Arvostelussa Supreme League of Patriots – ”Supersankariparodia antaa mahdollisuudet vaikka mihin”

Supreme League of Patriots on kolmeen osaan jaettu osoita ja klikkaa -seikkailupeli, jota myydään Steamissä hintaan 5,99 euroa per episodi. Hinnalla peliä ei siis ole pilattu ja supersankariparodian maailmassa pyörivä juoni luo oivat edellytykset hauskalle seikkailulle. Valitettavasti pelissä on ongelmia, joita pari hauskaa vitsiä ei pelasta.

Supreme League of Patriots ensimmäinen osa käynnistyy, kun pelin päähenkilö Kyle päättää osallistua reality-ohjelmaan, jossa etsitään seuraavaa suurta supesankaria. Näin syntyy Purple Patriot. Episodien edetessä tavallisesta miehestä kasvaa ihka-aito supersankari salaisine päämajoineen ja muine supersankarivermeineen. Ainakin pelin päähenkilö on tätä mieltä.

Supreme League of Patriots pistää halvalla supersankareita, politiikkaa ja nykymaailman menoa yleensä. Vitsit ovat parhaimmillaan hauskoja, mutta pelin kehittäjät ovat panostaneet laadun sijasta määrään. Kun on paljon vitsejä, tulee väkisinkin osumia. Pelissä on julmettu määrä dialogia, josta suuri osa on turhaa ja varsin aneemisesti ääninäytelty. Senpä vuoksi on pelottavan helppo huomata ohittavansa keskustelut pikakelauksella. Pikakelaus olisi tarpeen muutenkin, sillä pelin tempo on tuskaisen hidas.

Eteen tulevien ongelmien vaikeustaso vaihtelee reilusti, mutta puzzlet ovat pääosin onnistuneita. Osaa puzzleista on kuitenkin vaikeutettu keinotekoisesti joko tekemällä asioista liian pikkutarkkoja tai pakottamalla tekemään asiat juuri pelikehittäjien haluamassa järjestyksessä. Tätä samaa näkee muissakin peleissä, mutta harvassa se pistää näin pahasti silmään. Apua pahimpiin paikkoihin tarjoaa harvinaisen ärsyttävä sidekick Melvin, joten jumiin jääntiä ei tarvitse pelätä.

Ensisilmäyksellä Supreme League of Patriots vaikuttaa mielenkiintoiselta peliltä. Supersankariparodia antaa mahdollisuudet vaikka mihin, joten on sääli, että runsasta potentiaalia ei ole saatu hyödynnettyä. Nopeampi tempo ja vitseissä panostus määrän sijasta laatuun olisivat nostaneet pisteitä.

KEHITTÄJÄ
No Bull Intentions

JULKAISIJA
Phoenix Online Publishing

TESTATTU
PC

MUUT ALUSTAT
MAC

ARVOSTELIJA
MIKKO MATILAINEN

IKÄSUOSITUS

PELAAJIA
1

PLUSSAT
HUUMORI – PAIKOIN

MIINUKSET
TUSKAISEN HIDAS TEMPO
LIIKAA DIALOGIA

PÄÄSTÖTODISTUS
Liian hidas tempo vie pelistä parhaan terän.

ARVOSANA
5

LAJITYYPPI
Seikkailu

JULKAISUPÄIVÄ
29.1.2015