Arviossa My Ex-Boyfriend the Space Tyrant – ”Seksivitseistä huolimatta yllättävän sydämellinen, jopa romanttinen peli”

My Ex-Boyfriend the Space Tyrant ei ole hyvä peli niin kuin asia perinteisesti käsitetään. Se tuo mieleen poikkeuksellisen pitkän ja perusteellisesti tehdyn Flash-pelin, sellaisen joita voi pelata ilmaiseksi netissä.

Tämä on kuitenkin peli, jonka kohdalla keskittyminen tekniseen toteutukseen ei ole järin mielekästä. Kyseessä on kevyen viihteellinen scifiseikkailu, jossa lähes kaikki hahmot ovat komeita ja seksikkäitä homomiehiä. Homoläppää lentää muutenkin runsaasti, ja pelin kehittäjä Luke Miller onkin sanonut että kyseessä on homopeli samalla tavalla kuin on olemassa vaikkapa homoelokuvia.

Pelin päähenkilö on avaruuslaivan kapteeni, joka värvätään takaisin palvelukseen, koska universumia uhkaavien pahisten päällikkö on hänen ex-poikaystävänsä. Pelimekaniikan puolesta kyseessä on Monkey Islandeja muistuttava seikkailupeli, tosin parempi vertailukohta saattaa olla uudempi Broken Age. Sen tapaan Space Tyrant on melko helppo, joskin siinä on mahdollista tehdä virheitä jotka pakottavat palaamaan aiempaan tallennukseen.

Lajityypille uskollisesti tälläkin kertaa ratkotaan yksinkertaisia arvoituksia ja katsotaan, mikä esine toimii minkäkin kanssa. Pääosassa on kuitenkin kaksimielinen huumori. Kovin hienovaraista se ei ole: Alkupäässä peliä etsitään koiraa, jonka nimi on Boner. Koska se pitää luista.

Inspiraation aiheena pelillä on ollut scifi ja homokulttuuri: Star Trek: the Next Generation ja Priscilla: Queen of the Desert kohtaavat, kun drag-show kulkee planeetalta toiselle samaa tahtia kuin kapteenikin. Maailma ei ole järin vakava. Sivuhenkilöiden pääasiallinen puheenaihe planeetalla kuin planeetalla on kapteenin ja tämän ex-poikaystävän suhteesta juoruaminen. Seksivitseistä huolimatta Space Tyrant on kuitenkin yllättävän sydämellinen, jopa romanttinen peli.

Kevyt romantiikka ja vitsit kantavat kuitenkin hyvin, ei vähiten siksi ettei Space Tyrantilla juuri ole kilpailua. Markkinoilla ei ole kymmenittäin homopelejä, ja sen vuoksi yksinkertaisetkin jutut toimivat. Olisi hauska nähdä, että tämän myötä tulisi enemmänkin queer-perspektiiveistä tehtyjä pelejä.

KEHITTÄJÄ
UP MULTIMEDIA

JULKAISIJA
UP MULTIMEDIA

TESTATTU
PC

MUUT ALUSTAT

ARVOSTELIJA
JUHANA PETTERSSON

IKÄSUOSITUS

PELAAJIA
1

PLUSSAT
HOMOLÄPPÄ
ROMANTIIKKA

MIINUKSET
ETENEMISEN PYSÄYTTÄVÄT BUGIT
KARU

PÄÄSTÖTODISTUS
Toivottavasti näitä tulee lisää

ARVOSANA
6

LAJITYYPPI
Seikkailupeli

JULKAISTU
22.7.2014

Lisää luettavaa