Ilmoitus: Kymmenen säästövinkkiä uuden pelikonsolin ostamista varten

Uusi pelikonsoli on etenkin monen lapsen ja nuoren suuri haave, mutta kaikissa perheissä tämän haaveen toteuttamiseen ei valitettavasti tahdo löytyä rahaa. Tällöin hyvät säästövinkit ovat tarpeen! Löydät tästä artikkelista kymmenen käytännönläheistä ja helposti toteutettavaa säästövinkkiä uuden pelikonsolin ostamista varten.

02.03.2021

ILMOITUS

Säästövinkki 1: Yhdistä lainasi

Perheissä, joissa on tiukkaa taloudellisesti, on usein monia erilaisia lainoja ja kulutusluottoja. Niistä kertyy kohtuuttomat määrät kuluja, kuten korkoja ja muita maksuja. Myös useiden erilaisten lainojen hallinnoiminen on haastavaa ja stressaavaa. Tällöin kannattaa ehdottomasti harkita lainojen yhdistämistä Yhdistalaina.com -palvelussa. Näin tekemällä perhe voi säästää yllättävän suuria summia vuositasolla – jopa tuhansia euroja. Samalla ehkäiset riskiä menettää luottotietosi, sillä luottotietojen menettäminen on usein seurausta useiden erilaisten lainojen ottamisesta. Tällöin tilanne ajautuu helposti hallitsemattomaksi ja osa laskuista saattaa jäädä maksamatta. Ne myös kasvavat nopeasti korkoa, mikä lisää tilanteen haastavuutta.

Lainojen yhdistäminen saattaa tuntua aluksi haasteelliselta, mutta nykyaikaisten lainapalveluiden ansiosta sen ei tarvitse sitä olla. Löydät tällaisia palveluita näppärästi verkosta ja voit vertailla vaihtoehtoja. Tässäkin kohtaa kilpailuttaminen ja tarkka vertailu kannattaa, sillä erilaiset palvelut tarjoavat yhdistelylainaa hieman erilaisin ehdoin!

Kun lainat on yhdistetty, huomaat pian, kuinka säästät kuukausitasolla kivan summan rahaa! Tästä summasta kannattaa laittaa heti sivuun rahaa uuden pelikonsolin ostoa varten. Samalla säästät aikaa, kun sinun tarvitsee muistaa useiden laskujen sijaan vain yhden laskun eräpäivä ja maksu. Näin sinulle jää entistä enemmän aikaa nauttia uudesta pelikonsolista, kun saat vihdoin rahat kasaan sen ostamista varten.

Lainojen yhdistäminen ei ole kaikille tarpeellista, mutta yhä useampi rahoittaa uuden pelikonsolin hankinnan osamaksulla, kuten joustoluotolla. Joustoluotto kannattaa kilpailuttaa, koska sillä voi säästää jopa satoja euroja vuodessa. Joustoluoton kilpailuttaminen onnistuu kätevästi osoitteessa Joustoluotto.com.

Säästövinkki 2: Vertaile pelikonsoleiden hintoja

Jo ennen pelikonsolin ostamista kannattaa vertailla haluamasi konsolin hintoja. Saatat säästää näin yllättävän paljon. Joissakin tapauksissa myös käytetyn konsolin ostaminen voi olla järkevää. Joskus käytettyjä konsoleita annetaan jopa täysin maksutta – etenkin, jos kyseessä on hieman vanhempi malli. Etenkin aloittelevan pelaajan pelikuumeeseen vanhempikin konsolimalli, kuten PS3, voi kuitenkin auttaa kuumeen taltuttamisessa – ainakin siihen asti, että saat säästettyä rahaa uudemman mallin ostamista varten.

Säästövinkki 3: Kierrätä aktiivisesti

Kierrättäminen on hyvä vinkki säästää. Vaihda kotoasi löytyvät tarpeettomat tavarat, kuten pieneksi jääneet lasten vaatteet, rahaksi ja olet jälleen askeleen lähempänä uutta pelikonsolia! Kotona kannattaakin pitää aina valmiina vaikkapa isoa kestokassia, johon lasten pieniksi jääneet vaatteet, pelit ja lelut kerätään saman tien niiden jäätyä tarpeettomiksi. Näin kierrättäminen onnistuu kuin huomaamatta. Myös pelejä, peliohjaimia ja konsoleita on mahdollista kierrättää ja ostaa käytettyinä! Muista myös palauttaa pullopantit kauppaan!

Säästövinkki 4: Hyödynnä hävikkituotteet

Jotta arjessa jäisi rahaa säästöön uuden pelikonsolin ostamista varten, kannattaa hyödyntää mahdollisuuksien mukaan hävikkituotteita. Esimerkiksi Matsmart-niminen verkkokauppa tarjoaa tähän näppärän tilaisuuden. Kun ostat arjessa tarvitsemiasi tuotteita entistä edullisemmin, jää rahaa säästöön ja voit laittaa sitä sivuun konsolia varten.

Säästövinkki 5: Lopeta tarpeettomat tilaukset

Monissa perheissä kuluu yllättävän paljon rahaa tarpeettomiin tilauksiin, kuten useisiin suoratoistopalveluihin ja erilaisiin peleihin. Myös lehtitilauksia on saattanut kertyä yllättävä määrä ja joidenkin lehtien hohdokkuus on saattanut jo aikaa sitten kadota, mutta et vain ole saanut aikaiseksi katkaista tilausta. Kannattaa tarkastella omia tilauksia ajoittain ja karsia turhat pois. Pienistä rahapuroista syntyy suuria jokia, jotka auttavat sinua tavoittelemaan haaveidesi toteuttamista.

Säästövinkki 6: Hyödynnä kirjastoa

Etenkin lapsiperheissä kirjaston hyödyntäminen auttaa säästämään rahaa. Lukemisesta ei kannata tinkiä, mutta kirjastosta saa valtavan valikoiman luettavaa täysin maksutta. Lapsille kirjastoreissut ovat kivaa tekemistä ja kun kirjastossa käymisestä tulee rutiinia jo pienestä pitäen, on entistä todennäköisempää, että kirjastossa tulee käytyä myös aikuisena. Näin luodaan pohjaa lapsen elinikäiselle lukuharrastukselle!

Myös esimerkiksi opiskelija voi säästää suuren summan rahaa hankkiessaan oppikirjat mahdollisuuksien mukaan kirjastosta. Opiskelijan kannattaa kuitenkin olla oppikirjojen varaamisessa hyvissä ajoin liikkeellä, sillä suosituimpien alojen oppikirjoja voi olla haastavaa saada käsiinsä juuri silloin, kun niitä tarvitsisi esimerkiksi tenttiin lukemista varten, jos aikaa kirjan etsimiseen on liian vähän. Kun kirjan saa vihdoin käsiinsä, siitä kannattaa kirjoittaa itselle hyvät muistiinpanot, jotka auttavat palauttamaan sisällön mieleen senkin jälkeen, kun kirja pitää palauttaa takaisin kirjastoon. Myös esimerkiksi kirjan sisällysluettelon ja tärkeimpien kuvien kuvaaminen kännykällä voi auttaa palauttamaan mieleen kirjan sisällön vielä pitkään senkin jälkeen, kun kirja on jo palautettu kirjastoon.

Tiesithän, että kirjastosta löytyy myös hyvä valikoima erilaisia konsolipelejä? Monet kirjastot järjestävät myös maksuttomia lasten tapahtumia, joissa lapset viihtyvät eikä rahaa kulu. Joissakin kirjastoissa pääsee jopa pelaamaan konsolipelejä siihen asti, kunnes saat hankittua oman konsolin kotiin. Kirjastosta saa lainattua myös e-kirjoja eli sähköisiä kirjoja, joita voi näppärästi lukea älylaitteelta.

Säästövinkki 7: Minimoi ruokahävikki kotona

Ruokaa ei missään tapauksessa kannata heittää roskiin! Ruokahävikkiä voi torjua tarkalla suunnittelulla. Lisäksi kannattaa opetella hyödyntämään tähteet esimerkiksi seuraavan päivän lounaalla. Edellisen päivän jämistä voi myös koostaa näppäriä lounaita seuraavaksi päiväksi töihin. Työpaikkaruokailu on usein kohtuuttoman kallista, joten omat eväät kannattaa yleensä pakata mukaan, etenkin, jos tavoitteena on säästää rahaa.

Ruokahävikkiä voi tehokkaasti minimoida suunnittelemalla esimerkiksi viikon ruokalistan etukäteen ja pitäytymällä ostoksissa tarkkaan siinä, mitä listan ruokien valmistamiseen tarvitaan. Näin myös heräteostokset jäävät väliin. Usein kaupassa kannattaakin käydä noin kerran viikossa ja ostaa kerralla hieman enemmän – mutta järkevästi ja suunnitellusti!

Säästövinkki 8: Kokkaa fiksusti

Keittiössä voi saada aikaan suuria säästöjä, etenkin, jos ruokittavana on suuri perhe. Kannattaakin opetella kokkaamaan fiksusti ja säästeliäästi ruuan terveellisyydestä ja herkullisuudesta tinkimättä! Monet kasvisruuat ovat yllättävän edullisia, terveellisiä ja herkullisia, minkä lisäksi ne ovat usein erityisen ympäristöystävällinen vaihtoehto. Kokeile vaikkapa erilaisia linssikeittoja ja -curryja. Etenkin talvella ne ovat hyviä energian- ja lämmönlähteitä ja auttavat jaksamaan pitkään pikkurahalla. Ruuanlaitossa kannattaa mahdollisuuksien mukaan hyödyntää luonnon antimia, kuten mustikoita ja puolukoita. Lapsille marjaretki on samalla mukavaa tekemistä ja pieni seikkailu, jollaiset alkavat nykypäivänä olla monen lapsen kohdalla valitettavan harvinaisia.

Säästövinkki 9: Kilpailuta sähkö- ja muut sopimuksesi

Myös sähköön kuluu perheissä yllättävän paljon rahaa ja siitä kannattaakin koittaa nipistää, kun tavoitteena on säästää rahaa uuteen pelikonsoliin. Sähkösopimus kannattaa siis ehdottomasti kilpailuttaa ja sama koskee muitakin sopimuksiasi. Lisäksi sähköä kannattaa toki käyttää säästeliäästi esimerkiksi pesemällä vain täysiä koneellisia pyykkiä ja sammuttamalla sähkölaitteet silloin, kun niitä ei käytetä. Jos kotona on sähkölämmitys, ei sähköä saa päästää harakoille!

Säästövinkki 10: Tarkkaile kulutustottumuksiasi

Omien kulutustottumusten tarkkaileminen on ensiarvoisen tärkeää halutessasi säästää rahaa – ja tämä kannattaa tehdä rehellisesti ilman todellisuutta väärentäviä vaaleanpunaisia laseja! Sinulla saattaa olla pieniä mielitekoja, jotka tuntuvat kenties mitättömiltä arjen huumassa, mutta joiden toteuttamisesta säännöllisesti voi kertyä yllättävän paljon menoja. Ehkäpä ostat joka arkiaamu työmatkan varrelta valmiskahvin, joka maksaa huomattavasti enemmän kuin kotona keitetty, tai ehkä sorrut päivittäisellä kauppareissullasi tuon tuosta ostamaan aikakauslehden irtonumeron, jonka luet huolimattomasti yhteen kertaan ja unohdat tämän jälkeen lehden sohvapöydän alahyllylle. Tällaisiin ostoksiin saa kulumaan lähes huomaamatta yllättävän nopeasti pelikonsolin verran rahaa. Keittämällä aamukahvit kotona ja lukemalla aikakauslehdet verkossa tai kirjastossa voikin siis nopeasti säästää konsolin ostamiseen tarvittavat rahat.

Lisää luettavaa