Mainos: Tarvetta lisärahoitukselle? Näin saat yrityslainan nopeasti tilillesi

Kilpailuttamalla yrityslainat voit saada kilpailuetua

30.01.2024

Mainos: Yrityslaina.com

Yritystoiminta vaatii lähestulkoon aina ulkopuolista lisärahoitusta. Jos haluat kasvattaa yritystäsi, liittyy siihen useimmiten uusia menoja, joiden hoitaminen edellyttää lisärahoituksen hankkimista. Koska tulopuoli ei aina nouse nouse samaan tahtiin menojen kanssa, on pitkäaikaisempi yrityslaina monelle yrittäjälle tärkeä apukeino, jonka ansiosta liiketoiminnan edistäminen on mahdollista.

Yrityslainaa voi pyytää perinteiseen tapaan suoraan pankista, mutta silloin kyseessä on harvoin nopea yrityslaina. Pankkien jatkuvasti kiristyvät säädökset ovat johtaneet siihen, että lisärahoituksen saaminen yritykselle etenee kovin hitaasti. Jos rahantarpeesi on akuutti, ei pankista myönnettävä yrityslaina ole optimaalinen ratkaisu. Pankit tekevät myös usein kieltävän lainapäätöksen, joten varmasta lainaratkaisusta ei niiden kohdalla voida puhua.

Juuri näistä syistä monet suomalaiset yrittäjät valitsevat ennemmin yksityisen rahoituslaitoksen, joka tarjoaa yrityslainaa suoraan netissä. Näiden lainantarjoajien kanssa asioidessasi voit saada yrityslainan tilillesi todella nopeasti, jopa alle 48 tunnissa. Alla käymme läpi tärkeimmät asiat, joita sinun tulee tietää tämänkaltaista yrityslainaa etsiessäsi.

Hanki nopea yrityslaina netistä jopa alle 48 tunnissa

Netin kautta haettavat yrityslainat ovat nopeita, luotettavia ja erittäin vaivattomia. Kuka tahansa osaa tehdä lainahakemuksen netissä. Mitään erityistä tietoteknistä osaamista tähän ei vaadita, sillä lainahakemuksen täyttäminen vertautuu minkä tahansa tavallisen lomakkeen täyttämiseen. Siinä kysytään joitakin perustavanlaatuisia tietoja lainantarpeestasi, yrityksestäsi ja sinusta itsestäsi.

Kun lähetät lainahakemuksen eteenpäin, kilpailuttavat rahoitusalan ammattilaiset sen puolestasi. Kilpailutus on ilmainen palvelu, eikä sen käyttäminen tarkoita, että sinun olisi otettava lainaa. Jos päätät jättää lainan lopulta ottamatta, poistetaan antamasi tiedot automaattisesti kaikista tietokannoista. Siksi kynnys yrityslainan kilpailuttamiseen on erittäin matala.

Näin saat yrityslainan nopeasti:

  1. Täytä lainahakemus ja kuvaile lainantarpeesi
  2. Odota, että lainasi kilpailutetaan
  3. Tutustu sinulle lähetettyihin lainatarjouksiin
  4. Valitse joukosta sopivin
  5. Allekirjoita lainasopimus sähköisesti.

Tämän vaikeampaa yrityslainan saaminen ei nykypäivänä ole. Sähköisen tunnistautumisen ja yritystietokantojen ansiosta lainanhaku hoituu alusta loppuun suoraan netissä. Kaikki kommunikaatio käydään sähköpostitse, vaikka voit tietysti halutessasi myös soittaa lainantarjoajallesi, jos haluat ennemmin saada lisätietoja suullisesti.

Kun lainasopimus on allekirjoitettu, saat luvatun lainasumman yritystilillesi tuossa tuokiossa. Rahojen saapumisessa tilillesi kestää tavallisesti alle 24 tuntia. Voit siis todella saada yrityslainan käyttöösi alle 48 tunnissa siitä laskien, kun lähetit lainahakemuksesi. Usein oikea lainaratkaisu löytyy jopa tätäkin nopeammin.

Kenelle yrityslainaa voidaan myöntää?

Mikä tahansa suomalaiseen kaupparekisteriin merkitty yritys voi hakea ja saada yrityslainaa. Yritysmuodolla tai toimialalla ei ole merkitystä, joten tee rohkeasti lainahakemus, jos koet sen edistävän liiketoimintaasi. Jopa yksityinen elinkeinonharjoittaja eli toiminimiyrittäjä voi hakea yrityslainaa. Se voi olla suuri apu toiminimiyrittäjälle esimerkiksi silloin, kun asiakkaiden laskut myöhästelevät tai töitä on tavallista vähemmän.

Kaupparekisteriin merkityn yrityksen ja Y-tunnuksen ohella yrityslainan myöntämiseen liittyy vielä yksi tärkeä lisäehto. Lainan takaajan tai takaajien luottotietojen olisi oltava kunnossa. Kun teet lainahakemuksen, sinua pyydetään antamaan suostumuksesi luottotietojen tarkastamiseen. Jos et anna suostumustasi, et voi myöskään tehdä lainahakemusta.

Jos nämä seikat ovat kunnossa, niin voit olla varma siitä, että sinulle tarjotaan jonkinlaista yrityslainaratkaisua. Kaikki eivät tietenkään voi saada yhtä suuria tai pitkiä yrityslainoja. Tarjottujen lainojen kokoon ja pituuteen vaikuttavat monet seikat, kuten yrityksesi toimintahistoria ja se, oletko saanut lainaa samalta rahoituslaitokselta aiemmin. Usein toinen laina voi olla jo selvästi pidempi kuin ensimmäinen.

Yrityslainan kilpailuttaminen säästää selvää rahaa

Kun teet lainahakemuksen netin kautta, pääset samalla kilpailuttamaan parhaat yrityslainatarjoukset juuri nyt. Sinun hakemuksesi kierrätetään eri lainantarjoajilla, jotka tekevät oman tarjouksensa. Sen jälkeen näistä tarjouksista poimitaan parhaat vaihtoehdot, jotka lähetetään sinulle.

Koska lainaa kilpailuttavat ammattitaitoiset rahoitusalan asiantuntijat, voit säästää tällä tavalla toimien jopa kymmeniätuhansia euroja. Myös pienemmissä lainasummissa säästäminen on ehdottomasti mahdollista. Mitä pienempi laina, sitä suurempi vaikutus niin sanotuilla lisäkuluilla on. Muutaman tuhannen euron lainan todellinen vuosikorko voi muuttua selvästi riippuen siitä, periikö lainantarjoaja korkeita lisäkuluja vai ei.

Rahoitusalan asiantuntija tietävät nämä asiat ja osaavat poimia yhteistyökumppaneidensa joukosta juuri ne oikeat vaihtoehdot sinun lainaratkaisuasi varten. Yksi ja sama rahoituslaitos ei ole paras vaihtoehto jokaiselle lainanhakijalle, ja juuri siksi yrityslainan kilpailuttaminen on niin tärkeää. Eihän kukaan halua maksaa lainastaan yhtään enempää kuin on pakko.

Rahan säästämisen ohella yrityslainan kilpailuttaminen alan ammattilaisten kautta on hyvä vaihtoehto myös siksi, että se lisää turvallisuuttasi. Epäluotettavia toimijoita mahtuu alalle kuin alalle, eikä rahoitusmaailma muodosta tässä suhteessa poikkeusta. Siksi on tärkeää valita oikea rahoituslaitos ja tietää sen olevan varmasti luotettava vaihtoehto.

Tämä otetaan huomioon myös lainaa kilpailutettaessa. Kun lainoja kilpailuttava tiimi on tarpeeksi kokenut, osaa se erottaa mädät munat tuoreiden joukosta. Näin voit olla luottavaisin mielin sen suhteen, että lainan myöntänyt taho toimii sovittujen pelisääntöjen mukaisesti. Sinulle ei suositella kuin arvostettuja lainantarjoajia, joiden maine finanssimaailmassa on kunnossa.

Käytä vakuuksia saadaksesi matalamman koron

Suurin osa suomalaisille yrityksille myönnetyistä lainoista on niin sanottuja vakuudettomia lainoja. Lainan takaajana toimii yksityishenkilö, joka ottaa lainasta vastuun. Mitään fyysistä omaisuutta ei siis tarvita lainan saamisen vakuudeksi.

Vakuudeton yrityslaina sopii hyvin useimmille yrittäjille, mutta myös vakuuksien käyttämistä kannattaa harkita. Se antaa nimittäin sinulle enemmän pelivaraa sen suhteen, kuinka suuren lainan voit saada. Jos vakuutesi ovat kunnossa, voidaan yrityksellesi myöntää selvästi suurempia lainoja kuin ilman vakuuksia. Vakuuksista riippuen jopa miljoonien eurojen lainasummat ovat mahdollisia.

Suuremman yrityslainan ohella vakuuksia voi käyttää myös keskikokoisten yrityslainojen kulujen vähentämiseksi. Lainantarjoajan tilanne on vakuuksien myötä huomattavasti vähemmän riskialtis. Siksi yrityksellesi voidaan tarjota lainaratkaisuita joiden nimellinen korko ja todellinen vuosikorko ovat matalampia. Ihan muutaman tuhannen euron lainoissa vakuuksia ei käytetä, mutta jos puhutaan useista kymmenistätuhansista euroista, kannattaa vakuuksien hyödyntämistä harkita.

Sopiiko yrityslaina sinun yrityksellesi?

Yhteenvetona voidaan sanoa, että netistä haettavan yrityslainan käyttäminen ulkopuolisena lisärahoituksena on mielenkiintoinen vaihtoehto. Helppous ja nopeus puhuvat tämän rahoitusmuodon puolesta, kun sitä verrataan perinteisten pankkien tarjontaan. Koska netissä yrityslainaa myönnetään likipitäen kaikille suomalaisille yrityksille, on kyseessä joustava ratkaisu niin pieneen kuin suurempaankin rahantarpeeseen.

Perimmäinen kysymys onkin se, sopiiko yrityslaina sinun yrityksellesi. Vastauksen kysymykseen tiedät vain sinä itse. Jos harkitset lainan ottamista, tee hakemus ja kilpailuta parhaat yrityslainat ilmaiseksi. Näin voit helpommin analysoida, onko lainasopimuksen tekeminen lopulta järkevä ratkaisu vai ei.

Lisää luettavaa