Arvostelussa American Truck Simulator – ”Vaikka moottoritien ajaminen on itsessään varsin tapahtumaköyhää…”

Alkavatko toimintapelit kyllästyttää? Ärsyttääkö urheilupeleissä kun tekoäly huijaa? Ei hätää, nyt on mahdollisuus rauhoittua, sillä American Truck Simulator lähettää pelaajan rapakon taakse kuskaamaan rahtia. Ajatus varsin hidastempoisesta ja pienistäkin ajovirheistä sakottavasta rekkasimulaattorista saattaa tuntua liiankin tylsältä, mutta jotain kummallista vetovoimaa pelistä löytyy.

Truck_Simulator_2

American Truck Simulatorin perusidea on hyvin simppeli. Pelaaja hyppää rekan ratin taakse ja lähtee kuljettamaan tavaraa paikasta toiseen. Lasti pitäisi tietysti saada perille ehjänä ja liikennesääntöjäkin on noudatettava. Pienetkin törttöilyt iskevät kukkaroon kalliisti ja hölmöilyyn ei yksinkertaisesti ole varaa. Harvassa pelissä esimerkiksi punaisia liikennevaloja tulee kunnioitettua samalla tavoin kuin American Truck Simulatorissa. Kolarit ovat todella paha juttu. Menestyvän kuskin tunnistaakin paisuvasta lompakosta ja mahdollisuudesta edetä uralla rengistä kuljetusfirman omistajaksi, jolla on omia alaisia.

Pelin tekninen toteutus on erittäin hyvää tasoa. Pelattavuus on erinomainen ja mahdollisuus säätää simulaation tasoa tukee niin aloittelevaa kuin kokeneempaakin rekkakuskia. Vaikka rekkaralli ei varmasti kaikille maistu, on helppo ymmärtää miksi tähän on helppo jäädä koukkuun. Lisää pisteitä ropisee vielä näyttävistä ympäristöistä. Vaikka moottoritien ajaminen on itsessään varsin tapahtumaköyhää, pitävät komeat maisemat ja maamerkkejä sisältävät kaupungit mielen virkeänä.

Truck_Simulator_3

Todellisuudessa American Truck Simulator on varsin kaukana siitä, mitä pelin nimi antaa ymmärtää. Parin kympin sijoituksella irtoaa ajettavaa vain Nevadan ja Kalifornian osavaltioissa, mutta pelin kehittäjät lupailevat piakkoin ilmaista Arizona-laajennusta. 47 osavaltiota silti puuttuu, ja tulevaisuudessa onkin odotettavissa maksullisia laajennuspaketteja. Tällä hetkellä American Truck Simulator vaikuttaa siis enemminkin pieneltä maistiaiselta lopulta koko Amerikan kartan kattavasta rekkasimulaattorista.

Arvosana: 8

Lisää luettavaa