Ilmoitus: Uuden konsolin hankinta edessä – Miten säästää rahaa?

Kuten tiedämme pelikonsolit eivät ole erityisen edullinen investoinnin kohde. Kun haluat ostaa uuden pelikonsolin, se herättää usein kiivasta keskustelua puoleen, jos toiseen samassa taloudessa asuvien kanssa. Toinen osapuoli haluaa säästää rahat muuhun käyttöön, kun toinen osapuoli kokee hankinnan tärkeäksi.

07.04.2022

Kaupallinen yhteistyö: Helppohinta

Yleensä pelikonsoleihin on saatavilla paljon erilaisia lisävarusteita. Usein näitä lisävarusteita on myös ostettava, jotta tietyn pelin pelaaminen onnistuu. Toinen syy voi olla, että lisäosia halutaan ostaa kokonaisvaltaisemman pelikokemuksen takaamiseksi. Myös lisäosat voivat olla hyvin kalliita riippuen laitteen mallista.

Esimerkiksi uusimpiin pelikonsoleihin voidaan yhdistää paljon erilaisia lisävarusteita, kuten ratteja, flight stick -ohjaimia ja virtuaalilaseja. Myös muunlaisia tarvikkeita on saatavilla. Näihin kuuluvat esimerkiksi langattomat kuulokkeet, jolla onnistuu kommunikointi verkossa muiden pelaajien kanssa. Lisäosia on paljon, toiset tarpeellisempia kuin toiset.

Oli kyse sitten mistä pelikonsolista tahansa ja sen lisävarusteista, hinnat voivat helposti kohota lähemmäs tuhanteen euroon. Harvalla on moisia summia ylimääräisenä siinä vaiheessa, kun uuden konsolin osto tulee ajankohtaiseksi. Mistä saada rahat uuden konsolin hankintaan? Tätä kysymystä pohtiessa kannattaa miettiä missä kaikessa voi säästää, ja kuinka rahaa saa laitettua syrjään ja kuinka sitä saa väliaikaisesti enemmän hankittua.

Sähkön kilpailutuksella on pidempikestoinen vaikutus

Hyvin yksinkertainen asia, joka ei vaikuta vain lyhyeen ajanjaksoon, vaan pidempiaikaiseen säästämiseen on kilpailuttaa sähköyhtiö. Vaikka vaihtoehto kuulostaa erikoiselta, on se silti toimiva ratkaisu. Sähköyhtiöitä kilpailuttamalla on mahdollista säästää kymmenistä euroista satoihin euroihin vuositasolla.

Sähkön hintojen kehitys on usein hyvin vaihtelevaa, joten kannattaa pysyä tarkkana ja ajan tasalla aina sen hetkisestä sähkön hinnasta. Esimerkiksi vuonna 2020 sähkön hinta oli matalalla koko vuoden, johon vaikutti hyvin sateinen keli. Vuonna 2021 asia kuitenkin oli toinen, vaikka sähkön hinta pysyi suhteellisen alhaisena vuoden 2021 alussa ja halvimmillaan hinta oli 36,76 euroa /MWh. Kuitenkin toukokuussa sähkö alkoi huomattavasti kallistumaan ja kesän vaihtuessa syksyyn hinta oli kaksinkertaistunut alkuvuoden hinnoista.

Sähkön kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa, sinun ei tarvitse soitella lukuisia sähköyhtiöitä läpi, vaan voit sen tehdä internetissä. Esimerkiksi sivustolla HelppoHinta.fi sähkövertailu kilpailuttaa sähköyhtiö minuuteissa. Kilpailutus alkaa siten, että kerrot oman asuinkuntasi, jonka jälkeen kerrot vielä asuntosi lämmitysmuodon ja asunnon koon neliöissä. Tietojen antaminen kestää muutaman minuutin ja vastauksen saat nopeasti tämän jälkeen.

Kilpailutus kannattaa tehdä kerran vuodessa tai useammin jos haluaa. Määräaikaisia sopimuksia ei voi kuitenkaan kesken katkaista. Määräaikaiset sopimukset ovat suosituimpia sopimuksia Suomessa. Yleensä niitä koskevat myös parhaat tarjoukset. HelppoHinnan avulla kilpailuttaneet kuluttajat säästävät keskimäärin 107 € vuodessa. Näin ollen kilpailuttaminen kannattaa.

Muita keinoja säästämiseen

Säästöjä voidaan saada myös kilpailuttamalla puhelinliittymä sekä internetliittymä. Eri yritysten välillä voi olla paljon eroja, joten tutustuminen tarjouksiin kannattaa. Kannattaa olla kuitenkin tarkkana sopimusten määräaikaisuuksien kanssa. Toisinaan yritykset voivat vaatia jopa kahden vuoden määräaikaista sopimusta.

Nykyisin ruokakassin hinta nousee hetki hetkeltä, mutta silti tarkkaavainen ihminen voi säästää myös ruokakuluissa. Ruokakauppojen kilpailuttaminen tekee säästöjä pidemmällä tähtäimellä. Kun vaikka vertaamme Citymarketin ja Lidlin ruokakassien hintaa, on sanomattakin selvää, että Lidlin ruokakassin hinta jää matalammaksi kuin ison ketjun Citymarketin. Toisaalta Lidlistä ei löydy yhtä kattavaa valikoimaa kuin Citymarketista.

Kun tarvitaan lisää rahaa pelikonsolin ostoon eikä budjetti riitä säästämiseen, on kannattavaa tehdä ylitöitä jos se on mahdollista. On myös hyvä muistaa, että itselleen tarpeeton tavara voi olla toiselle tarpeellinen, joten kannattaa itselleen tarpeettomat tavarat ja vaatteet myydä. Tämä on nykypäivänä helppoa, sillä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa on paljon erilaisia ja kohdennettuja kirpputori ryhmiä. Tietenkin fyysiset kirpputorit ovat myös mainio tapa tienata hieman ylimääräistä.

Säästäminen alkuun

On kannattava idea aloittaa säästäminen siten, että pyrit pitkäaikaiseen säästöön. Uuden konsolin hankinnassa on odotettavissa, että myös lisäosien hankinta tulee kohdalle. Näin voit pitkäaikaisella ratkaisulla säästää jo valmiiksi rahaa.

Lisäksi kannattaa pyrkiä seuraamaan ruokakassien hintoja sekä pyrkiä vähentämään heräteostoksia. Säästäminen ei tapahdu hetkessä, mutta erilaisin keinoin voi nopeuttaa prosessia. Kun tähtäimessä on uusi konsoli, kannattaa säästäminen aloittaa mahdollisimman ajoissa.

Lisää luettavaa