Aseenmusta kahdeksasti laukeava – arvostelussa HyperX Cloud Revolver 7.1 -pelikuulokkeet

HyperX:n uusilla peliluureilla pääsee kuuntelemaan sekä dynaamista stereota että avaraa surroundia.

03.03.2021

Teräsrungon ympärille rakennetut hyvännäköiset HyperX Cloud Revolver 7.1 -peliluurit siirtävät ääntä vanhan koulukunnan mukaisesti 3,5 mm -liitännällä. Pintamateriaaliltaan miellyttävien luurien korvakupit ovat viileältä tuntuvaa muistivaahtomuovia, joten heti alussa on selvää, että korvien hikoilu ei tule olemaan näiden luurien kanssa ongelma.

Itse kuulokkeissa oleva liitäntäjohto on metrin mittainen. Lisäksi settiin kuuluu USB 2.0 -liitännällä ja parimetrisellä johdolla varustettu säädinyksikkö, joihin luurit voidaan – ja kannattaakin – liittää. Säädinyksikössä on omat äänenvoimakkuusnäppäimet peli- ja chattiäänille sekä merkkivalolla varustetut mikrofonin ja 7.1-virtuaalisurroundin kytkinnappulat.

Ääni Cloud Revolver 7.1:ssä raikaa 50 mm:n kaiutinelementeistä. Normitilassa soundissa on sopivan tuhtia dynamiikkaa. Sointi keskittyy hiuksenhienoisesti enemmän matalien taajuuksien puoleen. Sekä pelaamisen että elokuvien katselun aikana äänessä oli sopivaa ryhdikkyyttä ja ennen kaikkea luonnollisuutta.

Tavallisen stereotilan lisäksi luureissa soi haluttaessa HyperX:n oma 7.1-virtuaalisurround. Tämä äänitila on lähinnä tarkkuutta vaativiin FPS-mittelöihin ja avoimien ympäristöjen peleihin, joissa vastustajien sijainnin hahmottaminen on tärkeää. 7.1-tilassa korostetaan keski- ja ylätaajuuksia bassojen kaventamisen lisäksi, joten elokuvien katseluun tai tiettyihin peleihin kyseinen surround ei yksinkertaisesti sovellu. Optio on kuitenkin erittäin tervetullut monien toimintateosten ystäville.

Irrotettava mikrofoni vaimentaa kohinaa digitaalisesti. Pelikaverien korviin kantautuva ääni on kohtuullinen, mutta Xbox Series X -konsolilla käytettäessä taso on muita alustoja heikompi. Vaan kun luurien pakkaus ei lupaa yhteensopivuutta Xbox-konsolien kanssa, joutuu tämän tosiseikan nielemään ilman sen suurempaa nurinaa. Missään tapauksessa ääni ei Xbox-käytössä ole siitä pahimmasta päästä, mutta sen seassa on enemmän kohinaa kuin esimerkiksi tietokoneella tai PS5:llä.

Niin, siitä yhteensopivuudesta. Cloud Revolver 7.1:n paketti kertoo, että kuulokkeita voi käyttää tietokoneella ja PlayStation 4:llä. Testeissä toimivuus oli ongelmatonta myös PlayStation 5:llä ja kännykällä. Xbox One- ja Series X -konsoleilla homma toimi, joskin puheäänessä oli edellä mainittua ylimääräistä kohinaa. Käytännössä luureja voi siis käyttää myös Xbox-pelaajat. Kännyköillä ja Xboxeilla jää tosin säädinyksikkö välistä pois, eli äänenvoimakkuutta pitää vaihtaa muilla tavoilla. 7.1-tilaääni ei ole myöskään kyseisillä laitteilla käytettävissä.

Korvia vasten varsin keveästi istuva Cloud Revolver 7.1 ei aiheuta päässä minkäänlaista hikoilua. Luurien tuntuma on kaikin puolin hyvä, eikä ne nitise tai natise heiluttaessa. Liitäntäjohtoakin on sen verran, että päätä ei tarvitse ihan pelilaitteen vieressä pitää. Jos kuitenkin halajaa langattomuutta, kannattaa katsastaa HyperX:n päteväksi todettu saman hintaluokan Cloud II Wireless.

HyperX Cloud Revolver 7.1 on erinomainen vaihtoehto langallisen äänentoiston puolestapuhujille. Kaksi eri tilanteisiin sopivaa äänitilaa, tasokas perusääni ja kohtuullinen irrotettava mikrofoni luovat perustan hyviin pelihetkiin. Kun kuulokkeiden rakennekin on sekä vankka että käsissä miellyttävän tuntuinen, ei kokonaisuudelle voi kuin näyttää peukkua ylöspäin.

HyperX Cloud Revolver 7.1:n myyntihinta on noin 160 euroa.

Missä liipaisin?!

Lisää luettavaa