Peliuran edullinen käynnistys – arvostelussa Provo Noste -pelihiiri

Aloitteleva pelaaja tyytyy valitettavan usein kömpelöön ja epävarmaan bulkkihiireen, jolla pelaamisesta ei tahdo tulla oikein mitään. Suomalainen Provo haluaa korjata tilanteen edullisella ratkaisullaan.

16.06.2021

Provon äärimmäisen edullinen Noste antaa budjettiluokan pelihiirtä etsivien rahoille huikean vastineen. Enter the Game -tuotesarjan hiirulainen osoittautui nimittäin todella päteväksi pelipartneriksi jopa vaativimmillekin pelaajille.

Noin 90 grammaa painava Noste toimii punotun puolitoistametrisen USB-kaapelin avulla. Sekä päällä oleva Provo-logo että hiirtä ympäröivät juovat ovat pirteästi RGB-valaistuja. Valot saa halutessaan toki myös pois päältä. Värianimaatioita on neljä erilaista ja niiden vaihtaminen tapahtuu toisesta hiiren päällä olevasta painikkeesta. Samaisen napin yläpuolella on DPI:n valintanäppäin. Muodoltaan symmetrisen hiirulaisen vasemmassa kyljessä on kaksi näppäintä. Käytössä on siis kaikki perustarpeeseen tarvittavat namiskuukkelit.

Hiiren näppäimiä pääsee ohjelmoimaan Provon kotisivujen kautta ladattavan softan avulla. Testivaiheessa ohjelmaa tosin ei ollut vielä saatavilla.

Kovapintaisilla hiirimatoilla kepeästi kulkevan Nosteen peruskäyttö on miellyttävää. Optinen sensori pitää liikkeet tarkkoina ja vakaa toiminta on muutoinkin luotettavaa. Kumipinnoitettu rulla toimii pykälittäin ja sen ”näppäimessä” on hyvä tuntuma. Kahdessa pääpainikkeessa on sopivanlainen vastus, eivätkä ne jättäneet klikkejä rekisteröimättä. Vasemman sivun napit tuntuvat sen sijaan hieman heppoisilta – onhan tämä kuitenkin halpahiiri. Mutta mikä tärkeintä, niidenkään varsinaisesta toiminnasta ei jäänyt moitittavaa. Yhtä lailla nekin tekivät työtä käskettyä.

Kuten tuli mainittua, Noste kulkee sutjakkaasti kovapintaisilla hiirimatoilla. Pehmeämpien mattojen kanssa kertyi ainakin allekirjoittaneelle vähän liikaa kitkaa, jotta käytettävyys olisi ollut luontevaa. Suoraan pöydän pinnalla käytettäessä liikkuvuus muuttui jo tukalaksi. Näin ollen on suositeltavaa, että käytössä ei ole ainakaan mikään kovin pehmeä kangasmatto tai vähääkään karheapintaisempi pöytälevy. Halvalla muovipintaisella hiirimatolla pärjännee, onhan kyseessä kuitenkin budjettihiiri.

Nosteen varmatoiminen käyttö on ilahduttavaa, mutta hiiren korkea profiili ja sen käteen tuntuva pinta ovat todellisia vetonauloja. Useimpien perushiirien ”mataluus” ja pintamateriaalit alkavat sekä rasittamaan että hikoiluttamaan kättä. Noste tuntuu erinomaiselta sekä sormille että kämmenelle, vaikka pelien ääressä viihtyisi pitkäänkin. Näin ollen hiiri on loistava valinta myös vara- tai matkahiirtä etsiville ”tosipelaajille”.

Nosteen 3 200 DPI:n tarkkuus riittää ainakin aloitteleville pelaajille. Ja heillehän tämä kapistus on käytännössä suunniteltukin. 20 euron hintalappu pitää sisällään hauskasti valaistun mutta ennen kaikkea hyvältä tuntuvan perushiiren, jonka toimivuus ja käyttömukavuus ovat hintaan nähden kerrassaan erinomaisia. Kunhan muistat käyttää kovapintaista hiirimattoa, saat tällä peliuran mainiosti käyntiin. Ja todennäköisesti pärjäät sillä yllättävän pitkäänkin.

Provo Noste maksaa noin 20 euroa.

Suomalaisissa käsissä suunniteltujen Provo-pelituotteiden valikoimaan pääset tutustumaan täällä.

NOSTEtaan kissa pöydälle, vaikka arvostelussa onkin provosoiva hiiri.

Lisää luettavaa