Arvostelussa Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered – ”Pelaajalle annetaan paljon valinnan mahdollisuuksia”

Monet muistelevat kymmenen vuotta sitten julkaistua Fahrenheitiä lämmöllä. Pelattavuus jätti ehkä toivomisen varaa, mutta olihan tämä seikkailupeli tarinankerronnaltaan poikkeuksellisen intensiivinen ja juoneltaan nerokas. Vahvasti tarinankerrontaansa nojaava peli ei ole ihan niitä ensimmäisiä, joista uudelleenjulkaisua odottaisi, mutta Remastered-versio tuo klassikon uuden pelaajasukupolven ulottuville.

Fahrenheit: Indigo Prophecy pyörähtää käyntiin amerikkalaisen dinerin vessassa, jossa pelin päähenkilö tajuaa tappaneensa juuri miehen. Mutta mitä oikein on tapahtunut – hän ei ole murhaaja ja muistiin on tallentunut vain epämääräisiä kuvia jostain epätodellisesta. Tarinaa ei seurata vain yhden päähenkilön näkökulmasta vaan toinen puolisko pelistä vietetään dinerissä tapahtunutta tappoa selvittävien poliisien hahmossa. Fahrenheit kertoo siis samaa tarinaa useasta eri näkökulmasta. Tämä mahdollistaa uppoutumisen juoneen todella upeasti. Samaan aikaan pelaajalle annetaan paljon valinnan mahdollisuuksia, jotka vaikuttavat juoneen joskus enemmän ja joskus vähemmän. Teoilla on seurauksensa ja se nostaa myös Fahrenheitin uudelleenpeluuarvoa.

Pelin tempo on pääosin rauhallinen, mutta välillä eteen tulee myös toimintaa. Monissa toimintakohtauksissa varsinainen pelaaminen tapahtuu minipelissä, jossa testataan pelaajan reaktioita. Myös keskusteluissa on valittava omat repliikkinsä tiukan aikarajan sisällä. Nämä toiminnallisemmat kohtaukset rytmittävät peliä hienosti ja pitävät pelaajan varpaillaan pidempienkin dialoginpätkien aikana.

Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered on siis pohjimmiltaan se sama hyvä peli, joka julkaistiin kymmenen vuotta sitten. Suurin uudistus on grafiikka, jota on parannettu, mutta joka ei silti häikäise. Kontrollien viilaaminen on jotain, jota olisi toivonut tehtävän, sillä hahmojen ohjaaminen on parhaimmillaankin kankeaa, mutta syystä tai toisesta tämä aspekti on jäänyt remasteroimatta.

Fahrenheitin tarina ja elokuvamainen ulkokuori on kuitenkin niin toimiva yhdistelmä, että sitä eivät pienet tekniset puutteet himmennä.

KEHITTÄJÄ
Aspyr

JULKAISIJA
Aspyr

TESTATTU
PC

MUUT ALUSTAT

ARVOSTELIJA
MIKKO MATILAINEN

IKÄSUOSITUS
18+

PELAAJIA
1

PLUSSAT
Tarina

MIINUKSET
Kontrollit
Minimaalinen remasterointi

PÄÄSTÖTODISTUS
Yhä tänä päivänäkin yksi parhaista tarinoista pelimaailmassa.

ARVOSANA
9

LAJITYYPPI

Seikkailu

JULKAISUPÄIVÄ

28.1.2015