Arvostelussa Velocity 2X – ”helppo suositella vanhemman sukupolven pelaajille”

Ensimmäinen Velocity ilmestyi vuonna 2012. Jatko-osa Velocity 2X ilmestyi PlayStation 4:lle jo viime vuonna. Nyt pelistä on saatu uusi versio myös pc:lle ja Xbox Onelle. Tämä on loistava asia, sillä Velocity 2X on malliesimerkki pelistä, jossa kaikki osa-alueet on hiottu huippuunsa: mitä suuremman pelaajakunnan se saa houkuteltua puoleensa, sen parempi.

Velocity 2X:ssa pelaaja ohjailee avaruusalusta ja pilottia kahdenlaisissa, täysin erilaisissa tehtävissä. Pilotti on hieman Samus Aranin tapainen nainen, joka räiskii tiensä sivusta kuvattujen kenttien läpi. Hän voi myös teleporttailla seinien läpi ja hyppiä tasolta toiselle.

Yksinkertaiselta vaikuttava pelimekaniikka on kuitenkin yllättävän monipuolinen. Tasot eivät ole turhan vaikeita, mutta sorminäppäryyttä pelaaminen silti vaatii. Todelliseen kukoistukseensa peli nousee avaruudessa suoritettavassa lentotehtävissä. Ne tuovat mieleen 1980-luvun shoot ’em up -genren. Sorminäppäryyttä ei vaadita niin paljoa kuin parinkymmenen vuoden takaisissa peleissä, eikä pelitempo ole niin hektinen kuin klassisissa räiskinnöissä. Velocity 2X:ssa pelaaminen ja onnistuminen on kiinni enemmän näppäinrytmityksestä.

Yksinkertaiselta vaikuttavat lentotehtävät ovat yllättävän syvällisiä pelikokemuksia. Parin ensimmäisen kentän jälkeen näppäinkomennot tulevat kuin itsestään, ja pelaaminen on puolen tunnin jälkeen flow-tilaa vastaava ilo. Avaruusaluksella teleporttailut kentän laidasta toiseen, vihollisalusten räiskintä ja ruudulta löytyvien tavaroiden keräily luonnistuu kuin itsestään. Velocity 2X:n pelattavuus on hiottu huippuunsa.

Velocity 2X päivittää shoot ’em up -genreä tyylikkäällä tavalla. Sitä on helppo suositella vanhemman sukupolven pelaajille, joille Uridiumit ja muut vastaavat ovat tuttuja. Silti se sopii loistavasti myös nuoremmille pelaajille, jotka osaavat arvostaa liki täydellistä pelattavuutta ja sujuvaa kenttäsuunnittelua.

Arvosana: 10

Lisää luettavaa