Komponenteistaan ja erityisesti PC-koteloistaan tunnetun NZXT:n päivitysprojekti on edennyt H7-malliin saakka. Aiemmin uudistetut H6 ja H9 osoittautuvat parannusten jälkeen alan kärkipään koteloiksi. Uudistettu H7 Flow ei riko kaavaa ja uuden karhea malli saattaa hyvinkin olla koko linjaston tasapainoisin tuote.
544 mm korkea ja 244 mm leveä H7 Flow on kertakaikkisen massiivinen ilmestys. Yli 10 senttiä H9- ja H6-koteloita korkeampi paketti on hieman sisariaan hoikempi. Kapeamman uuman selittää se, että trendistä poiketen kyseessä ei ole kaksoiskammioitu kuori. Virtalähteellä on toki oma lokerointinsa, mutta muuten kuoren toisella puolella on muuta mallistoa naftimmin tilaa. Piirun verran ahtaampi takapuoli ei kuitenkaan tarkoita, että konepellin alla operointi olisi yhtään hankalampaa. Kaapelikouruja, piuhaohjaimia ja erilaisia tarrakiinnityksiä on runsaasti ja tästä johtuen amatöörinkin on helppo saada piuhavedot kauniisti jiiriin.
Syvyyssuunnassa mittaa on lähes 47 senttiä. Suuri korkeus ja syvyys takaavat sen, että sisälle mahtuu käytännössä mikä tahansa markkinoilla myynnissä oleva käyttäjätasoinen komponentti. Emolevyjä tuetaan aina valtavasta E-ATX-koosta pikkuruiseen Mini-ITX:ään ja kaikkeen siltä väliltä. Näytönohjaimen maksimipituudeksi ilmoitetaan hillitömät 41 senttiä. Mainittakoon, että esimerkiksi AMD:n näytönohjainten massiivisen kokoinen lippulaivamalli Radeon 7900 XTX näyttää tämän kokonaisuuden sisällä varsin sirolta ilmestykseltä. Prosessorijäähdyttimen maksimikorkeus on 185 mm, joten tornijäähdyttimiä suosivankaan ei tarvitse juuri kompromissiratkaisuihin tyytyä.
Jäähdytystä koteloon on mahdollista sulloa varsin massiiviset määrät. Yhteensä asennuspaikkoja on jopa kymmenelle erilliselle tuulettimelle. Paketin mukana toimitetaan esiasennettuna NZXT:n oma yhtenäiskoteloitu 360 mm tuuletinripa, joka pitää sisällään kolme 120 mm kokoista tuuletinta. Näiden lisäksi pohjaan tai kattoon voi asentaa samanlaiset patteristot tai vaihtoehtoisesti AIO-yksikön radiaattorin. Etupaneeliin on mahdollista pultata vaihtoehtoisesti jopa 420 mm radi, joten halutessaan jopa Intelin 14900-prosessorin saa pidettyä joten kuten järkevissä lämpötiloissa.
Kopan kaikki kyljet, kattoa myöten, on mahdollista irrottaa täysin ilman työkaluja. Työkaluton operointi takaa sen, että tarvittaessa eri huoltotoimenpiteet tai nopeat komponenttien vaihdot on mahdollista suorittaa huomattavan pienellä vaivalla. Samalla koneisto on mahdollista puhallella pölyistä puhtaaksi tehokkaasti ja tasaisin väliajoin laitteen helmoja hieman raottamalla.
Kotelon oikeaan yläreunaan on upotettu kaksi USB 3.2 Gen 1 Type-A- ja yksi USB 3.2 Gen 2 Type-C -portti. Lisälaitteet, USB-hubit, muistitikut ja ulkoiset kovalevyt ovatkin näppärä iskeä kiinni suoraan etupaneeliin ja täten emolevyn takaportit voi huoletta pyhittää harvemmin vaihtoon lähteville laitteille. USB-porttien ohella yläpaneelissa on myös 3,5 mm audioportti ja laitteen ledivalaistu virtakytkin.
H7 Flow:n uusittua mallia myydään noin 140 euron suositushintaan. Mikäli vilkkuvalot kiinnostaa, on saatavilla myös pari kymppiä kalliimpi RGB-tuulettimilla varusteltu malli. Koteloa myydään valkoisella sekä mustalla kuosilla, ja siihen on mahdollista hankkia lisävarusteena myös muun muassa NZXT:n tuuletinhubin tai PCIE-riserin, jolla näytönohjaimen saa näyttävästi pystyasentoon. Uusittu H7 Flow ei ehkä ole näyttävyydessä aivan akvaariokylkisten sisartensa tasolla. Tilavuutensa ja hieman hillitymmän ulkomuotonsa ansiosta se on kuitenkin varmasti monien mieleen jopa enemmän kuin saman linjaston hintavammat mallit.
YHTEENVETO:
***** / *****
Massiivisuudestaan huolimatta miellyttävän tilava PC-kotelo, jonka sisuksiin mahtuu niin näytönohjainten lippulaivamallit kuin massiiviset tuuletinpatteristotkin. Ihan pikkuruiseen pelinurkkaukseen näin kookasta pakettia ei voi suositella, mutta aitoon taistelukeskukseen H7 Flow:n sisälle saa rakennettua todella ärjyn komentokeskuksen.
Ilman hyvää saumausta elementtitalon seinät tuppaavat kaatumaan.