Xbox Onen julkaisu tökkii myös Aasiassa pahemman kerran – Vaan yhdessä maassa sentään innostusta löytyy

Kiina on ensimmäinen Aasian maa, jossa Microsoftin uutuuskonsoli on saamassa jalansijaa.

01.10.2014

Xbox Onen julkaisu ei ole sujunut ongelmitta Aasiassa. Esimerkiksi Japanissa järjestetty yömyynti ei kiinnostanut oikein ketään, ja samoin kävi Kotakun mukaan myös Etelä-Koreassa, jonka suurimmassa kaupungissa Soulissa konsolia myytiin julkaisutilaisuudessa vain alle 200 kappaletta.

Mutta on yksi paikka, jossa Xbox Onea odotettiin innolla. Kiinassa ihmiset saapuivat nimittäin sankoin joukoin jonottamaan konsolia muun muassa Shanghaissa ja Pekingissä – siitäkin huolimatta, että julkaisua lykättiin miltein viikolla ja viralliset julkistusjuhlat peruttiin huonon sään takia.

Syy kiinalaisten Xbox One -intoon löytyy maan historiasta. Maan lainsäädännöstä johtuen Microsoftin uutuuskonsoli on ensimmäinen Kiinassa virallisesti julkaistu pelikonsoli 14 vuoteen.

Ensimmäisenä päivänä konsolin osaneet saivat Kiinassa ylimääräisen ohjaimen laatikkoonsa, ja ensimmäisiin konsoleihin oli virtanapin yläpuolelle kaiverrettu ”China Day One”. Kuvia Kiinan Xbox One -julkaisusta on nähtävillä asiasta raportoivan Kotakun sivuilla.

Myös Sony on ilmoittanut julkaisevansa uuden konsolinsa Kiinassa, mutta tarkempaa julkaisupäivää ei ole vielä paljastettu. Microsoftin saapuminen markkinoille ensimmäisenä saattaa joka tapauksessa tehdä Kiinan konsolikilpailusta hyvin erilaisen kuin muualla maailmassa.

Lisää luettavaa