Dynamiikkaa korville – arvostelussa Logitech G935 -pelikuulokkeet

Pelimarkkinoilla on eSports-innostuksen jälkeen ollut kasvavissa määrin kysyntää laadukkaille kuulokkeille. Onko Logitechin G935 sopiva valinta paljon pelaavan korville? Tilt otti asiasta selvää.

11.04.2019

Viidentoista metrin toimintasäteellä varustettu Logitechin langaton G935-pelikuulokemikrofoni lupaa paperilla paljon. Kestävistä materiaaleista valmistettuun kuulokesettiin on puskettu 7.1-tilaääni (DTS Headphone:X), 50mm Pro-G-kaiutinelementit, pelitapahtumiin reagoivat Lightsync RGB -valot sekä 12 tunnin toiminta-aika. Useamman pelikonsolin omistajia ilahduttaa kuulokkeiden yhteensopivuus, sillä 2.4GHz:n langaton yhteys toimii PC:n lisäksi myös PlayStation 4:llä ja Nintendo Switchillä. Xbox Onen sekä muut laitteet kännyköitä myöten saa yhdistettyä kuulokkeisiin analogista 3,5mm-tuloliitäntää käyttämällä. Paketissa on mukana puolitoistametrinen 3,5mm-liitäntäkaapeli. Kuulokekupit pitävät sisällään USB-vastaanottimen ja vaihdettavan akun.

Konsolikäytössä (PS4 & Switch) kuulokkeet toimivat plug-n-play-periaatteella. PC-pelaajille on tarjolla Logitechin G HUB -ohjelmisto, jolla voi mukauttaa kuulokkeiden ääniasetuksien lisäksi niiden RGB-valaistusta. Käyttäjä voi myös luoda yksilölliset profiilit jokaiselle pelille säätämällä vasemmassa korvakupissa olevien kolmen G-näppäimen makroja.

Tekniikkapuolella kaikki siis kunnossa, mutta miten on sen varsinaisen toimivuuden kanssa? Kuulokkeita käytettiin muutaman viikon ajan useilla eri laitteilla aina pelikonsoleista kännyköihin. Oli ilahduttavaa todeta niiden toimivan kerrassaan erinomaisesti ilman minkäänlaisia yhdistämis- tai muita käyttöongelmia.

Ilman johtoa tai USB-vastaanotinta 379 grammaa painavat kuulokkeet istuvat varsin mukavasti päähän. Miellyttävän tuntoiset kupit peittävät hieman isommatkin korvat kauttaaltaan. Korvat eivät hiostuneet pitkissäkään pelisessioissa, joten tältä osin kaikki hyvin.

Itse äänenlaatu on USB-vastaanottimen kautta tasokas. PS4- ja Switch-käytössä bassoa saisi olla hyppysellisen verran enemmän, mutta PC-puolella tämäkin on hoidettavissa ohjelmiston ekvalisaattoria säätämällä. Äänen stereoerottelu on loistava ja surround-maisemakin toimii varsin hyvin. Myös dynamiikkaa on riittävästi, eivätkä tietyt taajuudet ala hyppimään korville useiden yhtäjaksoisten pelituntienkaan aikana. 3,5mm-kaapelia käytettäessä äänessä ei ole samanlaista potkua, ja onkin suuri harmi, että Xbox Onea ei saa yhdistettyä kuulokkeisiin digitaalisesti USB-vastaanottimella.

Näppäränä optiona on mahdollisuus käyttää sekä digitaalista että analogista liitäntää samaan aikaan. Kuulokkeet voi siis yhdistää vaikkapa PS4:een USB-vastaanottimella ja lisäksi kännykkään tai Xbox Oneen 3,5mm:n kaapelilla, jolloin voi keskustella molemmissa päissä olevien ystävien kanssa. Nämä henkilöt eivät tosin kuule toisiaan, mutta tiettyihin tilanteisiin tästä mahdollisuudesta on suurta hyötyä.

Kuulokkeihin upotetuista Lightsync RGB -valoista ei ole pelaajalle varsinaisesti mitään iloa, ellei nyt sitten halua katsella itseään peilistä rauhallisen pelaamisen lomassa. Valoista onkin lähinnä ”hupia” vain silloin kun asettaa ne vilkkumaan basson tahtiin; tällöin sivustakatsojat voivat nähdä pelaajan korvien jytinän! Toki jos käytössä on muitakin Lightsync-laitteita, pimeän tilan saa valaistua nätisti pelin tapahtumien mukaisesti. Valot voi kytkeä halutessaan pois käytöstä, jolloin kuulokkeiden käyttökesto pitenee noin 12 tuntiin. Valojen kanssa kuulokkeet jaksavat noin kahdeksan tuntia.

Kokonaisuutena Logitech G935:t vakuuttivat lähes kaikin puolin. Kuulokkeita on miellyttävä käyttää ja digitaalinen ääni ansaitsee kehut. PC-puolella säätömahdollisuudet ovat kattavat, joten äänen saa juuri omille korville sopivaksi. Myös mikrofonin herkkyys on hyvä.

Vain kaksi asiaa jäi hämäämään: bluetoothin puute ja se, että kuulokkeita ei saa digitaalisesti kiinni Xbox Oneen. Mikäli pärjää näiden kahden vajavaisuuden kanssa, on kyseessä varma valinta kovallekin pelaajalle.

Kuulokkeiden SVH on 189€.

Lisää luettavaa