Arviossa Watch Dogs: Bad Blood – ”Tämähän on parempi kuin muistin”

Keväällä ilmestynyt Watch Dogs oli oman hypensä uhri. Ennakkotietojen mukaan pelaaja pääsisi olemaan hakkerijumala, joka hallitsee koko kaupunkia. Peli nostaisi avoimen maailman kaupunkipelit uudelle tasolle.

Näin ei käynyt. Watch Dogs oli GTA-pelien, Sleeping Dogsin ja muiden vastaavien tyyppinen kaupunkiin sijoittuva ammuskelu- ja autoilupeli, jossa oli mukana muutama hakkeroinniksi kutsuttu lisäkikka. Asiaa ei auttanut tympeä tarina tai naisille ärisevä päähenkilö Aiden Pierce.

Nyt ilmestynyt iso laajennuspaketti Bad Blood antaa myös tilaisuuden uudelleenarvioida koko Watch Dogs. Jos unohtaa peliä edeltäneen hypen, jäljelle jää toimiva ja hyvin tehty perinteinen kaupunkipeli.

Bad Blood petraa myös siksi, että sen päähenkilönä on emopelissäkin nähty survivalistihakkeri T-Bone. Hän on huomattavasti Aiden Pierceä sympaattisempi hahmo. On yllättävää kuinka paljon peli paranee kun päähenkilö ei ota koko ajan pannuun.

Tarina jatkaa suoraan siitä mihin emopeli päättyi. T-Bone on lähdössä kaupungista, kun hänen kaverinsa Frewer soittaa ja kertoo olevansa pulassa. Hiljalleen T-Bone päätyy jeesaamaan, eikä lähtemisestä oikein tule mitään. Tarina on pelkkä tekosyy rimpsulle tehtäviä, mutta T-Bonen ja Frewerin suhde on omalla kömpelösti tehdyllä tavallaan koskettava.

Laajennuksena Bad Blood on konservatiivinen. Monissa peleissä, kuten Fallout: New Vegasissa tai Alan Wakessa, laajennukset ovat olleet mahdollisuus kokeilla pelin rajoja. Alan Wakessa uudet pelimekanismit toimivat loistavasti, New Vegasin laajennuksissa huonommin. Kummassakin tapauksessa kokeilu teki laajennuksista mielenkiintoisia.

Bad Bloodissa pelimekaaninen uudistuminen rajoittuu lähinnä T-Bonen kauko-ohjattavaan autoon ja kameroihin, joissa on konekiväärit. Kumpikin toimivat ja ovat pelissä hauskoja, mutta eivät juuri vie kokonaisuutta eteenpäin.

Bad Blood tarjoaa tekosyyn palata takaisin Watch Dogsin pariin. Sellaisena se on onnistunut: Pelatessa ajattelee “Tämähän on parempi kuin muistin.”

KEHITTÄJÄ
UBISOFT PARIS

JULKAISIJA
UBISOFT

TESTATTU
PS4

MUUT ALUSTAT
PC, PS3, Xbox 360, Xbox One, Wii U

ARVOSTELIJA
JUHANA PETTERSSON

IKÄSUOSITUS
18+

PELAAJIA
1, moninpeli

PLUSSAT
TOIMIVA KAUPUNKI
PAREMPI PÄÄHENKILÖ

MIINUKSET
EPÄMÄÄRÄINEN TARINA
EI KUNNIANHIMOA

PÄÄSTÖTODISTUS
Yllätyksetön mutta mukava laajennus

ARVOSANA
8

LAJITYYPPI
Open world

JULKAISTU
23.9.2014

Lisää luettavaa