Ilmoitus: Vie pelikokemuksesi uudelle tasolle

Ilmoitus: Uusia laitteistoja pusketaan pelaajien iloksi markkinoille tiuhaan tahtiin. Lisäksi laitteita, joita ei ole alkujaan edes tarkoitettu pelaamiseen, muokataan nykyään paremmin sopiviksi kyseiseen tarkoitukseen. Jopa älypuhelimet sopivat loistavasti monenlaiseen pelaamiseen mobiilioptimoinnin ja sovellusten ansiosta, joten vaihtoehtoja riittää.

06.08.2021

Erilaisten laitteistojen käyttäminen jakaa pelaajien mielipiteitä hyvinkin voimakkaasti. Jonkun mielestä Playstation on ylivoimaisesti paras laitevaihtoehto, toinen taas vannoo PC-pelaamisen nimeen. 

Valitsitpa minkä tyyppisen laitteen hyvänsä, on markkinoilla runsaasti kaiken kokoisille kukkaroille sopivia vaihtoehtoja. Jos olet siis hankkimassa uutta laitteistoa, voit hyvillä mielin tehdä valintasi paitsi mieltymystesi myös budjettisi pohjalta.

Halutun laitteen valinnasta alkusysäys säästämiselle

Halutun laitteen valinta antaa alkusysäyksen säästämiselle. Koska eri paikoissa samaa tuotetta voi olla tarjolla huomattavillakin hintaeroilla, kannattaa selvittää, mikä liike myy kyseistä laitetta parhaalla hinnalla. 

Tuotteiden hintavertailun tapaan myös erilaisten rahoitusvaihtoehtojen vertailu kannattaa. Mikäli olet tekemässä suurempaa hankintaa ja haluat rahoittaa sen osittain lainarahalla, tarjoaa  lainavertailu hyvän kokonaiskuvan tarjolla olevista lainavaihtoehdoista.

Lainoja vertailemalla varmistat hakevasi juuri sinulle sopivinta lainaa, jonka takaisinmaksu sujuu mahdollisimman edullisesti valitsemassasi aikataulussa.  

Eri rahoitusyhtiöt saattavat tarjota lainanhakijalle hyvinkin erilaisia korkoja ja tarjouksia samalle lainasummalle. Tämä perustuu kunkin yhtiön omaan riskinarviointiin. Lainavertailu on tärkeää, jotta kokonaiskuva tarjolla olevista lainavaihtoehdoista hahmottuu mahdollisimman selkeäksi.  

Lainojen vertailu onnistuu helposti tietokoneella tai puhelimella. Vertailupalvelun avulla selvität erilaiset lainaehdot, kuten, kulut, koron ja laina-ajan. Lainavertailu ei sido mihinkään, vaan voit kaikessa rauhassa tutustua eri lainantarjoajiin saatavilla olevien vaihtoehtojen kartoittamiseksi. 

Vertailemalla ja kokeilemalla löydät suosikkilaitteistosi 

Vertailupalveluita on tarjolla joka lähtöön, joten lainojen lisäksi voit vertailla esimerkiksi erilaisia pelaamiseen tarkoitettuja laitteita ja välineitä. Monista tuotteista on saatavilla myös käyttäjien arviointeihin perustuvia kuvauksia ja arvosteluja, joista voi niin ikään olla hyötyä pelaamiseen tarkoitetun laitteen valinnassa.

Tärkeä huomioitava seikka on myös se, että hankintalistalla oleva peli on pelattavissa laitteellasi. Jos peli on saatavilla kaikille laitteille, kuten monet nykyisin ovat, voit keskittyä esteettisiin tai ergonomisiin seikkoihin: Mikä konsoli sopii paremmin sisustukseesi tai kumman ohjain tuntuu mukavammalta kädessä? 

Hyvä vaihtoehto on myös käydä katselemassa pelikoneita, pelinäppäimistöjä ja ohjaimia niitä myyvissä liikkeissä.

Rakenna kotiisi unelmien pelikeidas

Haaveiletko pelikeitaan luomisesta kotiisi? Tämä voi olla monen aikuisen pelaajan unelma, joka juontaa juurensa lapsuudesta. Haave on tietenkin toteutettavissa, mutta ei välttämättä yhdeltä istumalta. 

Projektiin voi upota niin aikaa kuin rahaa. Jos suunnitelmissasi on kaikkien aikojen peliviihdekeskuksen rakentaminen, kannattaa hankintaa varten laittaa rahaa säästöön joka kuukausi. Jos pelikeitaan rakentamista päätyy rahoittamaan osittain myös lainarahalla esimerkiksi laadukkaan television hankkimiseksi, kannattaa lainoja vertailla huolellisesti ajan kanssa.  

Mikäli sinulla on jo käytössäsi konsoli, on hyvä idea hankkia seuraavaksi sellainen, joka mahdollistaa täysin erilaisen pelikokemuksen. Tämä voi olla esimerkiksi toinen uusi konsoli tai retrompi vaihtoehto. Tätä periaatetta seuraamalla saat rakennettua jopa pienempään asuntoon todella mukavan pelinurkkauksen tai -huoneen. 

Kun mielessä on kirkkaana, mitä rahan sivuun laittaminen mahdollistaa, sujuu kukkaron nyörien vartiointi helpommin. Monipuolisen pelikeitaan rakentaminen on hyvä esimerkki selkeästä säästötavoitteesta. Hankintalista ei rajoitu ainoastaan laitteistoon, vaan unelmien pelipaikkaa suunnitellessa on huomioitava myös istuimet, valaistus, sivupöydät mahdollista napostelua varten, äänentoistolaitteet ja jopa äänieristys.

Lisää luettavaa