Arvostelussa Warhammer: End times – Vermintide – ”erinomainen tunnelma ja tiimityö on toimivaa”

01.12.2015

Warhammer: End times – Vermintide on neljän pelaajan yhteistyössä pelaama toimintapeli. Tapahtumat sijoittuvat goottihenkiseen maailmaan, jossa eräänlaisten rottamiesten rotu Skavenit ovat nousseet uhkaamaan tavallisen tallaajan elämää. On siis kaivettava kirves kaapista, teroitettava nuolet ja kaivettava tulipallot taskusta – It’s hammer time!

Tarina rotta-armeijan hyökkäyksestä toimii pelissä kivana taustana, mutta sen suurempaa tarinankerrontaa on Vermintideltä turha odottaa. Pelin sydän on turpaan mättäminen ja se hoidetaankin tyylillä. Aluksi valitaan yksi viidestä hahmoluokasta, joiden joukosta löytyy mm. kirvestä heilutteleva kääpiö, tussarilla varustautunut noitametsästäjä.

Vaikka yhteen tehtävään osallistuukin vain neljä hahmoa, löytyy tiimistä aina ne tärkeät palaset, jotta tehtävän suorittaminen onnistuu ilman suurempaa hammasten kiristelyä. Mikä tärkeintä, yhteistyö hahmojen välillä on helppoa ja tämä mahdollistaa viihdyttävän pelaamisen myös täysin tuntemattomien kanssa. Toki pelin yksinkertainen ”turpiin vaan ja onnea” –mentaliteetti tekee tiimityöstä varsin suoraviivaista.

Vermintiden kenttäsuunnittelu on erittäin onnistunut. Tapahtumapaikat ovat monipuolisia ja näyttävät upeilta. Tunnelma on kohdillaan ja siksi onkin sääli, että varsinaiseen peliin ei ole saatu vielä enempää vaihtelua. Pahisten yksinkertainen lahtaaminen käy pelin edetessä tylsäksi. Tätä asiaa ei auta edes välillä eteen tulevat isommat möröt tai tehtävien myötä tapahtuva hahmon kehittäminen.

Toinen iso miinus tulee pelin bugisuudesta. Ihan hetkeen ei ole tullut vastaan peliä, jossa hahmot kävelevät esteiden läpi ja pahimmassa tapauksessa koko tehtävää ei pysty läpäisemään.

Warhammer: End times – Vermintidessä on erinomainen tunnelma ja tiimityö on toimivaa. Parhaimmillaan peli tarjoaakin todella hyviä hetkiä. Tällaisenaan peli on hyvä, mutta jos sisältö olisi monipuolisempaa, se voisi olla loistava.

Arvosana: 7

Lisää luettavaa