Maailman suurin flopanneiden ulkoavaruuden olioiden hautausmaa auki – pitävätkö huhut 3,5 miljoonasta uhrista paikkansa?

03.06.2013

Pelimaailma on täynnä mitä omituisempia huhuja. Yksi kuuluisimmista väittää Atarin haudanneen vuonna 1983 miljoonia kappaleita E.T. the Extra-Terrestrial -pelejä New Mexicon osavaltion autiomaahan.

E.T. oli tuon ajan megahypersuosittu elokuvamenestys, ja siitä tehtiin myös peli Atari 2600 -pelikonsolille. Peliä muistellaan kuitenkin yhtenä kaikkien aikojen surkemmista tuotoksista. Se floppasi totaalisesti, ja Atari 2600 -pelikonsoli kuoli pian tämän jälkeen markkinoilta kokonaan pois.

Huhun mukaan Atari päätti haistattaa pitkät koko laitteelleen, vuokrasi leegion rekkoja ja hautasi taloudellisen epäonnistumisensa autiomaahan sadattelun kera. Vuosien varrella arviot haudattujen pelien, pelikonsoleiden ja muiden laitteiden määrästä ovat vaihdelleet yhdeksästä rekkalastillisesta liki kahteenkymmeneen rekkalastiin.

Nyt kanadalainen elokuvatuotanto- ja viihdeyhtiö Fuel Industries on saanut luvan kaivaa auki kyseinen pelien ja pelikonsoleiden hautausmaa. Mikäli huhut pitävät paikkansa, pitäisi valtavasta E.T.-haudasta löytyä miljoonia ja taas miljoonia kopioita kyseistä peliä.

Kyseinen kaatopaikka sijaitsee Alamogordon kaupungin alueella New Mexicossa. Kaupunki on antanut Fuel Industriesille puoli vuotta aikaa möyhentää alueensa maaperää kadonneiden peliklassikoiden toivossa.

Asiasta kertoi Arstechnica.

Lisää luettavaa