GTA V:stä nousi uusi mekkala: Prostituoitujen murhaaminen on ilmeisesti pahempaa eri kuvakulmasta

GTA V on noussut taas otsikoihin, vaikka peli julkaistiin jo vuosi sitten.

20.11.2014

Vaikka Grand Theft Auto V julkaistiin nyt uudelleen ja peli ilmestyi alunperin jo yli vuosi sitten, ovat ankarimmat moraalinvartijat löytäneet lisää syitä järkyttyä myös uuden sukupolven versiosta. Nyt GTA V:stä löytyvä ensimmäisen persoonan kuvakulma tekee ilmeisesti prostituoitujen palkkaamisesta ja jälkikäteen tappamisesta jotenkin pahempaa kuin ennen.

Pelistä julkaistu video päätyi tiedotusvälineiden huomion kohteeksi ja asiasta on uutisoinut muun muassa brittilehti Mirror mahdollisimman sensaatiohakuisella otsikolla. Artikkeliin liitetyllä videolla kaikki seksiaktit on sensuroitu, mutta sensuroimattomia versioita löytää halutessaan helposti, eikä niissäkään varsinaista alastomuutta näy.

GameZonen mukaan Take-Two Interactiven toimitusjohtaja Strauss Zelnick on myös vastannut uuteen kohuun Bloomberg Televisionin haastattelussa.

”Tämä on rikollinen miljöö. Se on karu alamaailma. Se on taidetta,” Zelnick vastaa. ”Se on kaunista taidetta, mutta se on karua. Ei kaunistella sitä ympäristöä, jossa toimimme. Seisomme rinnakkain suurten elokuva- ja tv-julkaisujen kanssa, jotka kuvaavat samanlaista maailmaa.”

Zelnick korostaa lisäksi GTA:n rikasta maailmaa, joka tarjoaa satoja pelitunteja tekemistä, mutta myöntää pelimaailman karkeuden. Kuten yllä olevasta lainauksesta voi huomata, hän myös vertaa peliä suoraan samankaltaisiin tarinoihin elokuvan ja television puolelta.

Onkin kiinnostava kysymys, miksi peleihin suhtaudutaan yhä eri tavoin kuin muihin viihde- ja taidemuotoihin, vaikka pelit ovat yhtälailla ikärajamerkittyjä kuin elokuvat ja tv-sarjatkin.

Lisää luettavaa