Arvostelussa Morningstar: Descent to Deadrock – ”Tunnelma on kuumottava”

Vähän ikääntyneemmille pelaajille Monkey Islandit tai vaikkapa Space Questit mieleen tuovat osoita- ja klikkaa-pelit ovat palanneet. Markkinoilta löytyykin nyt jos jonkinlaista seikkailupeliä. Tällä kertaa arvostelussa oleva avaruusseikkailu Morningstar: Descent to Deadrock kipuaa genren kärkikastiin.

Peli pyörähtää käyntiin avaruusaluksen tippuessa pahamaineiselle Deadrockin planeetalle. Pelin päähenkilö Powell herää haaksirikkoutuneessa aluksessa huomatakseen yhden toverinsa kuolleen ja toisen haavoittuneen pahasti. Planeetta näyttää autiolta ja sieltä pitäisi tietysti päästä pois, mutta syystä tai toisesta kukaan ei ole sieltä aiemmin palannut. Tunnelma on siis vähintään kuumottava.

Itse pelaaminen on hyvin yksinkertaista. Pelaaja klikkaa ruudulla olevia esineitä tai paikkoja ja yrittää näin ratkaista eteen tulevat ongelmat. Kovin monimutkaiseksi peli ei missään vaiheessa muutu, mutta puzzlet ovat parhaimmillaan nerokkaita ja hieman aivojakin joutuu käyttämään. Morningstarissa on hyvä syke päällä ja päähenkilön tilanteen ahdistavuus välittyy ruudun tällekin puolelle. Koko homma kruunataan näyttävillä ympäristöillä ja varsin hyvin onnistuneilla ääninäyttelijöillä.

Fiilis on yksi Morningstar: Descent to Deadrockin suurimpia vahvuuksia. Miinuspuolella on mainittava, että peli on paikoin turhankin suoraviivainen ja pelaajaa voitaisiin haastaa nykyistä enemmän.

Tästä huolimatta noin kympin hintaan Steam-palvelussa myytävä Morningstar: Descent to Deadrock on erinomaisesti scifiä ja kauhuelementtejä yhdistelevä osoita ja klikkaa -peli. Ei siis huikeaa räiskintää ja äksöniä, vaan hiljakseen etenevä seikkailu staattisissa ympäristöissä. Vaikka peli on paikoin liiankin mutkaton ja jopa helppo, se hyödyntää upeasti muukalaisplaneetan ahdistavaa tunnelmaa ja vangitsee pelaajan näytön ääreen. Aina pelin jäädessä tauolle jää fiilis, että on pian nähtävä mitä seuraavaksi tapahtuu.

Sehän on hyvän pelin merkki.

KEHITTÄJÄ
Red Herring Labs

JULKAISIJA
Phoenix Online

TESTATTU
PC

MUUT ALUSTAT
MAC

ARVOSTELIJA
MIKKO MATILAINEN

IKÄSUOSITUS

PELAAJIA
1

PLUSSAT
TUNNELMA

MIINUKSET
PAIKOIN LIIANKIN SUORAVIIVAINEN

PÄÄSTÖTODISTUS
Painostava seikkailu, joka parhaimmillaan hyytää selkäpiitä

ARVOSANA
8

LAJITYYPPI
Seikkailu

JULKAISUPÄIVÄ
17.2.2015