Mainos: Vertailupalvelut mahdollistavat suuret säästöt – muistatko kilpailuttaa nämä asiat?

Kilpailuttamisella tarkoitetaan sitä, että tarjouksia pyydetään useammasta paikasta. Tavoitteena on päästä hyödyntämään mahdollisimman edullinen tarjous ja saavuttaa sitä kautta säästöä arjessa.

31.10.2023

Mainos: Sähkötarjouksia

Netistä löytyy useita kilpailutuspalveluita, jotka auttavat löytämään edullisimman sopimuksen. Tarjousten vertailu näiden kautta on erittäin helppoa ja nopeaa, joten omat sopimukset kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti.

Vertailupalvelut mahdollistavat monipuolisen kilpailuttamisen

Oli kyseessä laina, sähkösopimus tai puhelinliittymä, kannattaa omat sopimukset lähteä kilpailuttamaan säännöllisin väliajoin. Kilpailutuksessa pyydetään useampia tarjouksia ja vertaillaan niitä toisiinsa.

Enää sopimuksia ei tarvitse vertailla itse, vaan siinä voi käyttää apuna erilaisia netistä löytyviä vertailupalveluita. Nämä kilpailuttavat sopimukset puolestasi ja pääset vertailemaan niitä helposti yhdessä paikassa.

Kilpailuttaminen on siten nykyään erittäin helppoa. Parhaimmillaan sen kautta voi saavuttaa isoja säästöjä, kun tarttuu edullisimpaan mahdolliseen tarjoukseen.

Sopimukset kannattaakin kilpailuttaa säännöllisesti. Näin voi varmistua siitä, että pääsee hyötymään jatkuvasti edullisimman tarjouksen tuomista säästöistä.

Edullisin lainatarjous löytyy kilpailuttamalla

Vakuudetonta lainaa eli kulutusluottoa voidaan hakea moneen eri tarkoitukseen. Joskus tavoitteena voi olla tehdä isompia hankintoja, kun taas toisinaan lainaa haetaan yleisemmin arjen kulutusta varten.

Nykyään vakuudetonta lainaa haetaan netin kautta, ja lainatarjouksen saa nopeasti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Koska vakuudeton laina ei tarvitse erillistä vakuutta tai panttia takeeksi, hoituu koko lainaprosessi netissä.

Jokainen pankki ja rahoituslaitos hinnoittelee lainatuotteensa itse, joten sama hakija voi saada koron ja kulujen suhteen eri suuruisia lainatarjouksia eri toimijoilta. Vain lainan kilpailuttamisen kautta voi tietää, kuinka edullisesti laina on mahdollista saada.

Lainojen kilpailuttaminen netissä on helppoa, ja yhden hakemuksen kautta voi saavuttaa parhaimmillaan jopa kymmeniä eri rahoituslaitoksia. Yksilöllisiä tarjouksia saa vain minuuteissa hakemuksen lähettämisestä, minkä jälkeen pääsee vertailemaan niitä toisiinsa ja valitsemaan edullisimman.

Lainatarjouksien vertailussa kannattaa huomioida erityisesti todellinen vuosikorko, joka huomioi koron lisäksi myös lainaan liittyvät muut kulut. Tämä kertoo parhaiten lainan kokonaiskustannuksista, joten sen perusteella löytää helposti kokonaisuudessaan edullisimman lainatarjouksen.

Vakuudellisista lainoista yleisimpiä ovat asuntolainat. Asuntolainan hakuprosessi on vakuudetonta lainaa pidempi ja edellyttää myös neuvottelua pankin kanssa. Myös asuntolainat kannattaa kilpailuttaa ennen lainatarjoukseen tarttumista.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen kannattaa

Sähkön hinnassa on koettu suurta vaihtelua viime vuosina, mikä on saanut monet kiinnittämään entistä enemmän huomiota omaan sähkösopimukseen.

Sähkön hinta koostuu sähköenergian hinnasta ja sähkön siirron hinnasta. Sähkön siirto kuuluu aina paikalliselle sähköverkolle, joten sen hinta määräytyy oman asuinalueen mukaan. Sähköenergiaa voi puolestaan ostaa haluamastaan sähköyhtiöstä, eikä sen sijainnilla ole väliä.

Kun tarkoituksena on sähkön kilpailutus ja sähkösopimusten hintavertailu, vertaillaan silloin nimenomaan sähköenergian hintaa. Ennen kilpailuttamista kannattaa miettiä valmiiksi se, minkä tyyppinen sähkösopimus sopii omaan talouteen parhaiten.

Sähkösopimuksista pörssisähkö tarkoittaa sopimusta, jossa sähköenergian hinta vaihtuu joka tunti. Tämän hinnan päälle tulee vielä sähköyhtiön veloittama marginaali.

Kiinteähintaisessa sopimuksessa sovitaan puolestaan tietty sähkön hinta, joka säilyy koko sopimuksen ajan samana. Sopimus on voimassa tietyn määräajan, eikä sitä voi irtisanoa sen aikana.

Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa sähkön hinta tarkistetaan joko kuukausittain tai muutamia kertoja vuodessa. Sähkön hinta muuttuu jokaisen tarkistuksen myötä, mutta asiakkaalla on mahdollisuus halutessaan irtisanoa sopimus milloin vain.

Tarjolla on myös kuukausimaksullisia paketteja, joihin kuuluu tietty määrä sähkön käyttöä tiettyyn pakettihintaan kuukauden aikana. Näistä sopimustyypeistä kannattaa valita itselleen sopivin, ja lähteä sen jälkeen kilpailuttamaan yhtiöt sopimusten suhteen.

Muista kilpailuttaa myös puhelinliittymä

Kannattaa säännöllisesti kilpailuttaa myös muut sopimukset, jotta ne ovat sekä hinnan että palveluiden suhteen ajan tasalla.

Moni saattaa pitää esimerkiksi samaa puhelinliittymää vuosia ilman, että tekee välissä vertailua liittymien hintojen suhteen. Oma liittymä ei välttämättä enää vastaa nykyisiä tarpeita ja laskussa voidaan maksaa täysin turhista palveluista.

Myös puhelinliittymien kilpailuttaminen onnistuu helposti netissä. Operaattorit tarjoavat nykyään vähemmän määräaikaisia sopimuksia, mikä mahdollistaa omien liittymien kilpailuttamisen säännöllisesti. Kilpailutuspalveluiden kautta löytää helposti itselleen edullisimman liittymän.

Eri sopimukset kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti, koska sen avulla on mahdollista saavuttaa suuri säästöä kuukausittaisissa kustannuksissa. Eri kilpailutuspalvelut tekevät sopimusten vertailusta helppoa ja niiden kautta löytää hetkessä edullisimman tarjouksen. Niiden kautta voi varmistua siitä, että ei päädy maksamaan liikaa.

Lisää luettavaa