Pelejä ja puheluja – arvostelussa Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 -pelikuulokkeet

Näillä Turtle Beachin luureilla pääsee pitkälle. Niissä on kuitenkin yksi piirre, joka voi olla toisille käyttäjille kuin ärsyttävä piikki.

27.04.2021

Turtle Beachin langattomia toisen sukupolven Stealth 700 -pelikuulokkeita on saatavissa kahtena eri mallina. 700P-malli toimii PC:n lisäksi myös PlayStation- ja Nintendo Switch -konsoleissa, kun taas 700X on Xbox-pelaajille suunnattu versio. 700X toimii lisäksi Windows 10 -koneessa, jos siinä on Xbox Wireless -logo tai erikseen ostettava Xbox Wireless Adapter for Windows -dongle. Tiltin arvostelussa käytettiin 700P:tä tietokoneen, konsolien sekä Android- ja iOS-puhelimien kanssa. Switch-käytöstä on mainittava, että luurit toimivat ainoastaan telakkatilassa.

Olemukseltaan miellyttävän hillityissä Stealth 700 Gen 2 -luureissa on 50 mm NanoClear-kaiutinelementit. Kalloa vasten pehmeä pääpanta on varustettu metallisilla vahvikkeilla ja luurit ovatkin mukavan vahvan tuntuiset. Kuulokekupit kääntyvät 90 astetta ja täten ne saa tarvittaessa kaulalle roikkumaan.

Ennen varsinaista käyttöönottoa luurit kannattaa päivittää tietokoneella Turtle Beachin omaa sovellusta käyttäen. Uusi firmis asentuu ripeästi ja suoraviivaisesti. Kyseinen sovellus ei kuitenkaan tee mitään muuta ja tästä johtuen luurien säätämiseen tarvitaan Androidille ja iOS:lle saatavilla oleva Turtle Beach Audio Hub. Eli vaikkei luureja olisi tarkoituskaan käyttää puhelimella, on säätäminen silti pakollista sen kautta. Outo ratkaisu, jonka järkevyydelle on vaikea keksiä perusteita.

Turtle Beach Audio Hub on sinänsä ihan ookoo sovellus. Sillä hoituu ekvalisaattorin valinta, mikrofonin herkkyyssäätäminen ja luureissa olevien painikkeiden ohjelmointi. Kritisoin kuitenkin vielä toistamiseen, että miksi ei PC:n softalla voi tehdä näitä samoja asioita?

Alkukikkailujen jälkeen voikin sitten vihdoin iskeä luurit päähän. Toki Audio Hubia tarvitsee jatkossakin äänen säätämiseen, joten kännykkä täytyy olla aina lähellä.

Virrankytkennän yhteydessä luurit kertovat akun tilasta tyyliin ”battery level high”. Tämä antaa näppärästi hyvän käsityksen siitä, kestääkö akku tulevan pelisession ajan vai kannattaako niitä ensiksi hieman ladata.

Kun luurit asettaa ensi kertaa päähän, on puristus yllättävän tiukka. Pikkuhiljaa ne antavat kuitenkin sen verran periksi ettei ote jää tukalaksi. Kuulokkeet on varustettu viilentävällä Aerofit-geelillä sisältävillä muistivaahtokupeilla, jotka ympäröivät korvat sopivan pehmeästi ja hengittävästi. Minkäänlaista hikoilua ei näiden kanssa muodostunut.

Stealth 700P Gen 2:t taipuvat moneen käyttöön. Bluetoothin avulla ne voi parittaa vaikka kännykkään samalla kun itse dongle on kiinni tietokoneessa tai pelikonsolissa. Ääni tulee läpi molemmista lähteistä samaan aikaan, joten puhelun tullessa kuulee pelisoundit kivasti ilman keskeytystä.

Itse äänenlaatu on kuulokkeissa erittäin hyvä. Stereoääni on erinomaisessa balanssissa ja PlayStation 5 -käytössä 3D Audio toimii vähintäänkin tyydyttävästi. Perusasetuksilla Stealth 700 Gen 2 ei korosta mitään taajuuksia, vaan tuottaa mukavan neutraalia ja harmonisuudessaan pröystäilemätöntä ääntä. Tämä miellyttää varmasti monia pelaajia, mutta toiset kaipaavat taatusti soundiin hieman enemmän potkua; näissä tapauksissa ekvalisaattorin käyttö muodostuu aiheelliseksi. Ekvalisaattoritasoja on useita ja tilanteeseen kuin tilanteeseen on tarjolla sopiva asetus. Volyymia luureista irtosi kaikissa käyttöympäristöissä riittävästi, joskin muutamissa hetkissä se on täpärällä. Riman hipominen kuitenkin riittää!

Vasemman kuulokekupin ”sisältä” eteen käännettävä mikrofoni on tasokas. Ääni välittyy vastapuolille puhtaasti riippumatta siitä, onko käytössä tietokone, konsoli tai kännykkä. Mikrofoni mykistyy ollessaan pystyasennossa.

Akunkestoksi luvataan 20 tuntia, mutta käytännössä luureissa oli puhtia huomattavasti pidempään. Testeissä ääntä tuli jopa yli kolmekymmentä tuntia yhdellä latauksella. Tämä oli kiitettävä yllätys ja jätti ihmetyttämään miksi Turtle Beach mainostaa varovaista kahtakymmentä käyttötuntia.

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 on vallan mainio pelikuuloke pienin varauksin. Testattu 700P-malli on omiaan monikäyttäjille, eli niille jotka kaipaavat luureihin tietokone- ja/tai PlayStation/Switch-konsolikäytön lisäksi Bluetooth-ominaisuuden. Sekä äänen- että mikrofonin laatu on hyvää ja volyymia tulee riittävästi. Luurit ovat mukavat, ne eivät hiosta ja niiden rakenne tuntuu kestävältä. Iso miinus kuitenkin Android/iOS-appipakosta. Allekirjoittanutta se ärsytti suuresti, mutta mikäli asia ei ole sinulle mikään kynnyskysymys, nämä ovat enemmän kuin kelvolliset pelikaverit pitkiin pelisessioihin.

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2:n myyntihinta on noin 150 euroa.

Kaarlo katsoi kauhuissaan poikansa kanssa, kun naapurin Viljami makasi keskellä pyörätietä. Onneksi kyseessä oli vain liian jyrkkä ylämäki ja Viljami ottikin vain vähän happea.

Lisää luettavaa