Arvostelussa WWE 2K16 – ”peli wrestling-faneilta wrestling-faneille”

10.12.2015

Vielä kymmenen vuotta sitten Suomenkin televisiokanavilla näytettiin amerikkalaista vapaapainia eli wrestlingiä aina sunnuntai-iltaisin. Nuorten miesten Kauniiksi ja rohkeiksi kutsuttu väkivaltainen saippuaooppera oli hauskaa seurattavaa, ja hahmot kuten Stone Cold Steve Austin ja The Undertaker tulivat meillekin tutuiksi. Jossakin vaiheessa lähetykset kuitenkin lopetettiin, ja lajin seuraaminen jäi pienemmän piirin huvitteluksi.

Wrestling-pelit ovat kuitenkin myyneet Suomessa aina kohtalaisesti, joten fanituksen siemen saatiin kylvettyä myös tänne.

WWE 2K16 on kolmas osa 2K Sportsin wrestling-pelien sarjaa. Tällä kertaa suurin muutos on reversal-liikkeissä. Kun vastustaja hyökkää kimppuusi, voit vastahyökätä tämän päälle omilla liikkeilläsi. Tällä kertaa reversal-liikkeitä ei voi käyttää loputtomiin, joten taktikointi on tärkeää. Niitä tuntuu olevan kuitenkin melko vähän, ja ne on nopeasti loppuun kaluttu.

Alistusliikkeet ja monet muut toimivat minipelien kautta. Nämä jakavat mielipiteitä, mutta toimivat teknisesti hyvin. Ihan samaa ei voi sanoa muista liikkeistä. Painijoiden ohjaaminen on kummallisen epätarkkaa puuhaa. Välillä iskut osuvat suoraan päähän tyylikkäästi, mutta joskus oma painija huitoo pöhkösti ilmaa. Koska ohjaus on epätarkkaa, tulee tappelusta väkisinkin melkoista nappien hakkaamista. Mikäli painimatolla on useampi vastustaja samaan aikaan, pelillä on välillä vaikeuksia tunnistaa, kenen kimppuun pelaaja yrittää hyökätä.

Tänä vuonna painijoita on roppakaupalla enemmän kuin viime vuonna. Pelaaja voi pelata tuttuun tapaan niin uratilaa kuin yksittäisiäkin otteluita. Pelaaja voi myös elää uusiksi kansikuvapoika Stone Cold Steve Austinin uran kohokohtia. Nämä ovat kaikki mukavia pelitiloja, mutta mitään kovin uutta tai erikoista ne eivät tarjoa.

WWE 2K16 on peli wrestling-faneilta wrestling-faneille. Hekään eivät välttämättä arvosta kaikkia uudistuksia. Kun vielä ohjauskin on epätarkkaa, voi peliä suositella vain todella intohimoisille amerikkalaisen vapaapainin ystäville.

Arvosana: 6

Lisää luettavaa