Duel Masters: Sempai Legends

Duel Masters: Sempai Legends siirtää Japanissa suurta suosiota nauttivan Duel Masters –keräilykorttipelin GBA:lle. Virtuaaliversio kattaa pelin perussetin ja ensimmäisen lisäosan eli yhteensä 180 erilaista korttia.

Niiden ympärille on rakennettu seikkailupeli, joka mukailee kursailematta Pokemoneja. Pelaajan alter ego on nuori poika, jolta varastetaan arvokas Duel Masters –kortti. Saadakseen sen takaisin hänen on kuljettava pelimaailmassa paikasta toiseen, otettava mittaa satunnaisista vihollisista ja voitettava turnaukset seitsemässä eri kaupungissa. Ainoa ero Pokemoneihin on se, että Sempai Legends tarjoaa paljon vähemmän satunnaisia sivutehtäviä eikä pelissä ole samanlaista jatkuvan edistymisen tunnetta.

Onneksi korttipohjaiset taistelut toimivat hyvin. Osapuolten tavoitteena on rikkoa vastustajan suojakilvet ja päästä suoraan tämän kimppuun. Systeemi on simppeli, mutta sitä on höystetty muutamilla näppärillä elementeillä, joiden ansiosta kohtaamiset etenevät sulavasti. Valitettavasti pelin tekoäly ei ole yhtä onnistunut. Se pelitapaa hallitsevat tietyt, yksinkertaiset rutiinit, joiden hyödyntäminen on kiusallisen helppoa.

Tämän vuoksi Duel Masters: Sempai Legendsiä onkin vaikea suositella kenellekään. Keräilykorttipelin ystävät saavat enemmän iloa oikeiden korttien läiskimisestä ja muille peli ei tarjoa yhtään hyvää syytä tutustua koko ilmiöön.