Herkistävä näppäimistö – arvostelussa HyperX Alloy FPS RGB

Tässä tulee täysikokoinen ja nopea pelinäppäimistö, joka on puristettu minimaalisiin raameihin. Mutta voiko näppäimistö olla liiankin herkkä?

24.05.2021

HyperX Alloy -näppäimistösarjan FPS RGB on juuri sitä mitä nimi lupaa: FPS-pelaajille suunniteltu värikäs naputtelulauta, joka tähtää nopeuteen.

Värikkyydellä tarkoitetaan luonnollisesti näppiksen NGENUITY-softalla säädettävää valaistusta. Jos valmiit värianimaatiot eivät nappaa, voi lankun ulkonäköä muokata itse haluamakseen – tai sitten käydä netistä nappaamassa muiden aikaansaannoksia. Näppäimet hohkaavat valoa myös alaspäin alustaa kohden, joten värimaailma elää runsaana. Niin tai näin, Alloy FPS RGB on juuri niin värikäs ja cool kuin itse haluaa. Tai sitten vaikka sysipimeä.

Alloy FPS RGB on täysiverinen pelinäppäimistö, joka ei vie pöydältä ylimääräistä tilaa. 44,2 mm leveässä ja 12,9 mm syvässä laudassa on vain pienet ”kehykset”, joten käsi ei koe minkäänlaista vastarintaa WASD-peliasennossa. Korkeutta napeissa on sen verran, että mataliin tottuneiden kannattaa tehdä pikatesti ennen ostopäätöstä.

Kailh Silver Speed -kytkimet on toteutettu herkkyyttä ja nopeutta ajatellen. 40 gramman painovoimalla toimivat napit ottavat komennon vastaan jo 1,1 mm:n painalluksen jälkeen. Näin ollen näppis on erittäin herkkä; etenkin välilyönti tuntuu toimivan kuin sipaisusta. Tämä on suuresti mielipiteitä jakava asia, sillä näppis on taatusti toisille käyttäjille yksinkertaisesti liian herkkä. Mikäli on tottunut perinteisempiin noin 2 mm -painalluksen vaativiin näppäimistöihin, ei tupla- tai vahinkonapautukset ole Alloy FPS RGB:n kanssa ainakaan aluksi mikään suurempi ihme.

Herkkyydessä on kuitenkin puolensa. Reaktionopeus kasvaa huomattavasti ja siitä on luonnollisesti etua kiihkeiden pelisessioiden aikana. Myös normaali kirjoittaminen saa lisävauhtia. Allekirjoittanut tottui herkkyyteen parin päivän naputuksella, mutta toisille asia voi olla isokin kynnys. Se, mihin on tottunut, vaikuttaa suuresti asiaan. Kärsivällinen opettelija palkitaan kuitenkin vauhdilla; lopulta kyse onkin siitä, uskooko nopeudesta olevan itselleen hyötyä.

Koska Alloy FPS RGB on suunniteltu pelaajille on siinä luonnollisesti myös helposti toteutettavat makromahdollisuudet sekä erillinen pelitila. Mediatoimintoja pääsee hallitsemaan Fn-näppäimen kautta, joten myös multimediakäyttö sujuu muitta mutkitta. Profiileja voi näppikseen tallentaa kolme kappaletta.

Punottu liitäntäkaapeli on irroitettavaa mallia. 1,8-metrinen piuha on varustettu tupla-USB-liitännöillä, joista toinen on kytkettävä vain silloin, mikäli haluaa käyttää näppiksessä olevaa USB-porttia muiden laitteiden lataamiseen. Portti ei siis toimi kuin virran välittäjänä. Jos haluaa käyttää pidempää tai lyhyempää kaapelia, täytyy ottaa huomioon, että näppiksen päässä USB-kaapelin on oltava mallia mini.

Lähes 1,1 kilogrammaa painavan Alloy FPS RGB:n pohjassa olevat kumitassut ovat suhteellisen pienet, mutta ne pitivät lankun kiitettävästi paikoillaan. Kallistuskulmia ei ole latta-asennon lisäksi kuin yksi, mutta siinä vaiheessa jyrkkyys on jo taatusti useimmille riittävä.

Umpiteräksiseen runkoon valettu HyperX Alloy FPS RGB on herkkyydessään hieno pelilankku kaikille nopeuteen tähtääville pelaajille – ja miksei myös kirjoittajillekin. Vankan näppiksen pelkistetty ulkoasu ja pienet kehykset ovat myös hyviä valtteja, eikä pidä unohtaa hienosti ohjelmoitujen väriefektien hauskaa lisämaustetta. Näppäinhatuissa on ihan hyvä tuntuma ja kytkimien pitäisi kestää vähintään 70 miljoonaa painallusta. Näin ollen tämä täysiverinen näppis on kuin omiaan herkkyyttä kaipaaville naputtajille.

HyperX Alloy FPS RGB maksaa noin 110 €.

Onko Alloy FPS:n jälkeen luvassa Alloy TPS?

Lisää luettavaa