Ilmoitus: Opi lainarahan käyttöä videopeleistä

Tosielämässä lainarahan ottamiseen kannattaa suhtautua vastuullisesti ja harkiten. Peleistä usein puuttuvaa lainan kilpailuttamista ei saa unohtaa. Laadukkaan lainavertailupalvelun avulla kilpailuttaminen on helppoa, mikäli lainan hakeminen tulee ajankohtaiseksi.

18.01.2022

Kaupallinen yhteistyö: Lainaa.com

Useissa videopeleissä järkevä rahan käyttö näyttelee keskeistä osaa menestyvän pelaajan pelistrategiassa. Erityisesti simulaatiopelit hyödyntävät oikeasta elämästä tuttuja rahan käytön elementtejä osana peliä ja mukana on usein myös lainarahan käyttö. Lainan avulla voit saada vauhdikkaan alun omalle pelillesi tai sen avulla voit nopeuttaa suurempien hankkeiden toteuttamista pelin edetessä. Laina on aina kuitenkin maksettava takaisin, ja mikäli tätä velvoitetta ei hoida tunnollisesti, käy pelissä huonosti.

Toisinaan joissakin peleissä, joihin rahan lainaaminen sopisi luonnollisena osana peliä, pelin tekijät eivät ole kuitenkaan tällaista toimintoa peliin kehittäneet. Onneksi moniin peleihin on pelaajien mahdollista itse tehdä muokkauksien avulla erilaisia lisätoimintoja eli modeja. Esimerkiksi The Sims 4 ja Stardew Valley -peleihin innokkaat harrastajat ovat luoneet modit, joiden avulla rahan lainaaminen onnistuu peleissä. Modin asentamisen jälkeen voi modin tekijän ohjeita noudattaen hyödyntää lainarahaa pelissä.

Eräs piirre, mikä videopelien lainarahaominaisuudesta pääosin puuttuu, on lainan kilpailuttaminen. Tosielämässä lainarahaa ei tule koskaan ottaa heti ensimmäiseltä tarjoajalta, sillä kilpailutuksen avulla voi säästää runsaasti rahaa lainan korko- ja hoitokuluissa. Esimerkiksi monipuolinen lainaa.com lainavertailupalvelu kilpailuttaa lainapyynnön yli 40 rahoittajan kesken. Lainojen kilpailuttamisen soisi tulevan myös osaksi kaikkia videopelejä, joissa hyödynnetään lainarahaa pelin ominaisuutena. Toki videopelien lainarahaominaisuudet antavat jo sellaisenaan paljon ymmärrystä esimerkiksi korkojen vaikutuksesta lainan kustannukseen ja takaisinmaksusuunnitelman noudattamisen tärkeydestä

Capitalism Lab pelillistää taloustiedon hyödyntämisen

Viime vuosikymmenen parhaaksi liiketoimintasimulaatioksi kehuttu Capitalism Lab tarjoaa kokonaisvaltaisen pelillistetyn, mutta realistisen yrityssimulaation. Pelin ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2012 ja sitä on seurannut useita lisäosia, jotka laajentavat yrityssimulaatiot erilaisille uusille toimialoille. Uusimmat julkaisut ovat vuonna 2018 julkaistu digitaalisen liiketoiminnan lisäosa sekä vuonna 2020 julkaistu pankki- ja finanssialan liiketoiminnan mahdollistava lisäosa.

Pelin tavoitteena on luoda kapitalistinen unelma eli rakentaa kilpailijat päihittävä yritysimperiumi. Lähtötilanteessa pelaajalle annetaan tietty summa rahaa, esimerkiksi 100 000 USD ja tämän voi sijoittaa haluamallaan tavalla esimerkiksi avaamalla kaupan, perustamalla tehtaan, sijoittamalla kiinteistöihin tai osakkeisiin. Monia muitakin vaihtoehtoja oman menestysyrityksen rakentamiseen löytyy.

Yksi tehokkaimpia tapoja kehittää omaa yritystoimintaa on turvautua lainarahaan, aivan kuten oikeassakin yrityselämässä. Peli opettaa näin järkevää rahankäyttöä kannattaviin investointeihin, sillä lainarahalla tehtyjen sijoitusten tulee tuottaa riittävästi voittoa, jotta lainan voi maksaa takaisin maksusuunnitelman mukaisesti. Tuottavia ja arvokkaita omaisuuseriä, kuten osakkeita ja kiinteistöjä voi käyttää lisälainojen vakuuksina ja näin edelleen nopeuttaa oman yritysimperiumin kasvua lainarahavetoisesti.

Tarjolla on myös runsaasti muitakin pelejä, joista voi oppia lainarahan käytön lainalaisuuksia. Esimerkiksi Civilization VI ja Railway Empire -simulaatiot sisältävät lainarahaominaisuuksia, jotka parantavat pelaajan menestymismahdollisuuksia pelissä. Tosielämässä lainarahan ottamiseen kannattaa suhtautua vastuullisesti ja harkiten. Peleistä usein puuttuvaa lainan kilpailuttamista ei saa unohtaa. Aiemmin mainitun laadukkaan lainavertailupalvelun avulla kilpailuttaminen on helppoa, mikäli lainan hakeminen tulee ajankohtaiseksi.

Lisää luettavaa