Etkö pärjää Infinite Warfaressa? Tässä kehittäjän kymmenen vinkkiä moninpeliin

Call of Dutyjen moninpeli on jo vuosia ollut loppujen lopuksi hyvinkin aloittelijaystävällinen räiskintäpeli kaikille FPS-faneille. Paukuttelun kaavan ja salat oppii helposti, mutta varsinaiseksi virtuoosiksi pääseminen vaatii omat taitonsa ja harjoittelunsa. Yksinkertaisuudestaan huolimatta vuosittaiset pelit ja niiden vaihtelut voivat pistää niin aloittelevalta, kuin kokeneemmaltakin pelaajalta sormen suuhun.

Nyt sarjan tuoreimman osan moninpelin vastaava Joe Cecot on lähestynyt etenkin pelin aloittelijoita kymmenellä näppärällä tietoiskulla, kuinka suoriutua Infinite Warfaren moninpeliotteluista vähän helpommin. Lisättäköön se, että oheiset vinkit koskettavat lähinnä perinteisiä core-pelimuotoja, eikä hardcoren vastaavia.

1. Vaikkakin pelissä on mahdollista sprintata loputtomasti, ei se tarkoita sitä, että se olisi aina kannattavaa. Kärsivällisyys ja suojan käyttö on erittäin suotavaa.

2. Minimapin, eli Radarin oikeaoppinen lukeminen voi pelastaa sinut useilta turhilta kuolemilta. Tarkkaile oman tiimisi liikkeitä kartalta. Tällöin voit helposti aavistaa vihollisen oletetun tulosuunnan.

3. Äänenvaimentimen käyttö aseissa poistaa merkintäsi minimapilta ampuessasi. Sen lisäksi vihollisten on vaikeampi paikantaa sinua, kun ammut heitä kohti.

4. Warfighter-rigin erikoisase Claw on mainio ratkaisu lähitaistelukontakteihin. Useita vihollisia kohdatessa, älä käytä perinteistä tähtäämistä, vaan suorita tulitus lonkalta. Tähtäintä käyttäessä luodit jäävät ohuempaan rykelmään, joten sitä suositaan pidemmälle matkalle.

5. Opettele käyttämään oikeita aseita oikeisiin tilanteisiin. Esimerkiksi NV4-rynnäkkökivääri on hitaasti ampuva mutta mielettömän tarkka pitkälle matkalle. Tällä rynkyllä saat helposti etäisyyttä vastustajaasi. Lähitaisteluun suosin FH-40-konepistoolia. Nopealla sarjalla, kovalla rekyylillä ja lyhyellä kantamalla tämä sopii erinomaisesti lähitaistelutilanteisiin ahtaissa käytävissä ja vastaavissa. Muista tutkailla eri aseiden ominaisuuksia, että löydät juurikin omat suosikkisi.

6. Mission Teamit ovat uusi tapa edetä pelissä. Jokaisella tiimillä on omat etuutensa, ne niiden arvon nostatus tarjoaa useita erilaisia palkintoja. Pelaajaa palkitaan muun muassa erilaisilla kosmeettisilla herkuilla aina hahmon ulkoasusta aseiden maalauksiin. Joka kymmenes arvo antaa pelaajalle myös käyttöön tiimikohtaisen erikoisvariaation pelin aseista. Maksimilevelillä pelaaja saa käyttönsä myös Epic-tason variaation jostakin aseesta. Voit kehittää jokaista tiimiä niin paljon, kuin itse haluat.

7. Infinite Warfare tarjoaa monia uusia taktisia kranaatteja ja muita teknologisia härpäkkeitä. ”Nano Shot” kiihdyttää taistelijan palautumista tulitaistelusta, joten selviytymisesi helpottuu roimasti. ”Personal Radar” on oiva valinta, kun olet nyyttejä myöten vihollistesi rajojen sisäpuolella. Tällä henkilökohtaisella tutkalla saat osviittaa vihollisten arvioidusta suunnasta ja kuinka lähellä he ovat sinua.

8. Overkill-perkillä voit kantaa kahta pääasetta mukanasi taisteluun. Kyseinen kyky on avoinna kaikille heti alusta. Jos taistelua käydään kartassa, mikä vaihtelee esimerkiksi lähi- ja pitkänmatkantaistelun väliltä, voi rynnäkkökiväärin ja haulikon kombo auttaa sinua taistelussa kummasti.

9. Drone Package -streakpalkinto voi helposti kääntää tiukimmankin ottelun joukkueesi hyväksi. Tämä näppärä drone toimittaa sinulle satunnaisen streakpalkinnon, oli sijaintisi sitten mikä tahansa. Paketti voi sisältää minkä tahansa tuen aina UAV-tutkasta tuhoisaan C8-taistelubottiin.

10. Lopuksi, jokainen Infinite Warfaren Combat Rigeiksi ristitty hahmoluokka on suunniteltu erilaisiin pelityyleihin. The Merc on puolustuspainoitteinen hahmo, jolla saat helposti pidettyä kohdetta hallussa. The Synaptic on optimoitu nopeaksi lähitaistelukoneeksi. Tämän rigin avulla pääset helposti tuhoamaan vastustajasi lähietäisyydellä. The Stryker on luotu hallitsemaan suuria alueita ja antamaan ryhmällesi tukea. Tutkaile jokaista rigiä omalla painolla ja löydät juuri sinulle sopivan vaihtoehdon.

Siinä Joe Cecotin vinkit. Nyt ei muuta kuin kentälle taistelemaan!