Arvostelussa Dead or Alive 5: The Last Round – ”Pääosassa naishahmojen rinnat”

Dead or Alive on omintakeinen tappelupelisarja. Se ei ole yhtä tunnettu kuin Mortal Kombatin ja Street Fighterin kaltaiset jättiläiset, joten se yrittää vallata oman paikkansa pelimarkkinoilta panostamalla pehmopornoiluun. Tämän takia peli ei ole kaikille: Jos hyllyvät rinnat eivät kiinnosta, kannattanee tarttua johonkin toiseen peliin.

On tavallaan sääli, että Dead or Aliven rintafetisismi rajaa sen yleisöä, sillä tappelupelinä se on oikein toimiva, yksinkertaisuudessaan suorastaan aloittelijaystävällinen. Dead or Alive 5: The Last Round on uusimman eli viidennen Dead or Aliven kolmas versio, ja ensimmäinen joka ilmestyy PS4:lle ja Xbox Onelle. Peli on siis olennaisesti sama kuin Dead or Alive 5, paitsi joillain parannuksilla.

The Last Roundin taistelusysteemi perustuu kivi-paperi-sakset -tyyliseen kolmioon, joka määrää mikä liike keskeyttää minkäkin hyökkäyksen. Aloitteleva pelaaja voi potkia ja lyödä, mutta mikäli haluaa välttää ottamasta vauriota, täytyy osata tehdä vastahyökkäys. Lyönti torjuu heiton, heitto lukon ja lukko lyönnin. Aina kun vastahyökkäys onnistuu, se aiheuttaa ylimääräistä vauriota.

Kenttiin tulee lisäväriä vaaravyöhykkeistä, joihin vihollisen voi ahdistaa. Tämä voi saada vauriota esimerkiksi lentämällä päin sähköaitaa. Areenalla voi myös olla monta osaa, eli taistelu voi lentää vaikkapa sisältä pihalle.

Mukana on huvittava tarinamoodi, jossa pelin karikatyyriset hahmot varustautuvat uuteen turnaukseen. Tarina ei varsinaisesti ole eeppistä draamaa, mutta siinä on silti jotain sympaattista. Sen voi pelata läpi tutustuakseen pelin hahmoihin ja heidän erikoisominaisuuksiinsa. Välianimaatioissa on pääosassa naishahmojen rinnat.

Jos pelaaja häviää ottelun, hän hahmonsa heittäytyy usein polvilleen huokailemaan tappion aiheuttamaa pettymystä. Näihin kuviin, joissa naishahmot ovat kontillaan huohottamassa rinnat tyrkyllä, pelin tyyli tiivistyy. The Last Round on pätevä tappelupeli niille, joita tarinan pönttöys, epämääräisen rasistiset hahmot ja reipas seksploitaatio ei häiritse.

KEHITTÄJÄ
TEAM NINJA

JULKAISIJA
KOEI TECMO

TESTATTU
PS4

MUUT ALUSTAT
PC, XBOX ONE, XBOX 360, PS3

ARVOSTELIJA
JUHANA PETTERSSON

IKÄSUOSITUS
16+

PELAAJIA
1, CO-OP

PLUSSAT
LÄHESTYTTÄVÄ
TAISTELUSSA SYVYYTTÄ

MIINUKSET
JOSKUS PELATESSA NOLOTTAA

PÄÄSTÖTODISTUS
Tappelupeli, jossa pääosassa rinnat

ARVOSANA
8

LAJITYYPPI
Tappelupeli

JULKAISTU
17.2.2015