Aikuispelin kässäripinkka hengästyttää – tulossa vuoden peli?

24.04.2013

Beyond: Two Souls on Quantic Dreamin syksyllä ilmestyvä peli, jonka tekemiseen lienee panostettu enemmän kuin mihinkään toiseen tarinalliseen seikkailuun viime vuosien aikana.

Yleensä konsolipelien käsikirjoituksia pidetään lapsellisina kokoelmina kliseitä, ja aivan liian usein pelien kritisoijat ovat oikeassa. Quantic Dreamin edelliset pelit Fahrenheit sekä Heavy Rain olivat kuitenkin tuotoksia, jotka toivat pelit lähemmäs aikuisten tarinankerrontaa. Etenkin Heavy Rainissä tapahtui ja käsiteltiin asioita, joita ei pelimaailmassa ennen ole nähty.

Myös Beyond: Two Soulsin tarinankerrontaan on panostettu todella paljon. Siitä kertoo jotain Leviathyn-nettisaitin julkaisema kuva pelin käsikirjoitusnipusta, joka on huomattavasti paksumpi kuin esimerkiksi keskivertoleffan kässäripinkka. Alkujaan kuva on ilmestynyt Dan Ackerman -nimisen toimittajan Facebook-sivuilla.

Ääninäyttelijöinä pelissä ovat Hollywood-nimet Ellen Page sekä William Dafoe, jotka ovat anteneet myös kasvonsa pelin hahmoille. Tuotantoarvot ovat ainakin kohdillaan, ja muutenkin Beyond: Two Souls näyttää mielenkiintoisimmalta peliltä vuosikausiin.

Beyond: Two Souls ilmestyy lokakuussa yksinoikeudella PS3:lle.

beyond

 

Lisää luettavaa