Ne söpömmät luurit – arvostelussa Razer Kraken Kitty V2 Pro -pelikuulokkeet

Razerin uutuudet kulkevat ulkonäkö edellä vaativia korvia kuitenkaan unohtamatta. Onko tässä täysosuma?

05.04.2023

Kiinteällä parimetrisellä liitäntäkaapelilla varustettu Kraken Kitty V2 Pro on suunniteltu striimaajia ja muita kameran edessä pomppivia sometähtösiä silmälläpitäen. Muhkeissa ja näyttävissä luureissa on nimittäin katsojia hymyilyttävät vaihdettavat korvat.

Vaihdettavat korvat? Kyllä vain! Kraken Kitty V2 Pro -kuulokkeiden mukana tulee kolmet erilaiset pantaan iskettävät, eläimien mukaan muotoillut korvaparit: bear, bunny ja kitty, eli karhu, jänis ja kissa. Jokainen korvapareista on varustettu itsenäisellä RGB-valaistuksella – aivan kuten kuulokekupitkin.

Kuulokkeet eivät kuitenkaan ole pelkkää pintaliitoa, sillä ämyreinä on yllättäen jopa 50 mm elementit. Lisäksi pc-sovellus tarjoaa kiitettävän määrän äänenmuokkausmahdollisuuksia. Mutta miten nämä yli kahdensadan euron luurit toimivat kokonaisuutena?

Kraken Kitty V2 Pro -luurien tyylikkäässä paketissa tulee kolmien korvaparien lisäksi irroitettava mikrofoni, 7.1-tilaäänen aktivointiohje ja kolme Razer-tarraa. Tilaäänen aktivoimiseksi tarvitsee tehdä Razer ID -rekisteröityminen.

Käyttöön otettaessa huomio kiinnittyi ensimmäiseksi luurien raskaaseen olemukseen. Rungolla on painoa 340 grammaa, joka kasvaa lisättyjen korvien (41 – 74 g) ja mikrofonin (10 g) myötä jopa 424 grammaan. Se on runsaasti se, mutta onneksi huoli jää paperille. Kraken Kitty V2 Pro ei nimittäin tunnu päässä painavalta tai muutenkaan tukalalta – itse asiassa päinvastoin. Ensinnäkin korvakupeissa on miellyttävä tuntuma, joka on kaiken lisäksi viimeisen päälle epähiostava. Toiseksi pääpannassa oleva pehmuste osoittautui paljon mukavammaksi kuin miltä se käsissä vaikutti. Korvien yli menevissä kupeissa on pieni puristus – joka saa luurit pysymään hyvin päässä vähän rajummassakin liikkeessä – mutta se ei kuitenkaan häirinnyt pidemmissäkään pelisessioissa.

Varsinainen käyttöönotto ei ole suurempi projekti. Razerin Synapse-ohjelmisto ei ole siitä nopeimmasta tai aivan selkeimmästä päästä, mutta pienen ihmettelyn jälkeen sen kanssa tulee toimeen. Ääniasetuksia on kelvollinen määrä ja soundin saa vaivattomasti omille korville sopivaksi. Kuulokkeiden neljät itsenäiset valot tukevat Razer Chroma RGB:tä. Lisäksi voi myös ladata streamer companion -applikaation aktiivisten striimivalaistuksien mahdollistamiseksi. Tällöin saa valot reagoimaan esimerkiksi uusien kanavatilaajien perusteella.

Kuulokkeet toimivat tietokoneen lisäksi Nintendo Switchissä ja sekä PlayStation 4- että PS5-konsoleissa, mutta ääniasetuksia tai RGB-valoja ei näillä laitteilla pysty säätämään. Valot ovat kyllä päällä, mutta niitä tai edes luurien äänenvoimakkuussäädintä ei voi hallita. Näin ollen konsoliyhteensopivuus kannattaa pitää vain kivana pikkubonuksena. Toisena pikkubonuksena voi mainita luurien ”cosplay-moodin”; tässä tilassa kuulokkeet ovat matkan päällä mukana ja valojen virta otetaan akkupankista.

Tietokoneella käytettäessä Kraken Kitty V2 Pro -luurit ovat enemmän kuin kotonaan. Ne eivät nimittäin ole ainoastaan söpöt vaan myös äänenlaadultaan erinomaiset. Dynamiikka on kiitettävää ja ääntä lähtee riittävän voimakkaasti. Sointi on kaikin puolin tasapainossa. Lisäksi erilaiset surround-äänitilat vetävät puoleensa avarilla maailmoillaan ja hyvillä suuntauksillaan. Näistä kupeista tuleva soundi on kutakuinkin täydellisen nautittavaa, oli äänitilana sitten mikä tahansa käyttäjän mieltämä vaihtoehto. Ja niitä siis riittää.

Kuulokkeiden sisällä jylläävät 20 Hz – 20 kHz taajuuksia toistavat elementit eivät pahemmin jätä toivomisen varaan. Lisäksi luurit blokkaavat ulkopuoliset äänet varsin tehokkaasti. Näitä kelpaa siis käyttää häiriötekijöilläkin varustetuissa ympäristöissä. Erinomaisesti toimiva, puhurisuojalla varustettu mikrofoni on tosin parhaimmillaan vähän hiljaisemmassa miljöössä. Kokonaisuutena se saa kuitenkin puhtaat paperit, sillä toimivuus ja äänen puhtaus ovat korkeatasoisia.

Razer Kraken Kitty V2 Pro -luureilla on selkeä kohderyhmä. Mainioissa luureissa on kuitenkin sellainen ”hauska” puoli että ne ovat itse asiassa aivan himskatin hyvät pelikuulokkeet ihan jokaiselle pelinsä tosissaan ottavalle. Nätit luurit kuulostavat yksinkertaisesti mahtavilta. Kyllä: Kraken Kitty V2 Pro on täysosuma.

Razer Kraken Kitty V2 Pro maksaa noin 250 euroa. Luurit ovat saatavilla kahdella värityksellä, jotka ovat musta ja pinkihtävä quartz.

YHTEENVETO:
***** / *****
Täydellisen söpöt luurit kameran edessä viihtyville tietokonepelaajille ja -striimaajille. Myös äänenlaatu on yhtä lailla kehuttava. Tässä kuulokkeet, jotka tekevät tehtävänsä upeasti!

Iloa, valoa ja … ÄÄNTÄ!

Lisää luettavaa