No Man’s Skyn kehittäjät kyllästyivät perinteisiin scifi-rynkkyihin ja suunnittelivat tämän mahtavan aseen

No Man's Skyssa asekin on enemmän kuin ase.

Avaruusseikkailupeli No Man’s Skyn julkaisupäivä ei vieläkään ole tiedossa, mutta pelistä tihkuu koko ajan kiinnostavampia tietoja. Tuoreimmassa Edge-lehdessä tekijät muun muassa paljastavat, että pelikuvissa näkyvä ase on paljon enemmän kuin vain perinteinen laser-pistooli.

”Monissa scifi-peleissä kaikki aseet ovat käytännössä AK-47 -kivääreitä, joihin on lisätty jotain punaisia raitoja kupeeseen,” tylyttää pelin toinen ohjaaja Sean Murray GamesRadarin mukaan. ”Emme pidä siitä. Haluamme jotakin, mikä tuntuu edistyneeltä ja coolilta. Joten meillä on tämä monikäyttöinen työkalu, joka muistuttaa vähän trikooderia.”

Kyseinen No Man’s Skyn ase ei tosiaan olekaan mikään muka-futuristinen kiväärikopio, vaan sillä voi tehdä monia asioita. Aseella voi esimerkiksi skannata kohteita ja löytää vaikkapa louhittavia resursseja maaperästä, ja sitten myös louhia niitä. Asetta voi lisäksi kehittää avaruusolioiden teknologialla, jota löydetään tietysti tutkimalla avaruutta.

Aseen kehittämiseen on oma kehitysvalikkonsa, jota kautta siihen voi lisätä ominaisuuksia ja parantaa aiempia. Esimerkiksi skanneriominaisuus on aluksi vain säde, mutta sen voi kehittää laajalle leviäväksi pulssiksi.Tietysti aseella voi myös listiä vihollisia, ja GamesRadarin juttu vihjaakin, että aseella voi aiheuttaa jopa kokonaisia massasukupuuttoja. Melkoinen monitoimityökalu on siis kyseessä.No Man’s Skyta kehitetään PlayStation 4:lle ja PC:lle, mutta ilmestymisajankohdasta ei ole tarkempaa tietoa.