Vihreänä hehkuvaa jämäkkää kalkatusta – arvostelussa Razer BlackWidow Ultimate

Razer on jo vuosia rummuttanut tuotteitaan teemalla "pelaajille pelaajilta". Slogan pitääkin erinoimaisesti paikkansa, sillä erilaisten kärmeksien sekä matelijoiden mukaan nimetyt tuotteet huokuvat jämäkkää kestävyyttä ja tyylikästä ulkoasua.

08.10.2019

Razer on todennäköisesti yksi suurimmista edelläkävijöistä mitä tulee pelaamiseen soveltuviin lisätarvikkeisiin. Maailmanlaajuisesti toimiva kärmesten valtakunta pitää tuotteitaan todella sopivassa tasapainossa käytettävyyden ja ulkoasun puolesta. BlackWidow-näppäimistösarjan Ultimate (2016) ei ole poikkeus, vaan blendi on täydellisyyttä hipova.

Silmiä hivelevä mattapintainen mekaaninen näppäimistö on sekoituksessa ulkoasun sijaan enemmän käyttömukavuuden puolella. BlackWidow Ultimate on jämäkkä roiske- sekä pölytiivis kalkatin, jonka hyvinkin kirkkaat vihreät ledit tuovat miellyttävän ”nörtähtävää” tunnelmaa taisteluaseman sekaan. Ultimaten asettelukin on yksinkertaistettu, joten näppäimistöön ei ole liitetty esimerkiksi erillisiä media- tai makronäppäimiä. Muutamia yleistarpeellisia toimintoja on lyöty funktio-näppäimen taakse, eli käyttäjä voi näppärästi säädellä esimerkiksi äänenvoimakkuuta lennosta.

Lentävää on myös näppäimistön käyttö. BlackWidow’n kytkiminä toimivat Razerin omat ”Green Switchit”, joiden painallukseen vaaditaan naurettava 50 gramman heleä kosketus. Ultimaten käyttö tuntuu todella nopealta ja kevyeltä. Jämerän runkonsa vuoksi kytkimistä lähtevä kalkatus on omalla tavallaan hyvinkin korvia hivelevää joskin tavallista äänekkäämpää. Kytkimet ovat myös pitkäikäisiä, sillä Razer lupaa jokaiselle yksittäiselle kytkimelle käyttöikää vähintään 80 miljoonaa painallusta.

Vaikka Razerin BlackWidow Ultimate on jämäkkää ja kestävää tekoa, niin sijoittuu se pelkistettyjen ominaisuuksiensa vuoksi silti hinnaltaan hieman yläkanttiin. Mustan Lesken 2016-mallin hinta pyörii 130 euron molemmilla puolilla, sillä sitä näkee usein alennuksissa. Samalla hintatasolla saa kuitenkin haltuunsa muunmuassa RGB-valoilla tai erillisillä makronäppäimillä varustettujakin malleja, eli pelkistettyyn BlackWidowiin ei ainakaan täyttä hintaa välttämättä kannata sijoittaa. Jos taisteluasemasi ei kuitenkaan vaadi epilepsiaan johtavaa värisateenkaarta, niin runsaaseen pelaamiseen ja kirjoittamiseen Ultimatea voi suositella erittäin hyvin mielin hintaan kuin hintaan.

BlackWidow Ultimate kestää vähän isommankin pettymyksen/ilon tirskahduksen.

Lisää luettavaa