Kotipöydälle tai matkalle – arvostelussa Logitech G203 Lightsync -pelihiiri

Logitechin uutuushiiri on kaikinpuolin kevyt tapaus – myös lompakolle.

29.05.2020

Logitechin halvempaan hintaluokkaan sijoittuvan G203 Lightsync -pelihiiren ulkokuori hämmästyttää yksinkertaisuudellaan. Hiirestä on jätetty kaikki ylimääräiset muotoilukrumeluurit pois, joten RGB-valaisu on ainoa silmiä puoleensavetävä ominaisuus. Yksinkertaisuus on kaunista.

G203 Lightsync on perinteinen kuuden painikkeen langallinen ”munahiiri”. Se soveltuu sekä oikea- että vasenkätisille, joskin peukalopainikkeet on sijoitettu oikeaa kättä käyttäville. Hiiren käyttöönotto on mutkatonta, vaikka näppäimien ja valojen ohjelmointiin tarvitaankin Logitechin G Hub -ohjelmistoa.

G203 Lightsync on suunniteltu erityisesti pelaamiseen, joskin se toimii luonnollisesti myös työkäytössä. Vain 85 grammaa painavan hiiren DPI on vaihdettavissa 200:n ja 8000:n välillä; rullan tyvessä olevaan vaihtonäppäimeen voi asentaa neljä itseään miellyttävintä nopeutta. Pelaamista ajatellen tuhannen kerran sekuntivauhdilla toimiva USB-päivitysnopeus riittää kiivaimpiinkin sessioihin, eikä minkäänlaisia yhteysongelmia ilmennyt kuumimmissakaan pelihetkissä.

Sekä kuminen rulla että metallijousilla varustetut painikkeet antavat juuri sopivanlaisen vasteen. Valmistajan mukaan painikkeet kestävät 10 miljoonaa klikkiä, joten hiiren käyttöikä vaikuttaa lupaavalta.

Kevyestä kokonaisuudestaan johtuen G203 Lightsync liikkuu pöydällä erittäin helposti. Sen käyttö osoittautui mainioksi ilman mitään epätarkkuuksia. Hiirimattona käytettiin useita täysin erilaisia pintoja pelivermeen suoriutuessa niistä kaikista kunnialla.

Valoista diggaavat saavat rahalleen isosti iloa. G203 Lightsyncissä on sekä valaistu logo että hiiren takaosan ympäröivä liukuvalo, jonka värimaailman voi ohjelmoida mieleisekseen. Luonnollisesti kaikenlaiset värianimaatiot kuuluvat optioihin.

G203 Lightsyncin hyviin puoliin lukeutuu sen helppo mukaanotto vaikka kaverilla pidettäviin laneihin. Ensinnäkään kiinteä johto ei eksy matkalla, toiseksi hiiressä ei ole allekirjoittaneen lempihiiren G502 Lightspeedin teräviä näppäinkulmia; ne kun ottavat laukussa kuljetettaessa helposti osumaa. Olematon paino on myös valttia etenkin kun vastaan ei ole pahemmin tullut yhtä kevyitä ja loistavasti toimivia vaihtoehtoja.

Mikäli kaipaa pelipöydälle pätevää ja tottelevaista hiirulaista tai hakusessa on helposti mukana kulkeva pelikaveri, Logitech G203 Lightsync on täydellinen valinta. Tästä hintaluokasta on vaikeaa löytää parempaa vaihtoehtoa.

Logitech G203 maksaa noin 40€.

Harhaluuloista poiketen hiiren vauhti ei kasva rullaa pyörittämällä.

Lisää luettavaa