiinto menneisyyden ja nykyisyyden muutoksiin on huomattava.

Messuilla nähty Blair Witch pyöri upeasti natiivissa 4K-resoluutiossa ja vieläpä 60:n kuvan sekuntivauhdilla. Pelailu lähti alussa hitaasti liikenteeseen, koska oli yksinkertaisesti pakko ihailla metsää ja sen hypnoottista liikettä. Puhumattakaan muuta maastoa aina metsäpoluista mutalätäköihin. Demo pyöri alusta loppuun köhisemättä, mikä vakuuttaa konehuoneen toimivan lisäpisteiden veroisesti.

Blair Witchin on tarkoitus tuoda pelaajalle psykologinen kauhueepos eikä vain turvautua halpoihin hyppysäikäytyksiin. Vaikkakin niin sanotut hyppypavut ovat tehokkaita kauhun herättäjiä, ovat ne myös valikoimansa halvimpia. Pulssin korkeuksiin nostattanut Blair Witch on todella vaikuttavan tuntuinen kauhuttelu, johon tutustuminen on varmasti paikallaan.

Peli julkaistaan 30.8.2019 PC:lle ja Xbox Onelle. Se saapuu samaisena päivänä molempien laitteiden Game Passiin.

Jos metsään haluat mennä nyt, sä takuulla pelästyt.