Vanukasta sormille – arvostelussa HyperX Alloy Elite 2

HyperX toi tarjolle käyttäjäystävällisen näppäimistön, jonka pitäisi kestää isältä pojalle.

29.07.2020

Umpiteräksiseen runkoon valettu Alloy Elite 2 on 1 530 gramman painollaan melkoinen näppäimistöjärkäle. Peli- tai työpöydällä se onkin todellinen katseenvangitsija, joskin vilkuilijasta riippuen joko hyvällä tai huonolla tavalla. Jo pelkästään punottu USB-tuplajohto on niin tuhti, että langattomiin ratkaisuihin viehtyneet saavat sydänkohtauksen. Toisaalta varmaa toimintaa, kestävyyttä ja muutoinkin järeämpää kalustusta arvostavat ovat liitinjohdosta suorastaan liekeissä.

Vanukkaanmallisilla HyperX-näppäinhatuilla ja mekaanisilla kytkimillä toteutettu Alloy Elite 2 on melkoinen RGB-paratiisi. Läpikuultavat näppäinhatut valaisevat pelipöydän todella tyylikkäästi näppäimistön yläpuolella olevan laidasta laitaan kulkevan valopalkin viimeistellessä kokonaisuuden. NGenuity-ohjelmiston kautta värimaailman saa juuri haluamansa näköiseksi kaikkine kivoine animaatioineen. Näppiksen sisäiseen muistiin voi taltioida kolme eri profiilia, jotka toimivat ohjelmoinnin jälkeen myös PlayStation 4:llä ja Xbox Onella käytettäessä. Ohjelmistona NGenuity ei ole itsessään mikään täydellisyys, mutta sen käyttölogiikkaan pääsee kyllä sisälle pienen opettelun jälkeen.

Erikoisnäppäiminä Alloy Elite 2:ssa on viidellä eri tasolla toimiva valaistuksen kirkkauden säätö, väriprofiilin valinta sekä pelimoodi, jonka aikana Windows-näppäimet lakkaavat toimimasta. Lisäksi neljä mediapainiketta ja näppärä kolmen sentin levyinen äänenvoimakkuuden säätörulla on sijoitettu sopivasti oikeaan ylälaitaan.

Kiinteä 1,8-metrinen USB-tuplajohto on 8 mm:n paksuudellaan hieman jäykähkö, mutta ainakin toimintavarman ja kestävän oloinen. Toista USB-liitäntää ei tarvitse yhdistää tietokoneeseen kuin siinä tapauksessa, että haluaa käyttää näppiksen päädyssä olevaa USB 2.0 -läpivientiä.

Itse naputtelu Alloy Elite 2:lla tuntuu pätevältä. 45 gramman painallusvoimalla toimivassa kirjoituslaudassa on HyperX:n mukaan ”100-prosenttinen haamupainallusten ehkäisy”. Ainakin kymmenien testituntien perusteella puheille riittää katetta. Kiivaasta kirjoitustahdista kantautuvat äänet ovat keskiluokkaa, joskin varovaisemmin naputeltuna ympäristö ei pahemmin niistä häiriinny. Lineaarisille näppäimille luvataan 80 miljoonan painalluksen käyttöikää.

Näppäimistön saa kallistettua kahteen eri asentoon. Kolmaskin olisi paikoillaan, joten jyrkkiin kirjoituskulmiin tottuneiden kannattaa testata mukavuutta ennen ostopäätöstä. Pohjassa olevat kumitassut ovat riittävän kokoiset. Näppis pysyi allekirjoittaneen pöydällä milliäkään hievahtamatta kovankin käsittelyn aikana.

HyperX Alloy Elite 2 on yksinkertaisesti kovan luokan näppäimistö etenkin pelikäyttöön. Sen fyysinen rakenne, upea värivalaistus ja kaikin puolin tyydyttävä käyttöfiilis tekevät laitteesta ehdottomasti tutustumisen arvoisen. Näppäimistö on myös erinomainen partneri konsolikäyttäjälle.

Hintaa piisaa, mutta ainakin tässä tapauksessa pätäkälle saa onneksi runsaasti pitkäikäistä vastinetta.

HyperX Alloy Elite 2 maksaa noin 160€.

Mmm… Ihanan erimakuisia, eiku, värisiä vanukkaita…

Lisää luettavaa