Ape Escape

23.03.2006

Yhdysvalloissa jo viime syksynä hieman pidemmällä nimellä julkaistu, Ape Escape On The Loose, nimellä julkaistu Ape Escape päästää viimein kolmesta pleikkari-kakkosen pelistä tutut apinat valloilleen PSP:llä myös Euroopassa. Kyseessä on kaikista PS2:n Ape Escape –peleistä ammentava yhdistelmä ja jos aiemmat sarjan pelit ovat tuttuja niin paljoa uutta ei ole luvassa. Se ei kuitenkaan ole varsinaisesti ongelma, koska Ape Escape toimii PSP:n versiona mainiosti ja onnistuu yhdistämään kolmen edeltäjänsä parhaat puolet jopa yllättävän toimivaksi paketiksi.

Specter niminen juonikas albiino-apina on onnistunut varastamaan professorin Peak Point –kypärän joka antaa Spectrelle ja hänen apinalaumalleen moninkertaiset älylliset kyvyt. Tämän jälkeen Specter laumoineen ovat karanneet professorin keskeneräisellä aikakoneella eri aikakausiin. Pelaajan, eli Spiken, tehtäväksi matkustaa ajassa kentille eri aikakausiin jahtaamaan apinoita yksitellen ja lopulta myös Specteriä. Jokaisella kentällä on saatava kiinni minimimäärä apinoita ja erilaiset apuvälineet lisääntyvät pelin edetessä. Monille jo selvitetyille kentille joutuu myös palaamaan myöhemmin uusien työkalujen kanssa nappaamaan hankaliin paikkoihin piiloutuneet apinat.

Aivan kuten edeltäjänsäkin, Ape Escape on tyylipuhdas tasohyppely eikä pelattavuus tuota minkälaisia yllätyksiä hyvässä tai pahassakaan. Jotain tuoretta sisältöä pelissä on sentään tarjolla, sillä neljä mukana olevaa minipeliä ovat kaikki uusia. Ja tietenkin Ape Escape tukee minipelien verkkopeliä langattomasti verkon yli joko suoraan jopa neljän PSP:n välillä tai pelin www-palvelimen kautta.

Ape Escape on kääntynyt PSP:lle hauskaksi peliksi jota voi suositella ainakin niille, jotka pitivät sarjan aiemmistakin peleistä.

Tilt.tv:n tuomio: Apinoiden ystäville

Lisää luettavaa