Ilmoitus: Paljonko suosituimmat pelikonsolit maksavat vuonna 2022?

Suosituimpien pelikonsoleiden hintavertailu osoitti, että saman tuotteen voi saada jostain toisesta liikkeestä jopa noin 200 euroa halvemmalla.

27.01.2022

Kaupallinen yhteistyö: Fiksukuluttaja.fi

Tuotteiden hintavertailuun ja talousasioiden oppaisiin keskittynyt blogi Fiksukuluttaja.fi selvitti suosituimpien pelikonsolien hinnat.

Järkevä kuluttaja vertailee aina eri tuotteiden ja palveluiden hintoja saadakseen haluamansa parhaalla hinta-laatusuhteella. Jo muutaman euron hintaerolla on merkitystä, mutta pelikonsolien hinnoista puhuttaessa erot ovat helposti sata euroa ja enemmänkin.

Edullisimpiin paikkoihin hankkia pelikonsoli kuului ehkä hieman yllättävästi suomalainen verkkokauppa Hobby Hall.

Jos siis aiot ostaa lahjaksi jonkin tämän hetken kuumimmista pelikonsoleista, näet alta, millainen budjetti lahjalle tarvitaan. Toki voit ostaa pelikonsolin myös itsellesi, sillä itse hankkimalla saa taatusti mieluisat lahjat.

Mitä suosituimmat pelikonsolit 2022 maksavat halvimmillaan?

Suosituimpien pelikonsolien listalta vuonna 2022 löytyy kaksi Sonya, kaksi Nintendoa ja yksi Microsoft.

Puolueeton hintavertailu osoitti, että näiden himoittujen pelikonsolien hinnat liikkuvat alkuvuonna 2022 halvimmillaan noin 300 ja 950 euron välillä.

Alta näet viiden suositun pelikonsolin halvimman hinnan ja ostopaikan sellaisista verkkokaupoista, joista laitteet ovat heti tilattavissa.

  • Nintendo Switch (2019): halvin hinta 289 €, CDON.fi + VPD.fi
  • Nintendo Switch OLED: halvin hinta 369 €, DNA.fi
  • Sony PlayStation 5 (PS5) Digital Edition: halvin hinta 469 €, Prisma.fi
  • Microsoft Xbox Series X 1TB: halvin hinta 759 €, HobbyHall.fi
  • Sony PlayStation 5 (PS5) 825GB: halvin hinta 959 €, HobbyHall.fi

Kannattaa huomata, että verkkokauppojen valikoimat ja hinnat vaihtelevat jatkuvasti. Yllä mainittujen pelikonsoleiden hinnat ja myyntipaikat ovat voineet päivittyä sitten tämän artikkelin julkaisuhetken.

(Artikkelin valmistuessa Sony PlayStation 5 (PS5) Digital Edition -pelikonsolin osalta esiintyi toimitusvaikeuksia. Siksi monet verkkokaupat eivät ottaneet lainkaan tilauksia vastaan.)

Mitä suosituimmat pelikonsolit 2022 maksavat kalleimmillaan?

Suosituimpien pelikonsoleiden hintavertailu osoitti, että saman tuotteen voi saada jostain toisesta liikkeestä jopa noin 200 euroa halvemmalla.

Esimerkiksi Microsoftin Xbox-pelikonsolin hinta oli edullisimmillaan 759 euroa, mutta kalleimmillaan 965,20 euroa. Erotus on siis 206,20 euroa, jolle löytyy varmasti muutakin käyttöä.

Alta näet suosittujen pelikonsolien kalleimmat hinnat ja ostopaikat:

  • Nintendo Switch (2019): kallein hinta 339 €, Telia.fi
  • Nintendo Switch OLED: kallein hinta 449 €, Datatronic.fi
  • Sony PlayStation 5 (PS5) Digital Edition: kallein hinta 559 €, MaxGaming.fi
  • Microsoft Xbox Series X 1TB: kallein hinta 965,20 €, CDON.fi
  • Sony PlayStation 5 (PS5) 825GB: kallein hinta 1049 €, RDE.fi

Ruotsalainen verkkokauppa CDON löytyy sekä halvimpien että kalleimpien ostospaikkojen listalta.

Se on hyvä esimerkki siitä, että vain harva verkkokauppa on yksiselitteisesti kallis tai halpa. Verkkokaupat myyvät yleensä joitain tuotteita halvalla ja toisia hieman kalliimmalla kuin muut.

Halvat tuotteet ovat usein niin sanottuja sisäänheittotuotteita, mitkä saavat asiakkaat kiinnostumaan kyseisestä liikkeestä ja saapumaan ostoksille (joko fyysisesti tai virtuaalisesti).

Kauppias luonnollisestikin toivoo, että ostoskoriin osuisi myös niitä hintavampia vaihtoehtoja.

Tyypillisesti asiakas valitsee jonkin keskihintaisen tuotteen eli tuotteen, mikä ei ole liian kallis muttei myöskään liian halpa. Yleensä keskihintaisilla tuotteilla on paras kate, joten kauppiaat ovat innokkaita niitä suosittelemaan ja varaamaan niille parhaat myyntipaikat.

Hintavertailussa huomioitava myös postikulut

Verkko-ostoksia tehdessä tulee huomata myös postikulujen vaikutus tuotteen loppuhintaan.

Pelikonsolien kokoisten pakettien postikulut ovat tyypillisesti noin 6-13 euroa, ellei asiakas toivo kotiinkuljetusta.

Tässä hintavertailussa ei huomioitu postikulujen vaikutusta, koska lukuisat verkkokaupat tarjosivat näille pelikonsoleille ilmaiset postikulut.

On tavallista saada ilmaiset postikulut ostosten loppusumman ylittäessä esimerkiksi 50 euroa. Lisäksi monet verkkokaupat tarjoavat ilmaiset postikulut esimerkiksi uutiskirjeen tilausta vastaan.

Lisää luettavaa