Vertailussa tähän mennessä julkistetut biisilistat: Kumpi rokkaa kovempaa, Rock Band 4 vai Guitar Hero Live?

Moni hankkii tänä vuonna Rock Band 4:n siksi, että pelisarjalle on tullut vuosien varrella hankittua mittava kirjasto biisejä. Mutta jos samoihin aikoihin ilmestyviä Rock Band 4 ja Guitar Hero Live -pelejä lähestyy uutena pelaajana, voi olla hankala päättää kumpaan rahansa tuhlaisi.

Pelien uusissa inkarnaatioissa on toki jonkinverran teknisiäkin eroja: Rock Band 4 ilmestyy vain PS4:lle ja Xbox Onelle, Guitar Hero Live puolestaan myös aiemman sukupolven konsoleille sekä Wii U:lle. Lisäksi Guitar Hero Livessa koko peliohjain on uusittu, sillä kitaraohjaimessa on nyt painikkeita kahdessa rivissä.

Silti tärkein ominaisuus musiikkipeleissä on soundtrack, ja kummankin pelin osalta on jo julkistettu mittava lista kappaleita. Ei siis auta kuin vertailla, mitä kummankin pelin biisilista pitää sisällään.

Ensinnäkin on jonkin verran bändejä ja artiseja, joiden biisejä löytyy molemmista peleistä. Tässä muutamia esimerkkejä, pelit lyhenteenä suluissa.:

The Black Keys – Gold on the Ceiling (GHL)
The Black Keys – Fever (RB4)

Disturbed – Down with the Sickness (GHL)
Disturbed – Prayer (RB4)

Dream Theater – The Looking Glass (GHL)
Dream Theater – Metropolis – Part 1 ’The Miracle and the Sleeper’ (RB4)

Judas Priest – Breaking the Law (GHL)
Judas Priest – Halls of Valhalla (RB4)

The Killers – When You Were Young (GHL)
The Killers – Somebody Told Me (RB4)

Paramore – Now (GHL)
Paramore – Still Into You (RB4)

Rush – Limelight (GHL)
Rush – A Passage to Bangkok (RB4)

System of a Down – Chop Suey! (GHL)
System of a Down – Spiders (RB4)

Yhteisten bändien ohella löytyy myös paljon eroja. Guitar Hero Live peittoaa kilpailijansa esimerkiksi siinä, että pelistä löytyy Queenia, Iggy Poppia ja parikin biisiä Rage Against the Machinea. Lisäksi pelissä on omaperäisiä valintoja, kuten Pearl Jamin vain pari vuotta sitten ilmestynyt punkahtava Mind Your Manners.

Rock Band 4 puolestaan kirii etumatkaa The Whon Seekerillä ja Foo Fightersin The Feast and the Faminella. Lisäksi Rock Bandista löytyy sellaisia klassikkoyhtyeitä kuin Heart, Van Halen ja Fleetwood Mac, joita kilpailijalta ei löydy lainkaan. Erityispisteitä peli saa The Curen Friday I’m in Lovesta ja Queens of the Stone Agen helkkarin rokkaavasta My God is the Sunista.

Tähän mennessä julkaistujen kappaleiden perusteella on hankala sanoa, kumpi peli vie settilistojen voiton. Rock Band 4 on toki ilmeinen voittaja kaikille, jotka ovat pelisarjaan kappaleita ostelleet ja sittemin siirtyneet uuden sukupolven konsolille, mutta muille ostopäätös voi olla hankala. Lisäksi useimpia ehkäpä epäilyttää hieman Guitar Heron uusi ohjain, jota tekisi mieli päästä kokeilemaan ennen kuin siitä maksaa rahaa.

Täytyy myös huomauttaa, että osa Guitar Hero Livelle julkistetuista kappaleista on ilmeisesti mukana vain Guitar Hero TV -palvelussa, joka toimii hieman eri tavoin kuin musiikkipelit ovat perinteisesti toimineet. Guitar Hero TV:ssä pelaaja valitsee tyylilajillisesti järjestyistä kanavista, jotka soittavat kappaleita vuorokauden ympäri. Tässä moodissa pelaaja hyppää siis kelkkaan siitä kappaleesta, joka sattuu olemaan menossa, eikä valitse biisejä listalta.

Äkkiseltään Guitar Hero Liven biisilistalla vaikuttaisi kuitenkin olevan enemmän kappaleita, jotka on jo julkaistu aiemmin jossakin musiikkipelissä. Esimerkiksi Jetin Are You Gonna Be My Girl, Megadethin Hangar 18 ja The Killersin When You Were Young ovat tällaisia biisejä. Pelien tähän mennessä julkaistut kappalelistat näet kokonaisuudessaan Wikipediasta: Rock Band 4 ja Guitar Hero Live.

Lisää luettavaa