Värikkäät ja mukavat kuulokkeet pelaajalle – arvostelussa Logitech G733

Logitechin kuulokkeet tuovat väriä syysiltojen pelituokioihin.

15.10.2020

Pelikuulokkeiden markkinoilla riittää kuhinaa, kun yhä useammat hakevat illan tuokioihinsa lisäimmersiota paremmasta äänimaailmasta. Ja onhan se erityisesti perheellisille järkeväkin ratkaisu. Kun aseet laulavat vain kuulokkeiden sisällä, pelaaja pääsee karkuun arjen kiireitä sekä keittiöstä kuuluvaa kotitöiden kutsua.

Yksi erityisen ahkera lisävälineiden kehittäjä on Logitech, jonka hiiret, näppäimistöt ja kuulokkeet ovat olleet Tiltin sivuillakin ahkerasti syynättävänä. Kun yhtiö panostaa eri hintaluokkiin monipuolisesti, valikoima on kattava. Yhtiön tuoreimpana pyrkyrinä älämöitsevät Logitech G733 -pelikuulokkeet, jotka tarjoavat runsaasti värikästä loistoa sekä komeaa äänimaisemaa.

Logitech G733 on yhteensopiva PC:n ja PlayStation 4:n kanssa. Sonyn kotikonsolin kohdalla elämä ei voisi helpompaa ollakaan, sillä kytkentä vaatii USB-palikan kytkennän ja sen jälkeen mähinä voikin alkaa. PC:llä tilanne on periaatteessa yhtä helppo, mutta säätövaraa on runsaasti enemmän G Hub -ohjelmiston ansiosta. Näppärä sovellus mahdollistaa äänitasapainojen säätämisen sekä valojen muokkaamisen.

Värit ovatkin uutuusmallin ykkösjuttu. G733 on periaatteessa tuplapantaisena ja mattapintaisena kuulokesettinä varsin konservatiivinen ilmestys, mutta kuppeihin piilotetut RGB-värivalot tuovat tyyliin radikaalin lisän. Ne eivät jää sivusta katsojalta huomaamatta etenkään konsolipelaajan päässä. Kun konsolilla ei ole pääsyä G Hub -sovellukseen, myös valot loistavat vailla pimennysmahdollisuutta. Ne ovat periaatteessa tyylikkäät ja varmasti nuorille ja aikuisiän alkuvaiheessa olevien mieleen, mutta itse suosin maltillisempaa otetta.

Onneksi kuulokkeet itsessään ovat erittäin mukavat. Noin 280 grammaa painavat ämyrit tuntuvat päässä mieluisilta, vaikka säätövaraa ei ole nimeksikään. Ensimmäisten kokeiluhetkien aikana pelkäsin kuulokkeiden painavan päähän pysyvät jäljet, sillä puristusvoima tuntuu vahvalta. Onneksi huoli osoittautui turhaksi: G733 painautuu päätä vasten tukevasti muttei liian tiukasti. Ei kuulokkeet päähän vahingossa jää, mutta eivät ne pelituokiota häiritsekään.

Käytin kuulokkeita arvostelujakson ajan pääasiassa PlayStation 4:llä pelatessani. Logitechin lupaukset noin 20 tunnin akkukestosta tuntuvat uskottavilta, sillä lataustuokioista ei tarvitse murehtia kuin ani harvoin. 2,4 GHz:n radiosignaali riitti myös vaivatta läpi kodin, mikä on mukava lisä lataustaukojen juomasantsaukseen. Tämän vuoksi hyödynsin ämyreitä myös päivätöiden palavereissa, jolloin kukaan ei huomannut siirtymistä koneen ääreltä kahvinkeittimelle. Tietäisivätpä vaan!

Samaiset tuokiohetket niin pelien kuin palaverien maailmassa osoitti myös mikrofonin olevan kohdillaan. Taipuva mikki tarjoaa selkeän ja hyvän äänenlaadun, vaikkakaan sen rakenne ei tunnu järin kestävältä. Jo ensialkuun pelästyin, kun mikki taittui kolahduksen jäljiltä osoittamaan jonnekin tähtitaivaalle. Onneksi hätä ei ole tämännäköinen, vaan kevyellä painalluksella mikki takaisin käyttöön. Kestävyydestäkään ei tarvitse lopulta huolehtia, vaikka vaikutelma onkin muovinen.

Langattomassa kuulokesetissä on peruspainikkeet, joiden löytäminen ottaa aikansa. Vasemman korvan kuulokkeessa on virtanäppäimen lisäksi rulla äänenvoimakkuudelle sekä mikrofonin mykistys. Varsin takana sijaitsevat painikkeet eivät osuneet ainakaan omiin näppeihini järin luontevasti. Tämä toki vaatii totuttelua, mutta oikeaan kuppiin olisi yhtälailla voinut sijoittaa joitakin painikkeita jaottelun selkiyttämiseksi.

Lieväksi ongelmaksi on nostettava liitäntöjen rajallisuus. Kuulokkeet toimivat vain ja ainoastaan USB-palikalla, joten niistä ei ole kaveriksi puhelimen tai muiden vempeleiden kanssa. Vaikka lenkkikuulokkeet ovatkin tyystin erikseen, rajoitus tuntuu kaikesta huolimatta hitusen rajulta. Lisäksi palikka on sen verran kookas, että ohikulkijat aiheuttavat sydämentykytyksiä muutoinkin kuin näkökentän peittäessä.

Noin 150 euron hintaluokassaan Logitech G733 osuu kohdilleen. Kokonaisuus on äänenlaadun puolesta hyvää, eikä käyttömukavuudestakaan voi marmattaa. Mahdollisuus valojen sammuttamiselle olisi konsolipelaajalle mieluisa mahdollisuus, mutta tällaisenaankaan se ei häiritse kuin enintään pilkkopimeässä pelatessa. Jos kaipaat laadukkaita ämyreitä pelkästään PC- ja PS4-pelaamista silmällä pitäen, G733 on oivallinen vaihtoehto hälventämään ympäristön hälinä pelimaailman ulkopuolelle.

Logitech G733 -kuulokkeet on saatavilla valkoisena, sinisenä, liilana ja mustana.

Värejä kuin sateenkaaressa ja H&M:n syyskuvastossa yhteensä.

Lisää luettavaa