Rock Band 4:n uudistukset voivat kuulostaa pieniltä, mutta ne muuttavat koko pelikokemuksen

Rock Band 4 tuo uudistuksia etenkin rumpalin ja laulajan pelikokemukseen.

Sekä Rock Band että Guitar Hero -pelisarjat tekevät comebackin loppuvuodesta, joten on jo korkea aika saada tietää enemmän pelien uudistuksista. Toisin kuin Guitar Hero Live, Rock Band 4 ei tee uudistuksia pelisarjan ohjaimiin, lukuunottamatta Rock Band 3:n (2010) koskettimien poistamista kuvioista. On tietysti hienoa, ettei Rock Band -pelaajien tarvitse välttämättä hankkia kokonaan uusia ohjaimia, mutta mitä uutta pelillä sitten on tarjottavanaan?

IGN:n toimittajat pääsivät tutustumaan musiikkipeliin jo ennakkoon ja heidän raporttinsa mukaan peli tulee muuttamaan pelikokemusta olennaisesti etenkin laulajan ja rumpalin osalta.

Ensinnäkin kavereiden kanssa voi jälleen laulaa yhteistyössä, sillä Rock Band 4 tuo takaisin The Beatles: Rock Bandista (2009) tutut harmoniat. Kaikenlisäksi harmoniat ovat tarjolla myös kaikkiin aiempiin Rock Bandille julkaistuihin biiseihin, mistä on kiittäminen pelisarjan fanikuntaa. Joukko faneja työsti nimittäin harmoniaraidat kaikkiin raitoihin omin nokkineen ja lahjoitti lopputuloksen Harmonixille. Melkoinen urotyö!

Tämä ei kuitenkaan ole suurin uudistus laulujen osalta. Uusi ominaisuus nimittäin antaa laulajille mahdollisuuden poiketa kappaleiden alkuperäisestä melodiasta, kunhan he vain pysyvät oikeassa sävelessä. Improvisoiduilla melodioilla laulamisesta saa kaikenlisäksi lisäpisteitä, joten nyt laulajien kannattaa todella heittäytyä luoviksi.

Rumpaleilla puolestaan on onnen päivät, sillä Rock Band 4:ssä kappaleet alkavat vasta kun rumpali on laskenut yhtyeen sisään. Tämän lisäksi entiset impro-osuudet, joilla aiemmissa peleissä käynnistettiin pisteet tuplaava Overdrive, on nyt korvattu valmiiksi tehdyillä, mutta vaihtelevilla rumpufilleillä. Niinpä rumpalin soitto ei enää muutu epämääräiseksi paukutteluksi kesken kappaleen, vaan peli tarjoaa selkeitä ja sopivia rumpufillejä, joilla Overdriven saa käynnistettyä. Kaikenlisäksi tämäkin ominaisuus toimii takautuvasti aiempien Rock Band -biisien kanssa.

Soittoteknisten uudistusten lisäksi pelin tarinamoodi kokee melkoisen uudistuksen. Kehittäjät kuvailevat uutta pelimoodia ”Rock Band RPG:ksi”, koska se tuo niin paljon sisältöä ja tekemistä.

”Temme hurjasti töitä saadaksemme kaiken tuntumaan siltä, kuin eläisit tarinaa ja tuntisit millaista on olla keikkoja soittava muusikko,” kuvailee pelisuunnittelija Alli Thresher IGN:n haastattelussa.

Rock Band 4 alkaa ylimalkaan kuulostaa huikealta kokonaisuudelta. Guitar Hero Liveen verrattuna sen keskeisin kilpailuvaltti on kuitenkin vanhojen instrumenttien säilyttäminen ja mahdollisuus tuoda aiempien Rock Band -pelien muusiikkikirjasto uudelle sukupolvelle. Saapa nähdä, kuinka Guitar Hero pärjää kilpailussa.

Lisää luettavaa