Mainos: Nintendo Switch -pelaajat huomio! Näin pidennät konsolisi käyttöikää

Nintendo Switch on yksi suosituimmista pelikonsoleista.

24.06.2024

Mainos: Hobby Hall

Uuden Nintendo Switch 2 -konsolin odotetaan tulevan markkinoille viimeistään vuoden 2025 ensimmäisellä neljänneksellä, mutta mikään ei ole vielä varmaa. Jos haluat pitää Switch -konsolistasi hyvää huolta, alapuolella on kerrottu sitä varten keskeisiä vinkkejä. Vinkkien avulla voit varmistaa myös konsolisi parhaan suorituskyvyn.

Pidä puhtaana ja suosi alkuperäisiä lisävarusteita

Pöly ja lika voivat vaikuttaa tietokoneen, konsolin tai minkä tahansa elektronisen laitteen toimintaan heikentävästi. On siis tärkeää pitää pöly ja lika konsolin ja fyysisten pelitallenteiden ulottumattomissa. Puhdista siis konsolin tuuletusaukot ja tallenteiden liittimet säännöllisesti, jos haluat varmistaa niiden toimivuuden vielä vuosienkin päästä. Puhdistamisessa voi käyttää harjaa tai paineilmapurkkia, kuten monissa YouTube-ohjevideoissa opastetaan.

Tärkeää on myös aina käyttää vain alkuperäisiä lisävarusteita, joita voi ostaa luotettavista kaupoista ja verkkokaupoista. Esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokauppa myy Nintendo Switch konsoleja ja lisävarusteita, joiden laatuun voi luottaa. Switch on todella suosittu konsoli tällä hetkellä ja myös Hobbyhall.fi-verkkokaupassa osa laiteversioista on loppuunmyytyjä.

Voi olla houkuttelevaa ostaa esimerkiksi halpoja latureita tai muita laitteita, joiden luvataan toimivan konsolin kanssa, mutta alkuperäiset osat ovat aina varma valinta turvallisuuden ja laitteen käyttöiän näkökulmasta. Pahimmillaan kolmansien osapuolten laitteet voivat vahingoittaa konsolia huomattavasti.

Päivitä ja pidä akusta huolta

Moni pitää Switchiä myös matkakäytössä, mikä on yksi sen vahvuuksista verrattaessa Xboxiin ja PlayStationiin. Matkakäytössä, kun laite ei ole kytkettynä verkkovirtaan, akku on kovalla koetuksella. Akun kunnon kannalta olisi hyvä aina välttää sen täydellistä tyhjentymistä. Lataa siis akkua edes osittain aina kun mahdollista. Jos akkua ei pääse nopeasti lataamaan, on kätevää sulkea taustalla pyörivät sovellukset, muuttaa näyttö himmeämmäksi ja käyttää mahdollisuuksien rajoissa myös lentotilaa.

Päivittämällä konsolin voi laitteensa pitää myös ajantasaisena. Nintendolta tulee aika-ajoin päivityksiä, jotka turvallisuuden lisäksi kohentavat myös suorituskykyä. Ohjelmistoviat voivat vaikuttaa pelikokemuksen lisäksi myös laitteen kuntoon negatiivisesti. On aina parempi vaihtoehto, että laite ja pelit on päivitetty viimeisimpään versioon.

Älä pudottele ja anna jäähtyä

Konsolin fyysinen suojaus on yhtä tärkeää kuin sen sisäinen optimointi. Käytä suojaavaa kantolaukkua, kun liikut konsolin kanssa ja erityisesti suojaa näyttö esimerkiksi suojakalvolla. Suojaaminen kolhuilta ja putoamisilta auttaa pitämään laitteen kunnossa pitkään.

Pelaaminen voi joskus jatkua pitkäänkin, mikä voi johtaa ylikuumenemiseen. Ylikuumenemiseen liittyy omat riskinsä ja se voi syödä laitteen käyttöikää. Vältä aina pelaamista suorassa auringonvalossa ja anna konsolin jäähtyä välillä intensiivisten pelisessioiden aikana. Pidä myös huoli, että tuuletusaukot ovat vapaat ja ilmankierto toimii hyvin.

Hyödynnä pilvitallennusta ja varaosien ostaminen

Nintendo Switch Online -tilaajat voivat hyödyntää pilvitallennusta varmistaakseen, että pelitallennukset säilyvät kunnossa. Vaikka Switchille pääsisikin sattumaan jotain, pelit säilyvät turvassa. Tämä on paras varmuuskopiointimenetelmä, joka markkinoilla on tarjolla.

Yksi tapa pidentää Nintendo Switchin ikää on myös ostaa varaosia rikki menevien osien varalta. Esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimista voi hankkia varaosia itselleen tai ystävilleen. Jos hakusessa on esimerkiksi hyvä lahja poikaystävälle, on konsoli, sen osat tai pelit usein hyvä idea. Moni tarjouslehti voi myös auttaa löytämään konsolin tai pelejä huomattaviin alehintoihin.

Lisää luettavaa