Hapannaaman näkökulma NHL 15 -peliin: Tulossa sitä samaa vanhaa skeidaa

06.05.2014

Eilen se tapahtui: EA Sports julkisti uuden NHL 15 -pelin ilmestyvän syksyllä PS3-, Xbox 360-, PS4- sekä Xbox One -konsoleille.

Vaan mitä EA Sports NHL 15 -pelistä sanoo – ja mitä he oikeasti tarkoittavat? EA Sports julkisti aimo annoksen uudistuksia Xbox One- ja PS4-versioihin.

Katsotaanpa niitä tarkemmin.

Fysiikkamoottori uusiksi

Jahas, eli uusi fysiikkamoottori tulossa. Hehkutuksen mukaan jokainen pelaaja jäällä lasketaan fysiikkamoottorin avulla omaksi yksilökseen. Eikäs tätä samaa ole väitetty jokaisena vuonna? Tiedote myös hehkuttaa pelaajien törmäilevän toisiinsa taklaustenkin jälkeen, joten tiedossa lienee järjetöntä kaaosta. EA Canada kun ei ole koskaan saanut uudistuksia täysin tasapainoon ensimmäisenä vuotena niitä testailellessaan.

Kiekon liikkeen ja käyttäytymisen sanotaan olevan tänä vuonna realistisempi kuin koskaan. Niinhän se aina kuulemma on.

Pelaajat entistä aidomman näköisiä

”Jokainen pelaaja on rakennettu alusta lähtien! Paidat ovat entistä aidomman näköisiä!”

Kyllä. Tiedotteessa hehkutetaan, miten VAATTEISIIN on käytetty uutta dynamic cloth -teknologiaa, mikä tekee pelistä entistä realistisemman. Pelaajien naamat on tehty EA Sports UFC-pelin vallankumouksellista teknologiaa käyttäen. UFC-pelissä ottelijoiden yhdennäköisyys aidon maailman malleihin onkin komea, mutta siinä pelissä on ainoastaan 100 tappelijaa. On sula mahdottomuus, että se Ilveksen neloskentän laituri muistuttaisi ketään muuta kuin sitä geneeristä pallinaamaa, jolta näyttää noin 50 prosenttia pelin hahmoista.

Skill Stick – Kun haluat pelata näädästi

Oikea analoginen sauva eli mailakikkailut hoitava skill stick ei ole enää pelkkä skill stick – se on super skill stick. Mukaan on siis tungettu taas uusia temppuja, joilla ei käytännössä pelitilanteessa tee mitään. Ja mitä luultavimmin kiekon suojaaminen on yhä aivan liian helppoa.

Ottelutapahtuma kuin aito lähetys

Ottelutapahtuman kerrotaan olevan kuin aito matsilähetys. Joo joo, ihan kiva tietenkin. Mutta mietitäänpä: Kuinka moni meistä poistuu alkuseremonioiden aikana jääkapille? Niinpä. Kun onn nähnyt televisioruudussa yhden otteluseremonian on nähnyt ne kaikki.

Myös selostajat on vedetty uusiksi, ja he kulemma höpisevät ennen ottelua matsin ennakkoasetelmista aidoissa videopätkissä. Kiva, eli saa kuulla samat asiat kauden kuluessa noin miljoona kertaa.

Yleisö on aitoa

Jäähallien yleisö on koostettu yli 9000 mallinnuksesta. Eli EA Sports on käyttänyt tuhottomasti aikaa yleisön mallintamiseen – yleisön, johon kukaan jääkiekkopelien historiassa ei ole koskaan kiinnittänyt minkäänlaista huomiota.

Kansikuvaäänestys on floppi

Kansikuvaäänestyksessä ei ole mukana yhtäkään suomalaista pelaajaa.

Ei muutoksia pelimoodeihin?

Pelitilojen uudistuksista ei ole mainittu sanaakaan. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että EA Canada polkee jälleen paikallaan ja kaikki on kausitilasta yksinpelitilaan yhtä kömpelöä kuin aina ennenkin?

*

Siinä Tiltin toimituksen kyynikon näkökulma uudistuksiin. Sitten kun tuo toimituksen ilopilleri palaa iltasella matkoiltaan niin annetaan tasapuolisuuden nimissä myös hänelle ääni. Eiköhän hän uudistuksiin suhtaudu hieman eri tavalla.

Pelin kotisivuille pääset täältä.

Lisää luettavaa