Uusi palvelu tarjoaa digitaalisen pelin vanhaa CD:n sarjanumeroa vastaan – Ja hitto soikoon, sehän toimii!

S.T.A.L.K.E.R. -sarjan pelit ovat ensimmäisinä lunastettavissa GOG.comin uudella palvelulla.

Pyöriikö nurkissasi PC-pelien fyysisiä kappaleita, joita et enää pysty syystä tai toisesta pelaamaan? – Jos vastasit myöntävästi, GOG.comin uusi palvelu tulee varmasti lämmittämään mieltäsi.

DRM-vapaa pelikauppa esittelee nimittäin kokonaan uuden ominaisuuden, jolla fyysisen PC-pelin sarjanumerolla voi lunastaa itselleen digitaalisen kappaleen samasta pelistä. Asiasta uutisoi Destructoid.

Koska palvelu on avattu vasta eilen, on valikoima toistaiseksi hyvin suppea, mutta kaupan julkaiseman tiedotteen mukaan tämä on vasta alkua. Kuten arvata saattaa, prosessiin kuuluu vanhojen avainkoodien metsästämistä, sekä neuvottelua useiden eri osapuolten kanssa, joten ei tällaista palvelua aivan käden käänteessä avata.

Saatavilla ovat tällä hetkellä S.T.A.L.K.E.R. -sarjan pelit Shadow of Chernobyl (2007), Clear Sky (2008) ja Call of Pripyat (2010). Joillakin venäjänkielisillä alueilla on ladattavissa nippu muitakin pelejä, mutta muu maailma saa toistaiseksi tyytyä tähän kolmikkoon.

Emme malttaneet olla kokeilematta palvelun toimivuutta, joten pistimme sen testiin vanhalla Shadow of Chernobyl -pelin kappaleella. Palvelun käyttö edellyttää käyttäjätilin luomista, mutta GOG.com hyväksyi pelin CD-avaimen, asennustiedoston lataaminen onnistui mutkitta ja peli näyttäisi toimivan normaalisti. Loistokasta!

Mikäli omistat jonkun S.T.A.L.K.E.R. -sarjan peleistä, heilahda kokeilemaan latausta tästä linkistä.

Lisää luettavaa