Pelaa ja lataa kuin siivin – arvostelussa HyperX Cloud Flight S -pelikuulokkeet

Jos HyperX:n uudet pelikuulokkeista pitää nostaa yksi ominaisuus ylitse muiden, on se laitteen yltäkylläinen käyttäjäystävällisyys.

25.02.2020

HyperX:n keskihintaiset Cloud Flight S -pelikuulokkeet iskevät uuteen markkinarakoon. Kyseessä on valmistajansa ensimmäiset kuulokkeet, joiden lataamiseen ei nimittäin tarvita kaapelia. Sellainen tulee toki paketin mukana, mutta virrat palautuvat näppärimmin laittamalla kuulokkeet Qi-latausalustan päälle ja antamalla langattomasti siirtyvän lisävirran hoitaa loput.

HyperX:n kuulokkeet (Cloud Alpha S, CloudX Stinger) on viime kuukausina todettu Tiltin toimituksessa erittäin mainioiksi, ja on mukava todeta ettei Cloud Flight S:kään petä. Jotain odottamatonta niiden suhteen tuli kuitenkin vastaan. Mutta keskitytään nyt aluksi luurien pääominaisuuksiin.

Pc- ja PlayStation 4 -yhteensopivien kuulokkeiden käyttöönotto noudattaa tuttua kaavaa: ensiksi ladataan firmwaren päivitystä varten ohjelmisto, eli tässä tapauksessa Windows Storesta NGENUITY. Sovellus on muutenkin tarpeellinen, sillä sen kautta ohjelmoidaan vasemmassa kuulokekupissa olevat neljä toimintanäppäintä. Toimintoina voivat olla muun muassa mikrofonin mykistys, peli- ja chattiäänien balanssi sekä musiikki-/videotoiston käynnistys ja keskeytys.

Kuulokkeet liitetään tietokoneeseen tai PS4:een 2,4GHz:n taajuudella toimivalla, punaisella yhteysvalolla varustetulla USB-donglella. Kymmenien testituntien perusteella kuulokkeiden yhteys dongleen on suorastaan järisyttävän hyvä, eikä ääneen tullut minkäänlaisia drop-outteja edes parin huoneen päähän mentäessä. Irroitettavan ja taipuvan mikrofonin päässä oleva led-valo kertoo punaisella värillä mykistyksestä. Oikeassa kuulokekupissa on ympäri pyörivä äänenvoimakkuusrulla, joka säätää pc-käytössä Windowsin äänenvoimakkuutta.

Mikrofonin kanssa 320 grammaa painavat kuulokkeet tuntuvat päässä todella mukavilta. Muhkea muistivaahto ja hengittävä keinonahka tekevät kupeista erittäin käyttäjäystävälliset, eikä niiden sisään verhoutuneet korvat hikoilleet laisinkaan pitemmissäkään pelimaratooneissa. Myös pääpannan pehmuste on viimeisen päälle miellyttävä. Irroittamalla mikrofonin luurit kevenevät 10 gramman verran.

Lämpimän oloinen ääni on Cloud Flight S:ssä tasalaatuista ja pääpiirteittäin hyvässä balanssissa. Basso on hienoisesti korostunutta ylärekisterin vaimentuessa parin hiuskarvan verran. Kokonaisuus pysyy kuitenkin miellyttävänä äänen ollessa sekä peleillä että elokuvilla erittäin asiallinen ja korvia rasittamaton. Taukohetkiä varten kuulokekupit kääntyvät 90 astetta, jolloin laitteen saa sujuvasti kaulalle roikkumaan.

Cloud Flight S tarjoaa virtuaalisen 7.1-surround-äänitilan. HyperX uskoo tähän ominaisuuteen niin vahvasti, että sille on dedikoitu oma on/off-näppäin vasempaan kuulokekuppiin. Tässä kohtaa kuulokkeet yllättivät totaalisesti, sillä surround-tilassa ääni muokkaantuu suorastaan käyttökelvottomaksi. Muiden valmistajien pelikuulokkeiden vastaavasta poiketen Cloud Flight S:n äänimaailma ei 7.1-tilassa muutu pelkästään surroundia yrittäväksi, vaan se muokkaa taajuuksia niin rajusti, ettei normaalista pelaamisesta tai leffojen katselusta tule enää yhtikäs mitään. Myös desibelit nousevat radikaalisti, mikä voi olla ikävä yllätys mikäli kuulokkeet olivat jo valmiiksi suhteellisen kovalla. Ominaisuus on selkeästi toteutettu eSports-pelailua ajatellen kävelyääniä korostamaan ja kaikkea muuta vaimentamaan. Varsinaisen ”surroundin” kanssa sillä ei näin ollen ole mitään tekemistä, eikä kyseinen tila siis todellakaan sovellu normaaliin äänestä nauttimiseen. Moninpelirähinöitä harrastavien kannattaa kuitenkin varmuuden vuoksi kokeilla josko ”seiskaykkönen” soveltuisi omaan käyttöön. Voi nimittäin olla, että kilpapelaamisessa äänen muokkaus helpottaa omiin korviin vihollisten bongaamista. Lisäksi NGENUITY sisältää seuraaviin pc-peleihin räätälöidyt äänipresetit, jotka voi halutessaan ottaa automaattisesti käyttöön: Apex Legends, Call of Duty: Modern Warfare, CS: GO, Fortnite, Overwatch, PUBG ja Rainbow Six Siege. Valmiita asetuspaketteja voi halutessaan tehdä itse lisää.

Virtaa kuulokkeet lupaavat noin kolmeksikymmeneksi tunniksi, mikä tuntui pitävän paikkansa. Latauksen voi halutessaan suorittaa micro-USB-kaapelilla, mutta nämä luurit menevät langaton lataus edellä. Latausalustana käytetty HyperX ChargePlay Base latasi kuulokkeet tyhjästä täyteen noin kolmessa tunnissa.

Cloud Flight S on mukavuudenhaluisille ja tasaisen varmaa stereoääntä halajaville pelaajille näppärä valinta. Miellyttävän tuntoisten kuulokkeiden neljä ohjelmoitavaa näppäintä, irroitettava mikrofoni, upea yhteydenlaatu sekä langaton lataus ovat arvostuksen ansaitsevia ominaisuuksia. Kun perusäänikin tekee vaikutuksen, on tästä hintaluokasta vaikea lähteä suosittelemaan toisia luureja tilalle. Etenkin jos omistaa jo valmiiksi langattoman Qi-latausalustan.

HyperX Cloud Flight S:n myyntihinta on noin 170 euroa.

Pennywisen uusin ilmentymä oli entistäkin hurjempi!

Lisää luettavaa