Arviossa Halo: The Master Chief Collection – ”peli, joka täytyy pelata jos haluaa ymmärtää mistä Halossa on kyse”

22.11.2014

Halo: The Master Chief Collection on Xbox Onelle ilmestynyt kokoelma, jossa on mukana kaikki pelit joissa seikkailee sarjan ikoninen sankari Master Chief. Halot ykkösestä kolmoseen ovat pelistudio Bungien käsialaa. Halo 4 sekä tämä kokoelma ovat 343 Industriesin tekemiä, mutta laatu on edelleen kohdallaan.

The Master Chief Collection on esimerkillisellä pieteetillä tehty kokoelma, josta muutkin pelifirmat toivon mukaan ottavat oppia. Peleillä on yhteinen valikko, josta voi valita minkä tahansa tehtävän tai moninpelikentän minkä haluaa. Kaikki on käytössä heti, eli mitään unlock-pelleilyä ei joudu sietämään. Jos Halo: Combat Evolved jäi puoliväliin vuonna 2001, voi jatkaa suoraan siitä mihin jäi.

Kenttiä voi myös pelata erityisesti kokoelmaa varten tehtyjen tehtävälistojen mukaan, niin että eri peleistä olevat osat menevät sekaisin. Ratkaisu on loistava, ja saa kokoelman tuntumaan yhdeltä valtavalta Halo-peliltä.

Halo 2 on kokoelman huonoin ja kiinnostavin peli. Ulkonäöllisesti sitä on paranneltu paljon. Varsinkin välianimaatiot ovat nyt niin komeita, että ero niiden ja pelattavien osuuksien välillä on nolostuttavan suuri. Ehostus ei kuitenkaan onnistu paikkaamaan alkuperäisen puutteita: Kenttäsuunnittelu on usein kamalaa, ja peliaikaa menee paljon siihen kun yrittää hahmottaa, mihin suuntaan identtisissä käytävissä pitäisi mennä. Musiikki ja äänisuunnittelu ansaitsevat kehnoudessaan erikoismaininnan. Niitä aika on syönyt pahasti.

Puutteistaan huolimatta Halo 2 on se peli, joka täytyy pelata jos haluaa ymmärtää mistä Halossa on kyse. Se avaa pelien maailmaa enemmän kuin mikään muu Halo.

Kun kokoelman pelejä pelaa peräkkäin ja ristiin, on ilmeistä että sarja pääsi kunnolla vauhtiin Halo 3:n myötä. Vaikka peli jatkaa tarinallisesti suoraan Halo 2:sta, on se pelisuunnittelullisesti aivan eri tasolla. Kentät ovat toimivia ja meininkiä piisaa. Halo: Combat Evolved ja Halo 2 ovat mielenkiintoisia, mutta Halo 3 ja Halo 4 ovat hyviä.

Juuri näin vanhat pelit julkaistaan uusiksi niin, että homma toimii.

KEHITTÄJÄ
343 INDUSTRIES

JULKAISIJA
MICROSOFT

TESTATTU
XBOX ONE

MUUT ALUSTAT

ARVOSTELIJA
JUHANA PETTERSSON

IKÄSUOSITUS
16+

PELAAJIA
1, moninpeli

PLUSSAT
TEHTY KUNNOLLA
RUNSAS

MIINUKSET
HALO 2:N KENTTÄSUUNNITTELU

PÄÄSTÖTODISTUS
Esimerkillisen hyvin tehty kokoelma

ARVOSANA
10

LAJITYYPPI
Räiskintä

JULKAISTU
11.11.2014

Lisää luettavaa