Pumpulia korville – arvostelussa HyperX CloudX Stinger

Kingston Technologyn pelipainotteinen HyperX-linjasto on vuosien varrella onnistunut lunastamaan paikkansa pelaajien sydämissä luottokalustona. Xbox-brändätty CloudX Stinger -kuulokemikrofoni jatkaa jo tutuksi tulleella linjalla. Paketti on laadukas, tyylikäs ja ennen kaikkea käyttömukavuudeltaan erinomainen.

28.01.2020

Mukavasti päähän kuin päähän istuva HyperX CloudX Stinger tarjoaa laadukasta stereoääntä. Ihailtavan korkeisiin ääriasentoihin venyvä panta ja 90-asteen kulmassa taittuvat kupit mukautuvat erinomaisesti niin moninaisesti erilaisille kalloille, että jopa Mikko Mallikas olisi tyytyväinen. Sankojen tukeva muovipinta ja metallinen sisus ovat myös omiaan vakuuttamaan luurien laadukkuudesta ja ennen kaikkea pitkäikäisyydestä. Paksulla kumilla päällystetty pitkä audiopiuha tuntuu myös poikkeuksellisen kestävältä, enkä usko liitosten löystyvän letkun sisällä ilman suoranaista väkivaltaa.

Arvostelua varten pyrin luukuttamaan äänisuunnittelultaan onnistuneita pelejä laidasta laitaan. Testin aikana levylautasella pyörivät muun muassa Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, Call of Duty: Modern Warfare, Red Dead Redemption 2 sekä Star Wars: Battlefront II. Kokeilin kuulokkeita myös muutaman toimintapainotteisen elokuvan parissa. Iloisena yllätyksenä varsinkin Rockstarin länkkärieepos Red Dead Redemption 2 tuntui nousevan omaan arvoonsa hyvien kuulokkeiden läpi. Kupit ovat isot ja pehmusteetkin sen verran jämäkät, että ulkopuoliset äänet eivät pääse juurikaan vuotamaan läpi. Ulkopuolisten ärsykkeiden karsiutuessa tehokkaasti pois on huomattavasti helpompi heittäytyä mukaan pelin uskomattoman immersiiviseen äänimaailmaan. Lintujen metsästäminen ja luonnosta yleisesti nauttiminen on huomattavasti antoisampaa tehokkaan äänieristyksen ansiosta.

Äänenlaadultaan kuulokkeet ovat totuttua laatua. Bassotoisto on napakkaa ja stereoerottelu yksinkertaisen toimivaa. Keskusteluvolyymin tasapaino peliääniin suhteutettuna tuntuu hyvältä, ja toisin kuin muiden vastaavan hintaluokan laitteissa, ei mikrofonin äänenvoimakkuutta tarvinnut säätää kertaakaan erikseen. Mikrofoni on myös helppo sijoittaa sopivalle etäisyydelle naamavärkistä vapaasti taipuvan puominsa ansiosta. Lisäpisteitä on pakko antaa myös mikin mykistysominaisuudelle, joka toimii yksinkertaisesti nostamalla puomin pystyyn. Ominaisuus on lähes kullan arvoinen taloudessa, jossa on jatkuvasti äänessä olevaa pientä jälkikasvua.

Jotain parannettavaakin paketista paljastuu. Luurit kytketään ohjaimeen tavallisella 3.5mm plugilla. Mikäli taloudessa on vain Xbox Onen julkaisumallin aikainen ohjain, tarvitaan ohjaimeen vielä erillinen adapteri, jollaista ei valitettavasti ole pakkauksessa mukana. Puutteesta kärsivien määrä lienee laitteiston iän huomioiden vuonna 2020 marginaalinen, mutta silti huomioitava seikka uusia luureja ostaessa. Olisin myös toivonut piuhaan liitettyä äänensäätöpaneelia nykyisen oikeassa kupissa istuvan liukusäätimen sijaan. Oikean korvan taakse kurkottelu toiminnan keskellä tuntuu ajoittain hieman kömpelöltä, ja ongelma olisi helposti ratkaistavissa käden ulottuvilla roikkuvan säätimen avulla.

CloudX on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen valinta hieman vaativammallekin pelaajalle. Aivan hifi-standardeja hipoviin kultakorvatasoihin ei toki ylletä, mutta päivittäiseen pelikäyttöön kyseessä on erinomainen vaihtoehto. Äänenlaadun ja ominaisuuksien osalta kuulokkeet ovat omassa hintaluokassaan kärkipään vaihtoehto, eivätkä edes pienet puutteet onnistu varsinaisesti vaikuttamaan lopulliseen mielipiteeseen. Tilt suosittelee!

HyperX CloudX Stingerin hinta pyörii 60€:n tuntumassa.

Uusi pidempi, taipuisampi mikrofonipuomi takaa nautinnon.

Lisää luettavaa