Blazing Angels: Squadrons of WWII

24.03.2006

Blazing Angels: Squadrons of WWII on arcade-hengessä toteutettu lentotaistelupeli, jossa ei liialla realismilla brassailla, vaan painopiste on hauskassa pelattavuudessa. Pelissä ei ole kovin vahvaa tarinaa, vaan yksinpeliosuudessa kierretään ympäri maailmaa taistellen vuorotellen niin saksalaisia kuin japanilaisiakin vastaan.

Pelaaminen on kaikin puolin helppoa ja yksinkertaista. Kaikki tarvittava tietotaito tarttuu mukaan jo harjoittelukentässä. Kaikkein innovatiivisin ominaisuus pelissä on tähtääminen. Toista liipaisinta painettaessa pelaajan tähtäin lukittuu lähimpään kohteeseen ja pysyy siinä kääntyipä pelaaja mihin suuntaan tahansa. Käytännössä kohde siis säilyy keskellä pelaajan näkökenttää jatkuvasti, mutta aseiden tähtäin on asia erikseen. Peli ei ole järjettömän nopeatempoinen, joten vihollisten tiputtaminen on melko helppoa. Tätä auttaa myös tekoäly, joka ei aivan mahdottomiin suorituksiin pysty. Vaikeustaso on kuitenkin melko haastava ja siten varmasti miellyttävä moneen makuun.

Blazing Angelsistä löytyy myös mainiot moninpeliominaisuudet. Pelimoodeja on paljon ja niitä on selkeästi myös mietitty. Tavallisten ilmataisteluiden lisäksi yritetään mm. upottaa vastapuolen taisteluristeilijä yksinkertaisesti törmäämällä tähän. Moninpelikentät soveltuvat erinomaisesti yli 10 pelaajan taisteluihin.

Blazing Angelsissä on kaikki kohdallaan – pelattavuus, tunnelma ja ulkoasu. Silti siitä puuttuu se aivan viimeinen terä, joka nostaisi pelin klassikoiden listalle. Se on kuitenkin yksi parhaista arcade-lenteilyistä miesmuistiin.

Lisää luettavaa